Kisbabával egyszobás lakásban mennyire nehéz?
Az egy szoba azt jelenti, hogy este a baba lefektetésétöl reggelig a szobában csak aludni tudok, se beszélgetni, se tv-zni, se szexelni, mert egyrészt sötét kell, hoyg lehyen, másrészt csöndes.
Beszélgetni esetleg (halkan) a konyhában lehet, az egyéb eléggé megoldhatatlan.
Átmenetileg - pár hétre - elviselhetö, tovább viszont igen nehezen megoldható.
első,azért gondolom mert attól még ők is vágynak a gyerekre. nem bűn az,ha ők is szeretnének. az igaz,hogy én se tudom elképzelni,hogy egy szobában de mi nem ismerjük a körülményeket,lehet,hogy csak ideiglenes. a kérdésre válaszolva,igen mindenképp legyen külön szférátok. tegyetek be térelválasztót. ha van rá pénzetek,már jó kis mobil falakat is lehet csináltatni.
ez egy tükrős tolóajtó térelválasztó marha jól néz ki
ez meg fából van
vannak egyszerűbbek is,más oldalakon.
azért én azt mondom,ha van lehetőségetek,nézzetek két szobát azért nem jó kamaszkorig egy szobában a szülőkkel. na meg,hogy éltek majd házaséletet?
Mi is egyszobásba tervezzük a gyerekvállalást.
Miért?
Van egy garzonunk, saját lakás, nem albérlet. Egy másfél szobásba átköltözni 6-8 millió többletet jelent Budapesten (és persze az is kicsi), amit kb 3-5 év alatt kinőnénk, ha kistesót akarunk, amihez újabb 6-8 millió kéne, hogy 2+1 vagy 3 szobásba menjünk.
Mind a ketten dolgozunk, átlagosan keresünk, de évi 1,5 milliónál többet nem tudunk félre tenni (gyerek mellett vélhetően ennyi sem fog menni). Hitelt nem akarunk felvenni. A végtelenségig nem akarjuk húzni a gyerekvállalást. Én nem tudom ki hogy csinálja, hogy 20-as évei végére 30-as évei elejére kiépíti az egzisztenciát önerőből és tip-top családi házba várja az első babát.
Kiszámoltuk, hogyha maradunk a garzonban egy évet a babával, akkor kb fél millióval több jut a nagyobb lakásba költözésre, mintha bérelnénk egy nagyobb lakást, a kicsit meg kiadnánk.
Hány ember kezdte a nagyszülőknél a félszobában, mert vártak a tanácsi lakásra, vagy évekig építették a szocpólos családi házat?
Kedves kérdező. Nyugodjál meg, túl fogjátok élni. Gondolom nem itt akarjátok felnevelni a kicsit. Az első években tökéletesen megteszi a kis lakás. Amikor látjátok, hogy szűkös, akkor tudtok majd lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!