Egy éve pròblálkozunk a kisbabával, de sajnos nem jön össze?
A párom 48 éves én 32, sajnos ő a megismerkedésünkig elég kicsapongò életet élt, alkohol, dohányzás nagy mértékben. Neki már van egy gyermeke, aki 28 éves. Szeretnénk közös babát, de félek a múltbeli dolgai miatt nem jön össze a baba. Az ovuláciòmat mindig figyelemmel kísérem, s mindig együtt vagyunk olyankor is. Nálunk szó sincs arról, hogy görcsösen akarjuk nem csak akkor vagyunk együtt.
Kezdek kétségbe esni, mert az idő telik sajnos.
Nem hinném, hogy a korábbi életmódjából adódna, akkor a 28 éves gyereke sem jött volna össze, gondolom én. Mi is egy éve várunk a babára, és meg kell mondjam, a férjem elég rendesen dohányzik most is (jó, nem extrém mennyiségre kell gondolni, de napi 20 szálat simán elszív). Elment spermavizsgálatra, ahol kiderült, hogy brutál jó spermiumokkal rendelkezik, dohányzás ide vagy oda. Utána én is elmentem orvoshoz, és kiderült, hogy nincs peteérésem. Pedig meg voltam róla győződve, hogy velem semmi baj nem lehet, mert nekem már van gyerekem. Aztán tessék, mégis nálam van a bibi.
Szóval szerintem ti is kövessétek ezt a sorrendet, először menjen orvoshoz a férj, hiszen ott akár egyetlen vizsgálattal ki lehet zárni a problémát. Ha a spermavizsgálatnál minden oké, akkor nem nála van a gond. Egy nőnél jóval többféle ok lehet, ami miatt nem sikerül a baba.
Erre gondoltam én is, hogy spermavizsgálat csak várni akartam vele hátha, de úgy gondolom eleget vártunk. Minden nap együtt vagyunk, s nem csak a baba miatt hanem, mert kívánjuk egymást. Ovu elott pár napig nem szoktunk azt is nehezen bírjuk. A gyereke születése óta eltelt 28 év azóta nem is akart gyermeket . De mióta vagyunk egymásnak, s teljes szívvel ki merem jelenteni, hogy tökéletes a kapcsolatunk így szeretnénk kisbabát. Korábban napi 3doboz piros marbit szívott ami nem kevés mennyiség, s nem is gyenge cigaretta. Már 11 hónapja nem dohányzik a baba miatt. Félek nagyon a vizsgalattòl. Nekem már volt egy terhességem, akit 14 hetesen elvesztettem, mert akkor még dolgoztam emlegetnem kellett, s sajnos elvetéltem. De lehet a sors akarta így, mert a korábbi kapcsolatom, akkor nem igazán volt felhőtlen . Nem is terveztük a babát.
Bízom benne, hogy a vizsgálat majd fényt derít a problémánkra.
Ti melyik orvost ajánlanátok nekem?
Előre is köszönöm a válaszotokat, s az eddigieket is persze !
kevesen tudják, de 2 sógorném is megtapasztalta,sajnos csak külföldön foglalkoznak többet vele az orvosok:
a leggyakoribb meddőségi probléma az, hogy nem tud beágyazódni a megtermékenyített petesejt, hiába jönne létre a terhesség, mivel kevés a progeszteron, jön a menstruáció, és volt-nincs.
ezért: ha pontosan tudod hogy melyik napon kell megjönnie, csináltass egy ultraérzékeny terhességi tesztet, és ha nagyon halványan is de kimutat némi pozitívat, AZONNAL dokihoz, és írja fel a progestant!
Sokan meddőnek vélt nő nem is tudja, hogy már csomószor lett volna esélye, mert nem mondja neki egy orvos se..
Utolsó, ezt a problémát bármelyik meddőségi központban kiszűrik két vérvétellel, és adnak is progeszteron-pótlást.
Azt meg szerintem egyik orvos sem veszi jó néven, ha a páciens eleve meg akarja mondani, hogy mit írjon fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!