Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Aki asztalossal csináltatott...

Aki asztalossal csináltatott egyedi kiságyat, meg volt vele elégedve?

Figyelt kérdés
Nem találok olyat, amit elképzeltem, de félek, hogy esetleg valami miatt nem lesz jó, még sosem készíttettem bútort
2019. ápr. 29. 18:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Egészen biztosan jó lesz, egy dologra kell figyelni, hogy bababarát lakkal/páccal/akármivel legyen lekezelve. Az asztalosok erre gyakran nem figyelnek, míg a bolti kiságyaknak ez alapvető minőségi követelményük. Legegyszerűbb ha te megveszed és beviszed az asztaloshoz.
2019. ápr. 29. 19:47
 2/12 A kérdező kommentje:
Hú, erre én sem gondoltam. Nagyon köszönöm!
2019. ápr. 29. 20:13
 3/12 anonim ***** válasza:
60%

Nagyon szigorú feltételeknek kell megfelelnie, én biztos nem kockáztatnék valami flanc miatt, mert hogy nem tetszik egyik sem.

Ahogy írták, előttem a festék, de ugyanúgy a nagyon biztos csavarozás, meghatározott rács távolság stb.

2019. ápr. 29. 20:23
 4/12 A kérdező kommentje:

Azt ki lehet számolni, utánajárni.

Nem flanc, csak nem találtam olyat, ami 100%-ig illik a bútorhoz és tetszik. Elég sokáig fogjuk használni azért, úgyhogy nem mindegy.

2019. ápr. 29. 20:59
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a ferjem asztalos. Amit csinal az mindig kivalo, de teny hogy a baba sztenderdeket nem ismeri!!! Szoval ha csinaltatsz adj meg minden kriteriumot. Pl racs tavolsag. Es azt is hogy milyen festek/lakk lehet. Jo otlet amit irtak hogy vigyel te neki. Es persze keszulj fel hogy joval dragabb lesz egy ikeasnal.
2019. ápr. 29. 23:21
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Első válaszoló vagyok. Csak onnan tudom, hogy mi is gondolkoztunk az egyedin mert nem találtunk igazán olyat, mint amit elképzeltünk. Nem az ár volt a lényeg, mert több babára tervezünk, legyen akkor olyan "igazi". Több asztalostól is kértünk ajánlatot, halvány fogalmuk nincsen a babás standard dolgokról, ami amúgy nem baj mert nem is kell mindent tudniuk, viszont akkor neked úgy kell odamenned, hogy megvan infó és méret. Előttem írták a rácstávolságot, aztán ugye a felületkezelés is sarkalatos, mert semmilyen!!! olyan anyaggal nem lehet átitatva a fa, ami nyállal oldódhat, mert hiába kened le babás lakkal, ha megrágcsálja a pici és összetöri rajta a lakkréteget, a fa anyagából ugyanúgy kioldódik minden cucc. Úgyhogy vagy neked kell megbízható forrásból vegyszermentes, kezeletlen fát szerezned, vagy rábízod az asztalosra - aki meg vagy betartja, vagy nem, mi itt adtuk fel az egyedi bútor gyártatását amúgy. Aztán bele kell kalkulálni, hogy olyan legyen az alja, ami elműködik a légzés figyelővel ha akartok használni, mert ennek tömör alj kell, ami tökéletesen vízszintes.

Na szóval nekünk ez annyira bizonytalan volt, meg hogy most tényleg azzal kente-e le, vagy tényleg olyan-e a fa, stb-stb...hogy inkább kerestünk tovább, és Lengyelországban meg is találtuk álmaink kiságyát. Minden olyan asztalosnak, cégnek és üzemnek ahol bababútorokat gyártanak hivatalosan, baromi szigorú feltételeknek kell megfelelni és mindennaposak az ellenőrzések. Nekünk ez így megnyugtatóbb volt

2019. ápr. 29. 23:39
 7/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat, nagyon hasznos volt! Figyelni fogok mindenre. 😍
2019. ápr. 29. 23:46
 8/12 anonim ***** válasza:
Én nem játszanék a gyerekem, egészség, életével az biztos.
2019. ápr. 30. 09:08
 9/12 anonim ***** válasza:
Jo 8-as azert nem kell atesni a lo tuloldalara sem szerintem. Ketlem, hogy a szuleink, akar mi, 100x-osan bevizsgakt kisagyban aludtunk volna. Azert meg elunk.
2019. ápr. 30. 09:43
 10/12 anonim ***** válasza:
46%

Utolsó, a saját nagyapámnak ólommérgezés miatt béna a jobb keze. Ólmos festékkel kenték le a kiságyát, állókáját és lerágcsálta róla a festéket, de akkoriban az ólommérgezésről még semmit nem tudtak. A mérgezés miatt rengeteget fájt a hasa, vérszegény volt, emiatt folyamatosan a kiságyban tartották mert betegnek hitték, így súlyosbítva egyre jobban a bajt, végül lebénult a keze. Mikor elég nagy lett és aludhatott a testvérével egy ágyban, néhány hónap alatt látványosan javult az állapota.

Ennyit arról, hogy ne parázzuk túl.

2019. ápr. 30. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!