Egy éve pròblálkozunk a kisbabával, de sajnos nem jön össze?
A párom 48 éves én 32, sajnos ő a megismerkedésünkig elég kicsapongò életet élt, alkohol, dohányzás nagy mértékben. Neki már van egy gyermeke, aki 28 éves. Szeretnénk közös babát, de félek a múltbeli dolgai miatt nem jön össze a baba. Az ovuláciòmat mindig figyelemmel kísérem, s mindig együtt vagyunk olyankor is. Nálunk szó sincs arról, hogy görcsösen akarjuk nem csak akkor vagyunk együtt.
Kezdek kétségbe esni, mert az idő telik sajnos.
Teljesen mindegy hogy otthon milyen praktikákkal próbálja valaki kideríteni mi a problémája, mert a kezeléshez doki kell, a kivizsgálások pedig ugyanúgy zajlanak függetlenül az otthoni eredményektől. Sajnos a dokik nem hisznek a pácienseknek, csak a saját vizsgálataiknak. Így szerintem az otthoni ügyködés csak időhúzásra lesz jó. :-(
Nem kell kétségbeesni, el kell indulni a kivizsgálásokkal. a párodnak andrológia, neked endokrinológus első körben. Ha itt minden rendben, akkor neked átjárhatósági vizsgálat, ez már a nőgyógyász asztala. Ennyiből általában kiderül mi a gond.
Nem szabad azt gondolni, hogy a meddősgi klinikán hagyott több száz ezer forint garantált sikert hoz. Ugyanolyan teszteket csinálnak mint az sztk-ban, ugyanazokat a dolgokat mondják el, csak sokkal kedvesebbek, könnyű időpontot szerezni, és rengeteg drága "csak náluk beszerezhető" készítményt árulnak horribilis áron. mondok pár esetet:
1: tesómnak nem magyarázták el mikor kell együtt lenni, hanem minden hónapban 20e forintos rendelésért megnézték ultrahanggal, hogy mikor van peteérés. Persze a pénz nagy úr, ezért "érdekes módon" mindig egy nappal elkéstek.
2: volt, aki 6 év próbálkozás után másfél millát költött lombikra, 2szer elvetélt mire egy orvos ismerőse szörnyülködve mondta, hogy miért nem írtak fel neki progeszteront? Legközelebb már kapta, és megmaradt a baba. második gyereknél tudatosan szedte, és azonnal összejött.
3: barátnőm fél milliót költött egy orvosra, akivel odáig jutottak 3 év után, hogy ételallergiás. Hormonvizsgálat évente 1-2szer volt, vérteszt csak 2-szer.
Mielőtt sok pénzt kiadna valaki rá, próbáljon meg utánanézni más lehetőségeknek is. köztudott, hogy a vetélések nagyon nagy százalékában ki sem derül a terhesség, mert nem tud beágyazódni a magzat.
Ha van 2 nap, amikor ki lehet zárni a terhességet, és meg lehet bizonyosodni arról, hogy a megtermékenyülésnél van a gond, nem pedig a beágyazódásnál, és ráadásul egy teszt alig 100 ft ha online-rendelhető, akkor én azt mondom, hogy ezzel az egyszerű lépéssel közelebb lehet jutni a megoldáshoz.
Nekem hála Istennek nem volt ilyen gondom, de láttam sok kétségbe esett nőt, akiket kihasználtak a jó hírnevű orvosok, és végül mégis csak a saját megérzésük vezetett eredményre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!