Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Mindenből újat venni, vagy...

Mindenből újat venni, vagy használni a régi dolgokat? Pro & contra. Én szívem szerint mindenből újat vennék, de az após telebeszélte a fia fejét, hogy spórolni, spórolni (neki amúgy ez a filozófiája).

Figyelt kérdés

Menjek bele, hogy használjunk legalább 25 éves kelengyéket?

Pénz nem hátrány, én mindenből csakis újat vennék.

Hogyan lehetne talán megértetni velük, hogy nekem másra van igényem?

2015. jún. 7. 12:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
73%
Teljesen érthető az álláspontod, viszont vannak, nem is kevesen, akik örülnek, ha kapnak másoktól ruhákat, ha ingyen vagy olcsón hozzájuthatnak. Első gyereknél teljesen normális, ha úgy érzed, nem akarsz használt ruhát, ágyat stb. Én úgy vagyok vele, hogy már bánom, hogy nem kezdettől fogva használt dolgokat vettem több okból is. Nekünk nincs aki adjon, ezért tudom, hogy mekkora összeg, ha mindent újonnan kell vásárolni. Egyébként majd te is látni fogod, viszont ha jó az anyagi helyzetetek, nem fog érdekelni. A nagyszülők a legtöbb esetben beleszólnak a dolgokba, ha nem akarod, mond meg. Ne azt mondd, hogy a ruhákat nem akarod, hanem szeretnél te dönteni. Ezzel későbbi vitákat is megelőzöl. Talán nem tévedek, de gondolom, csak pár tucat holmiról lehet szó, láttad már őket? Az új ruhákban, bútorokban még sok méreganyag lehet, a használt holmikban már nem áll fenn ez a veszély. Nyilván vannak dolgok, pl. cumisüveg, amiből újat vesz az ember, de a legtöbb holmiból teljesen megfelel a régi vagy a használt. Régen természetes pamut, lenvászon, frottír anyagokból voltak a babaholmik, hazai gyártmány. Frottír babaholmit gyakorlatilag már nem lehet találni, helyette van a műszálas műanyag mikroszálas anyag, a műanyag plüss takarók. Nem takarnám ilyenbe a babámat, gyerekemet mégha puha és meleg is. Addig keresgéltem, míg találtam vastag pamut babatakarót. Régen pamut és gyapjú volt. A gyapjú mára már sokaknak megfizethetetlen. Lehet, hogy a férjed régi holmijai még nem esnek darabokra, nem sárgultak be, nem dohosak, 60 fokon még moshatóak is talán. Csak jót teszel vele a babádnak szerintem.
2015. jún. 7. 17:16
 12/19 anonim ***** válasza:
61%
Olyan hülyeség h most mindenki itt hajtogatja h megfelel a használt... azért mert nektek megfelel másnak nem biztos. Pl nekem nem, olyat akarok vnni ami nekem tetszik ami az én ízlésem még akkor is ha tök feleslegesen vettem meg. Azt sem értem mit ír itt mindenki óriási összegről... mi is újonnan vesszük még sem milliós összeg... nem csak 80 ezerért lehet venni kiságyat stb... most azért kéne a kérdezőnek elfogadni mert más szerint hülyeség megvenni vagy a használt is jó. Ha van rá pénze miért kéne a 25 éves dolgot használni??!!
2015. jún. 7. 18:03
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
12-es olvasd el még egyszer a kérdést: pro & contra. Szerintem nem kell latinul érteni hozzá. Ezért írja le valaki, mi szól mellette, ha már ő úgy gondolja, hogy megveszi a használtat is, meg is indokolja miért. Ahogy nő a gyerek, úgy lesz minden drágább, jobban használódnak a holmik. Ha valaki jó minőségű új holmit vesz, azt meg kell fizetni. Lehet kínaiban is cipőt venni, meg olyan télikabátot élelmiszerboltban, ami még egy szezont sem bír ki 3000 forintért, de ha nekem nem erre van igényem, akkor bizony ki kell nyitnom a pénztárcámat...
2015. jún. 7. 18:11
 14/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem, nem kell mindenből ujat venni, de hogy 25 éveset sem akarnék az is biztos! LEhet venni kombi kiságyat 25-30 ezerért teljesen tökéletes állapotuak vannak csak meg kell nézni honnan jön... babakocsit is lehet venni jó állapotút 1-2 éveset, egy gyerekről olyat aminek semmi baja, de szerintem azt érdemes újat venni főleg ha több gyereket akartok!

Kád, nem nagy összeg, 2-3 ezer ft, ruhák turiból háda mondjuk nagyon jó állapotúak vannak, mert alig hordják őket, és mellette lehet monjduk újakat is venni Tescoba, nagyon jó minőségűek, és nem horror összeg.

