Szerintetek melyik a jobb választás? [ágy]
Szeretnénk az 5 évesünknek egy felnőtt méretű ágyat venni, de nem tudjuk melyiket kellene, egy sima heverőt vagy pedig egy ágykeretet amihez külön kell venni ágyrácsot és matracot is-
Az előbbi tartósabb, viszont nekem nagyon vendégház hatású -de amúgy meg olyan, mint egy franciaágy csak kisebb szóval... az utóbbi pedig 2x annyiba kerül, viszont szerintem sokkal szebb és otthonosabb egy ilyen -de mivel imád ugrálni sajnos az ágyon is, így félek hogy hamar széttörné a rácsokat (a mostanival is ez történt, bár ez már kb 15 éves 3 gyereket kiszolgált kombi ágy).
Ti melyik típust választanátok?
én mindenképpen a heverőre voksolok. A kisfiam egy franciaágyon alszik, lassan cserélnünk kellene. Egy széles (nem 90, hanem 110-120 cm széles) sarokheverőt nézegettünk neki, de még kivárunk, mert le kellene szokni az ágyon ugrálásról (pedig már 7 éves!)
amúgy egy jó huzattal, jó designnal nincs vendégház-hatása...
pl:
Heverő alatt kárpitozott ágyat értesz?
Mert az soha nem volt és nem is lesz tartósabb, mint egy normál ágy.
Mi az agykereteset valasztottuk, mert ahhoz ilyan matracot veszunk, amilyet akarunk. A heveros megoldasnal nincs igazan opcio, plusz ha kenyelmetlen eleve (vagy a tartos hasznalat miatt lesz az), akkor lecserelni lehet, vagy szenvedni rajta.
Volt franciaagyunk annak idejen es hevero is, eleg volt mindkettobol. Nekunk is agykeretes megoldas van, a gyerekeknek is azt valasztottuk.
Nekunk is ugralos az egyik gyerek, volt is pelda arra, hogy tort egy-egy darab az agyracsbol, de kicserelte a ferjem es kesz. (Lecserelt agybol megtartottuk az agyracsot, mert szamitottunk ra, hogy kell majd potolni a gyerekek agyanal elobb-utobb).
Nalam meg fo szempont volt a takarithatosag, mert utalom az agy alatt/mogott osszegyult porcicakat. Hevero jellegu butorok tologatasaval viszont nagyon sokat kinlodtam, a padlo sem orult a mutatvanynak heti szinten, raadasul alatta ugyanugy maradt por.
A racsos agy alatt pillanatok alatt kiporszivozok, felmosok.
(Agynemutartora nekunk nincs szuksegunk, mert a haloszobakat csak alvasra hasznaljuk, de ha kell, akkor kihuzhato agynemutartot ezek ala is lehet rakni, vay nagy, lapos dobozt, ha kell a tarolohely.)
De!
Ezek a mi szempontjaink, neked kell tudnod, hogy mire van szukseged. Nem vagyunk egyformak, masnak meg lehet a hevero jellegu agy a legpraktikusabb.
"Ezek a mi szempontjaink, neked kell tudnod, hogy mire van szukseged. Nem vagyunk egyformak, masnak meg lehet a hevero jellegu agy a legpraktikusabb."
pont az jutott még eszembe, hogy attól függ, milyen élettérbe kerül be, mire használjátok. Nálunk simán van az ágyon társasozás, kártyázás, vagy csak napközben ruhában végigheveredés tévézéssel, olvasással. Ezekre egy háttámlás párnás heverő ezerszer alkalmasabb, mint egy ágykeret szivaccsal.
Ráadásul azt sokkal macerásabb beágyazni, szépen leteríteni, míg a heverőről csak bedobálod az ágyneműtartóba a cuccot és kész.
De valóban ha pl lenne hálószobánk, ami csak és kizárólag háló, és is inkább ágykeretet, matraccal választanék.
Nálunk is háló,a háló csak alvásra van.
A gyerekek is babzsákon ülnek napközben igy én is keret+ matrac hive vagyok pont mint az előző válaszolo,az okaim is ugyanazok
En semmi képpen sem vennék se heveröt se kihuzható kanappét állandó alvásra.
Egyrészt totál rossz a hátnak és iszonyat rossz a legzörendszernek.
A matracos ágynál akkor cseréled a matracot amikor akarod, és olyanra amit akarsz. Mi magunknak és a gyerekeknek is jó minöségü metracot vettünk. Habár ezen van egy matracvédö huzat a lepedö alatt, de pont tegnap poroltam ki a matracokat amik 5 évesek. El is gondolkodtunk, hogy lecseréljük öket mert iszonyat sok atka lehet bennük és szerencsére még nem vagyunk allergiások.
Másik, hogy hosszíu távon hát problémákat okoz...
Ugrálni én soha nem engedtem az ágyon és kanappén öket, mert egyszer esett le róla a 2 éves lányom, onnantól tilalom volt. 5 évesen elég értelmes már, hogy a nemet értse.
Az én fiamnak ilyen van, kb. 2 éves kora óta (csak ikeás rugalmas ágyráccsal és kókuszmatraccal):
Szerencsére már kiskorában is ahova letettem, ott elaludt és nem nagyon mocorgott, így le sem esett róla egyszer sem. Én azt hittem praktikus lesz ez a kihúzhatós alsó rész, hogy de jó lesz oda mellé feküdni, ha mondjuk beteg, vagy ilyesmi, de lekopogom, az elmúlt 3,5 évben, mióta megvan az ágy nem volt rá szükség, így ágyneműtartóként funkcionál az alsó rész, matrac nélkül.
Én nem szerettem volna neki sima heverőt venni, nekem is volt gyerekkoromban, és nem szerettem. Mondjuk nálunk is csak alvásra használja, a hálószobájában van, napközben a nappaliban vagyunk, ott a kanapén tud eldőlni, vagy ülni, ha úgy adódik.
(Szerencsére az én fiam sem ugrál az ágyon -bár van a szobában egy 1 méter átmérőjű decathlonos trambulin is-, így nem volt gond az ágyráccsal.)
Ahh... én is ezen dilemmázok.
A lányom 2 éves kombi ágyban alszik. Leesésgátlóval. Jövőre jön a tesó...
Elég macera ez az ágy dolog számomra mert a faágyak idő után recsegnek ropognak 😣
De jobbnak látom. A férjem egy heverőt szeretne... szerintem azt ha összekeni nagyon mérges leszek🤣🤣 plusz idő után kifekszi stb.... nameg ez a színválaszték... borzasztó élénk és csicsás nekem.
Igaz ő ugrálni nem szokott 🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!