Nagyon megbüntetném az oltásmegtagadó szülőket. Egyetértesz?
akkor viszont nincs értelme
bizonyos átoltottsági szint alatt olyan, mintha nem is lenne
egyébként a demokratikus Németországban is nemrég volt kanyarójárvány és a szintén demokratikus spanyoloknál is nemrég volt diftéria-járvány
mind oltásmegtagadó szülők voltak
én nem tudom hogy számol el a lelkiismeretével egy ilyen szülő
10-es igazad van és tudod mi a megdöbbentő?
hogy az un. művelt, iskolázott emberek között terjed a hülyeség, azt hiszik, mert van egy műszaki diplomájuk pl, értenek a védőoltásokhoz is.
Igen megbüntetném. Ha nincs beoltva a gyerek nem engedném közösségbe!
Jó kullancs, influenza bárányhimlő ilyesmik ellen ne oltassa be gyerekét a ha nem akarja. De a kanyaró tényleg veszélyes!
Nem az oltásokon kell spórolni
#14 - Az a baj, hogy az oltástagadók nem mérlegelnek. Lényegesen kisebb eséllyel fordul elő szövődmény oltások miatt, mint amilyeneket azok a betegségek okozhatnak, amelyek ellen oltanak.
Én egyetértek a kérdezővel, büntetném őket. Régebben azért volt is rá példa. Mellesleg Btk. kategória, ugyanis ez kiskorú veszélyeztetése, tehát elvileg büntethető is. Szigorúbban betartatnám a törvényeket.
Itt nem a valasztasi lehetosegrol van szo! Hanem arrol, hogy pl egy gyari munkas szulo akinek esetleg 8 altalanos iskolaja van, es nincs sok fogalma a tudomanyrol hogyan fogja megis merlegelni, hogy miert jo az oltas, es miert nem? Es ennek a gyereke fogja meginni a levet, hogyha ugy dont hasracsapas szeruen, hogy "ah, ez nekunk nem kell! Most olvastam a neten 20 perc kereses utan, hogy autista lesz tole a gyerekem". Kozben meg nem oltatja be semmivel a gyereket, o meg szepen eselyes lesz sulyos betegsegekre.
Regen nem volt kotelezo az oltas, mennyi is volt az atlag eletkor? Amikor meg nem volt ilyen fejlett az orvostudomany? :) hat nem ennyi mint most.
Tudtommal nem ismerek, de nem lehetek benne biztos, mert lehet, hogy csak nem reklámozták. Illetve most van egy kolléganőm, múltkor felmerült a kérdés, de le is zártuk rövid úton.
Nem kell őket megkérdezni. Ha valaki az elenyésző kockázatot teszi nagyobb súllyal serpenyőbe, az nem mérlegel. Te ismersz olyat, aki pl. gyermekbénulást kapott és az életét vastüdőben töltötte? Ha lett volna lehetőség oltani, vajon mit választott volna? Én ismerek, bár nem vastüdőset, könnyebben megúszta, "csak" mozgáskorlátozott lett.
Anyósom sokszor mesélt arról, hogy párom az első Sabin csepp beadására rosszul reagált, ezért a többit nem kaphatta meg. És azt is el szokta mesélni, hogy milyen állandó félelemben éltek, hogy nehogy elkapja a betegséget. Jobban örültek volna, ha ezt kihagyhatták volna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!