Játszószőnyeg is olyan dolog ha igényes helyről jön akkor szerintem nem gáz hogy használt. Ki lehet mosni, de az sem olyan nagyon nagy összeg hogy ne lehessen megvenni....

A butorokat is meg lehet venni használtan semmi baja nincs mert egy gyereknél használták mondjuk 3 évet. Ezeken sokat lehet fogni! Szóval nem kell mindenből uj de azért 25 éves apa anya használta cuccokat amik már huszon éve a padláson porosodnak biztos hogy nem kellene... Ezt azért a férjednek meg kéne érteni...

2015. jún. 10. 12:26
 15/19 anonim ***** válasza:

Mondjuk én kiságyból inkább újat vennék, ha nincs sok pénz, akkor az ikea legolcsóbbja is megfelelő ám (nem mellesleg a világ egyik legnépszerűbb rácsoságya és nagyon sikkes szobákba pakolják be, szóval nem pusztán azért népszerű, mert gagyi olcsó, hanem tömör kezeletlen(!) fa és egyszerű letisztult darab)

A használtnál engem zavarna, hogy nem tudom hogy használták, ki tudja mekkora gyerek és mit csinált benne,hogyan és hányszor rakták össze és szedték szét stb. Ezek olyan dolgok, amik nem feltétlenül látványosak, viszont apróság is nagy bajt okozhat! A baba biztonságával összefüggő dolgokból én nem vennék használtat. Esetleg, esetleg családból, közeli baráttól, akit jól ismerek fogadnám el, de az se biztos, főleg azért, mert ha újat veszek, akkor pontosan olyan, amilyet én akartam és nem olyan, hogy hát épp ilyen maradt meg.

A biztonsági cuccokon kívül a mellszívó meg ilyen dolgok azok, amit tuti nem vennék használtan, pusztán, mert undorító lenne számomra.

A ruhák stb. azok meg csak akkor okék nekem használtan, ha amúgy is olyanok, amik az ízlésemnek megfelelnek. Én csak olyanba öltöztetem, ami tetszik, ízléses, "divatos", a "jóaz" "úgyis kicsi neki mindegy" "úgyis kinövi neki mindegy" "úgyis kakás/büfis lesz, mindegy" gondolkodás számomra elég fura. De amúgy amellett, hogy írják hogy régen jobb anyagok voltak, az is igaz, hogy viszont öregednek, meg azért régen is volt sok olyan cucc, amire ha ránézek rosszul érzem magam és tuti a babának se volt kényelmes.

2015. jún. 15. 20:07
 16/19 anonim ***** válasza:
Sőt! Hozzátenném, hogy nagymamával vásároltunk két hete a H&M gyerekosztályán és annyiszor mondta, hogy amikor én voltam kicsi még ez se meg az se volt. A mai ruhácskák sokkal praktikusabb kialakításúak, a nadrágok derekát pl. nagyon frankón lehet szabályozni meg egy csomó olyan kényelmes megoldás alap már, ami akkoriban nem volt egyértelmű és még szarakodtak a gumi bevarrogatással meg megkötéssel meg ilyenekkel például.
2015. jún. 15. 20:09
 17/19 anonim ***** válasza:

Én rosszul vagyok a régi, ezeréves dolgoktól, főleg hogy látom, anyósnál milyen kosz van és ott állt ezer éve az etetőszék, stb. Még a férjem 30 éves kisbilijét is elővette anyósom!!!!!!!!!!!!!!!!! Váááááááááááá :D

Úgy csináltam, hogy pl. a régi etetőszék maradt náluk és amikor ott vagyunk, azt használjuk. De a ruhákat már egyáltalán nem.

2015. jún. 22. 09:36
 18/19 anonim ***** válasza:

17-es vagyok.

Nem vettem mindenből újat, pl kiskádat is vateráztam, stb, de azért nem 30 éves dohos cuccokat, hanem újszerűeket.

2015. jún. 22. 09:36
 19/19 anonim ***** válasza:

Nekem nagy a korkülönbség a gyerekeim között, de azért nem 25 év. Szinte mindent tudtam használni, ami a nagyról maradt, de másét nem használtam volna. Egyrészt nem az én ízlésem volna, másrészt divatjamúlt, talán elhasznált. Én a sajátomra vigyáztam, őriztem, és az én ízlésem, eleve úgy vettem, hogy uniszex legyen, nekem érzelmi értéke van ezeknek a cuccoknak. Ami meg nem olyan, abból újat vettünk.

Szerintem válassz ki néhány kedves darabot (kiscipő, sapka, pólya), mutasd meg benne a babát, fogadd el, de csinálj, ami szeretnél. 25 év az nagyon sok, azóta minden megváltozott:) Én ebben az esetben újat vennék, vagyis korszerűt.

2015. júl. 6. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!