Hány éves korig tud egy kisgyerek kiságyban aludni?
Lányom 2 évesen kapott felnőtt ágyat leesésgátlóval, akkor már nem maradt meg a kiságyban, hiába szedtük ki a rácsokat. Nem nagy gyerek (2 évesen 90 centi 11 kg volt, 1 évesen 80 cm volt), de akkorra már nem csak hosszra, szélességre is kicsi volt neki, folyton a rácsnak ütközött egy fordulással. A 90*200-as ágyban megjavult az alvása is.
Ezután még 1 évig simán pelenkázni kellett és végig a komódot használtuk rá.
Nem vennék kombit.
Lányom 83 cm (17hós) még a kiságyban alszik. A hossza nem lényeg, mert mindig keresztbe fekszik :-)
Amúgy a fotelágyon pelenkázom már egy ideje, ez se túl magas(30-35 cm). Vagy ha csak pisi van, akkor állva.
A légzés figyelő miatt marad 2 éves koráig a rácsos rész, aztán alakitanánk át kombivá.
Azt vedd figyelembe, hogyha mar akkora lesz, hogy lesz nem fer el a 120-as agyban, akkor nem feltetlenul fogod a pelenkazot hasznalni uy.
Akkora gyereknek mar a tozse is hosszu, ha ugy van odafektetve, hogy a feje teteje eri a pelenkazo tetejet, akkor is szinte a vegenel van a feneke es nagyon nem kenyelmes ugy pelenkazni.
Legalabbis nekem az volt...
Ket gyerek van, mindketto hosszu volt az elejetol fogva, 10 evesen is azok (valoszinuleg maradnak is, mert ilyen a genetikank).
Mar nem tudom pontosan, hogy meddig hasznaltuk a pelenkazot, de az biztos, hogy 2 eves koruk utan egyaltalan nem (masik fajta volt, akkor koltoztunk es mar nem is vittuk az uj hazba). De mar elotte sem azon pelenkaztam, mert a hosszuk miatt kenyelmetlen volt, a sulyuk miatt pedig nem emelgettem oket a pelenkazashoz inkabb, emeltem mas miatt eleget.
Nagyobb pelenkazo alatetet vettem, az ala rajtam meg nagy torolkozot es az agyon vagy szonyegen pelenkaztam oket tobbnyire, amikor mar ekkorak voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!