Betadine kislány nemiszervére?
Sziasztok! A védőnő javasolta, hogyha piros a kislányom nemi szerve körül( teljesen a nyílásnál) akkor kenjem neki Betadinnal. Én erről még sosem hallottam,van aki így csinálja? Van ennek valamilyen gyerek változata, vagy ugyanaz mint a felnőtteké?
Köszi szépen előre is☺️
Ez jódtartalmú kenőcs, gomba baci és vírusölő is (azt hiszem a kenőcsre gondolt)
Szerintem van ennél jobb megoldás én megkérdezném a gyerekorvost vagy gyerek nőgyógyászt.
Pont most a napokban voltunk így a kislányommal.
Ő még csak 1 éves, begyulladt neki a hüvely környékén. Gyerekorvos Betadine kenőcsöt javasolt, amit 2x kentem rá, aztán nem csináltam inkább semmit, mert láthatóan csípte, mert sírt és csapkodta a fenekét a pelenkázóhoz, miután bekentem.
Inkább azt csináltam helyette, hogy szoknyát adtam rá mindig, hogy alatta a pelust sűrűn tudjam ellenőrizni, és amint egy picit is elszíneződött a vizelet jelző csík, már cseréltem is le a pelusát.
Így 2-3 nap alatt teljesen helyrejött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!