A kiságyba mi kell egy újszülött babának?
Arra gondoltam, hogy veszek szép ágyneműgarnitúrát, 5 részest.
Viszont elgondolkodtam, hogy egy pici babának kell e takaró egyáltalán? Nyári baba lesz.
Többen azt mondják, hogy egy kis pléd elég, plusz lepedő, textilpelenka a feje alá, plusz rácsvédő.
Ezt tényleg igy kell?
Nektek hogy van/volt berendezve a kiságy?
Köszi a válaszokat, elsô baba, és ezzel nem vagyok tisztában.
Eleinte még a rácsvédő sem kell, mert nem mozdul.
Párnát kb 2 évesen kezdett használni a fiam.
Újszülöttként volt az ágyában egy lepedő, textilpelus a feje alatt, meg takaró.
Én nem pléddel, hanem babatakaróval takartam be.
Aztán 2-3-4 hónaposan lehet már odatenni a rácsra/ágy fölé bébijátékot (zenélő-forgó), akkor már elnézegeti.
Igen, jól mondják, textilpelus a feje alá, pléd, és lepedő, ennyi kell. Még rácsvédő sem szükséges, sőt, most már a legújabb vélemények szerint veszélyes is lehet a rácsvédő. Tőlünk nyugatabbra az az új ajánlás, hogy egyáltalán semmi ne legyen az ágyban, csak lepedő a matracon, és kész, úgy legyen a baba öltöztetve, hogy ne kelljen betakarni sem.
Nálunk lassan egy éves a kicsi, születése óta úgy van, hogy lepedő, textilpelus a feje alatt (ez már kikerült onnan), és vagy polárpléd, vagy babapaplan a takarója, évszaktól és hőmérséklettől függően. A nagynál viszont nem használtunk plédet vagy paplant elég sokáig, ő hálózsákban aludt, de ez a kicsinél nem vált be.
én kollegáktól kaptam szettben takaró+párna (lapos)+rácsvédő+zsebes tároló+pelenkázófeltét szettet, amit nem (sűrűn) használok, az a pelusozó, mert minden balesetkor mosni kell. Az én lányom már születése után koppanásig mászott fel a kiságy végéhez (mai napig nem értem, hogy csinálta). Szóval nálunk jól jött a rácsvédő már az elejétől.
Ami benne van: alulról felfelé: légzésfigyelő, matrac, matracvédő, lepedő, textilpelus a feje alatt, takaró, rácsvédő. A párnát betettem a babakocsiba, baleset esetén ne az egész kocsit kelljen mosni.
Ha hűsebb van, betakarom a takarón kívül egy pléddel is
Oké köszi a válaszokat.
És a baldachinrol mi a véleményetek?
Szeretnék garnitúrát szép baldachinnal, annyira feldobja a kiságyat szerintem, nekem nagyon tetszik. Nem tetszenek a "pucér" kiságyak!
Ha pl veszek egy 5 részest, a párnát beleraknám a babakocsiba, a takarót meg a baba alá?Úgysem olyan vastag. Matrac, pléd,takaró( ami a garniturához tartozik), és ugy betakarnám babatakaróval?
Erről mi a véleményetek?? Annyira tanácstalan vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!