Mindenből újat venni, vagy használni a régi dolgokat? Pro & contra. Én szívem szerint mindenből újat vennék, de az após telebeszélte a fia fejét, hogy spórolni, spórolni (neki amúgy ez a filozófiája).
Menjek bele, hogy használjunk legalább 25 éves kelengyéket?
Pénz nem hátrány, én mindenből csakis újat vennék.
Hogyan lehetne talán megértetni velük, hogy nekem másra van igényem?
Szia!
Szerintem, nem kell mindenből ujat venni, de hogy 25 éveset sem akarnék az is biztos! LEhet venni kombi kiságyat 25-30 ezerért teljesen tökéletes állapotuak vannak csak meg kell nézni honnan jön... babakocsit is lehet venni jó állapotút 1-2 éveset, egy gyerekről olyat aminek semmi baja, de szerintem azt érdemes újat venni főleg ha több gyereket akartok!
Kád, nem nagy összeg, 2-3 ezer ft, ruhák turiból háda mondjuk nagyon jó állapotúak vannak, mert alig hordják őket, és mellette lehet monjduk újakat is venni Tescoba, nagyon jó minőségűek, és nem horror összeg.
Játszószőnyeg is olyan dolog ha igényes helyről jön akkor szerintem nem gáz hogy használt. Ki lehet mosni, de az sem olyan nagyon nagy összeg hogy ne lehessen megvenni....
A butorokat is meg lehet venni használtan semmi baja nincs mert egy gyereknél használták mondjuk 3 évet. Ezeken sokat lehet fogni! Szóval nem kell mindenből uj de azért 25 éves apa anya használta cuccokat amik már huszon éve a padláson porosodnak biztos hogy nem kellene... Ezt azért a férjednek meg kéne érteni...
Mondjuk én kiságyból inkább újat vennék, ha nincs sok pénz, akkor az ikea legolcsóbbja is megfelelő ám (nem mellesleg a világ egyik legnépszerűbb rácsoságya és nagyon sikkes szobákba pakolják be, szóval nem pusztán azért népszerű, mert gagyi olcsó, hanem tömör kezeletlen(!) fa és egyszerű letisztult darab)
A használtnál engem zavarna, hogy nem tudom hogy használták, ki tudja mekkora gyerek és mit csinált benne,hogyan és hányszor rakták össze és szedték szét stb. Ezek olyan dolgok, amik nem feltétlenül látványosak, viszont apróság is nagy bajt okozhat! A baba biztonságával összefüggő dolgokból én nem vennék használtat. Esetleg, esetleg családból, közeli baráttól, akit jól ismerek fogadnám el, de az se biztos, főleg azért, mert ha újat veszek, akkor pontosan olyan, amilyet én akartam és nem olyan, hogy hát épp ilyen maradt meg.
A biztonsági cuccokon kívül a mellszívó meg ilyen dolgok azok, amit tuti nem vennék használtan, pusztán, mert undorító lenne számomra.
A ruhák stb. azok meg csak akkor okék nekem használtan, ha amúgy is olyanok, amik az ízlésemnek megfelelnek. Én csak olyanba öltöztetem, ami tetszik, ízléses, "divatos", a "jóaz" "úgyis kicsi neki mindegy" "úgyis kinövi neki mindegy" "úgyis kakás/büfis lesz, mindegy" gondolkodás számomra elég fura. De amúgy amellett, hogy írják hogy régen jobb anyagok voltak, az is igaz, hogy viszont öregednek, meg azért régen is volt sok olyan cucc, amire ha ránézek rosszul érzem magam és tuti a babának se volt kényelmes.
Én rosszul vagyok a régi, ezeréves dolgoktól, főleg hogy látom, anyósnál milyen kosz van és ott állt ezer éve az etetőszék, stb. Még a férjem 30 éves kisbilijét is elővette anyósom!!!!!!!!!!!!!!!!! Váááááááááááá :D
Úgy csináltam, hogy pl. a régi etetőszék maradt náluk és amikor ott vagyunk, azt használjuk. De a ruhákat már egyáltalán nem.
17-es vagyok.
Nem vettem mindenből újat, pl kiskádat is vateráztam, stb, de azért nem 30 éves dohos cuccokat, hanem újszerűeket.
Nekem nagy a korkülönbség a gyerekeim között, de azért nem 25 év. Szinte mindent tudtam használni, ami a nagyról maradt, de másét nem használtam volna. Egyrészt nem az én ízlésem volna, másrészt divatjamúlt, talán elhasznált. Én a sajátomra vigyáztam, őriztem, és az én ízlésem, eleve úgy vettem, hogy uniszex legyen, nekem érzelmi értéke van ezeknek a cuccoknak. Ami meg nem olyan, abból újat vettünk.
Szerintem válassz ki néhány kedves darabot (kiscipő, sapka, pólya), mutasd meg benne a babát, fogadd el, de csinálj, ami szeretnél. 25 év az nagyon sok, azóta minden megváltozott:) Én ebben az esetben újat vennék, vagyis korszerűt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!