Hol vettetek ágyneműt az újszülött babátoknak?
Pesten a Bippa Kft nél
Nem vettünk másikat,nem ér végig. De oly mindegy,mert lányom is kidugta a lábát is alatta,mert én nem.húzom be a szivacshoz igy kifért neki.
Ha újrakezdeném, akkor nem vennék ilyen szettet. A takarót az első néhány hónapban használtuk (persze elég nagy, szóval később még előkerül), azóta hálózsákozunk (2 éves elmúlt), és kb. azzal egy időben a rácsvédőt is lecseréltem olyanra, ami teljesen körbeér.
Először textilpelenkát tettem a a baba feje alá, később viszont lapos párnát és azóta olyanokon alszik (vettem készen is, de egy barátnőm is varrt 2-3 darabot). A nyálat és izzadtságot is felfogja és szereti bedugni alá a kezét.
Durván 2 éves koráig ha betakarod, 2 perc múlva nem lesz rajta. Szóval jobb a hálózsák.
Meg a párna is tök felesleges... Fiam 3,5 éves, ő már párnán alszik, lányom 2 éves, neki nincs. Mivel hol itt van a lába, hol ott, keresztül-kasul forog éjjel, így tök felesleges a párna, úgysem fog rajta maradni. Amíg picike volt, textilpelust használtam neki, hogy arra folyjon a nyál. Utána meg semmit, egyszerűen csak a matracra raktam vízhatlan lepedőt, fölé pedig egy másik gumisat.
Rácsvédő nem ért körbe nekünk sem. Amikor meg kúszott-mászott, örökké kidugta a kezét-lábát alatta, amikor tudta, akkor már direkt is. A matrac mellől is kiszedte.
Szóval így ennyi tapasztalatból én csak rácsvédőt vennék. Meg hálózsákban altatnám, max egy jó kis melegebb takarót vennék...inkább kisplédet.
Sehol, teljesen felesleges.
Rácsvédőt vettünk külön, de már azt se használjuk ill. nem is az elejétől használtuk, mert újszülöttnek nem a legjobb, elzárhatja a levegőt, növelheti a fulladás esélyét (ha valahogy belefúrja a fejét, még nem tud akaratlagosan elmozdítani). Kb. 4-6 hónap között volt csak használatban.
Takaró helyett hálózsák sokkal jobb.
Én a tesz-veszen vettem anno a fiamnak (takaró, lapos párna, rácsvédő, baldachin + baldachin-tartó, a fiam 7 éves most). Utálta a hálózsákot, pedig vettem 3mat is, sosem tudott aludni benne. A baldachint használtuk kb. 10 hónapos koráig, mert velünk aludt egy szobában, így nem zavarta a villanyfény, tv. A kispárnát és a takarót még az oviban is használta, az volt az ovis ágyneműje. Most a hugi használja, ő is takarva van, igaz a párnát még nem használjuk nála sem, mert még csak 1 hónapos. A baldachin neki is fel van téve (nem az a vékony átlátszó anyagú van nekünk).
A rácsvédő pedig nem a lába-keze miatt volt hasznos a fiamnál, hanem a feje miatt, mert azt igencsak oda tudta vágni forduláskor, de sosem dugta ki sem a lábát, sem a kezét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!