Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Babaágynál milyen legyen a...

Babaágynál milyen legyen a fej és a lábtámla?

Figyelt kérdés
Tömör? Rácsos? Esetleg egyik ilyen, másik olyan? Henger alakú vagy lapos rácsok a jobbak?
2015. márc. 21. 00:34
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen mindegy.
2015. márc. 21. 06:31
 2/20 anonim ***** válasza:
annyi előnye van a rácsosnak,hogy rákötheted oda is a rácsvédőt,nem csak a szélére. nekem,hogy már nagyobb,megfogja a rácsvédőt és húzza. a támlánál ugye nincs megkötve,áthúzza így a fején.ha álmában kapja el,akkor erre fel is kel,megyek be a rácsvédő a fején :-)
2015. márc. 21. 08:22
 3/20 anonim ***** válasza:
54%
nekünk tömör az ágy két vége. de megbántam. nem tudom rákötni a rácsvédőt, plusz nem látom a gyereket. a láb felőli részén alszok és fel kell keljek hogy be tudjak kukkantani. szerintem hogy milyen alaku a rács...mindegy.
2015. márc. 21. 16:39
 4/20 A kérdező kommentje:
Rácsvédő nálunk nem lesz mondjuk.
2015. márc. 21. 23:16
 5/20 anonim ***** válasza:

3as vagyok. mért nem lesz rácsvédő? az egyik babaágynemű aminek értelme is van. még pici volt és ébren volt, nézegette a mintákat, mikor már picit nagyobb volt, nem tudta ledobni a cumiját, most már 8hós fel tud állni a kiságyba és eldől, vagy egyszerűen 4-5 hós kora körül kezdett forogni, kúszni-mászni álmában, nem verte be a fejét, azaz igen de azért ott van a rácson az a szivacsos védő...

de ha rácsvédő nem játszik, és mondjuk nem is alszol mellette akkor mindegy milyet veszel

2015. márc. 22. 06:38
 6/20 anonim ***** válasza:
kezét lábát mindenét kidugja,ha nincs rácsvédő.később nekinyomodik a rácsnak mikor fordul
2015. márc. 22. 09:53
 7/20 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy Magyarországon sehol senki sem hangsúlyozza, de a rácsvédő a nem ajánlott kategória mert valódi haszna a dekoráción kívül nincs (ha volna, akkor pl. az amerikai gyermekorvosok szövetsége nyilván nem állítaná, hogy semmi haszna azon kívül, hogy szép, vannak állam is ahol tiltják a használatát, mivel semmi jelentős előnye nincs, viszont veszélyes, kifejezett kockázati tényező a SID (bölcsőhalál)esélyét növelő listán! De az ausztrálok is hangsúlyozzák, hogy nem ajánlott mivel előnye nincs de veszélye annál több)

Itthon ugyan csak az utóbbi időben lett divat, de valójában évtizedekkel ezelőtt volt jelentősége a használatának, mikor is azért használták, hogy a baba FEJE ne szoruljon két rács közé, ne tudja kidugni, viszont az USÁban 1974-ben bevezették a szigorú előírásokat a rácstávolságra és azóta amúgy sem férhet ki a baba feje így teljesen elvesztette a jelentőségét, viszont árulják, mert szép és jó pénz van belőle (már ahol nem tiltották be ugye).

Persze hát akkor miért lehet árulni, meg miért van a csomagban. Az nem jelenti azt, hogy jó. Az újszülött ágynemű csomagokban mindig van párna/párnahuzat is, holott azt is tudjuk, hogy nem szabad használni a babánál..

Én inkább erre a szemléletre hallgatok, mert ami nincs az biztos, hogy nem árt.

A felálló babánál meg jobb, ha vigyázol, mert a nagyoknál valóban fulladás-veszély már nincs, de sokkal könnyebben kiesik a kiságyból, ha lépcsőnek használja! :O

2015. márc. 23. 00:52
 8/20 anonim ***** válasza:
0%
igazad van,én biztos beképzeltem reggel,mikor leszedte a rácsvédőt,és combig kilógott az egyik lába :-) képzeletből féltem,hogy ha most fordulna,a beakadt lába eltörne. de igazad van,mennyit árt egy rácsvédő... majd mikor meglesz a babád,és lesz pár hónapos,vagyis nem az lesz,hogy leteszed és meg se moccan majd észreveszed. meg amikor megfordul és orrod előtt vágja be a fejét a rácsba. inkább más anyukákat kérdezz,ne ilyen hülyeségeket olvass,a tapasztalat többet ér,mint egy kutatás. a bölcsőhalálnál pedig a túlmelegedés játssza a legnagyobb szerepet,amihez nincs köze a rácsvédőnek. próbáld ne hason altatni max ha van légzésfigyelőd,meg ne legyen túl meleg a szobája,ne vastag paplant adj rá,inkább vékonyabb hálózsákot + takarót. nyáron meg elég az egyik.
2015. márc. 23. 08:37
 9/20 anonim ***** válasza:

Utolsó, te egy olyannak is a szemébe tudnál nézni és ugyanezt mondani, hogy a "kutatások" hülyeségek, meg igenis jó a rácsvédő és használják a következőnél is, akinek a gyereke a rácsvédőtől, rácsvédőbe fulladt bele?

Hogy fejtene már ki akkora erőt a baba, hogy eltörje a saját lábát, ha ki is dugja? Hol élsz te?

Azért mert itt le vagyunk maradva 10-20 évvel, azért ne hidd már azt, hogy nekünk van igazunk. A mi védőnőnk pl. már mondta is, hogy ne használjunk rácsvédőt, mert felesleges, viszont veszélyes lehet.

15 éve lehet te is azt mondtad volna még, hogy a két hónaposnak adod a lisztes tehén tejet, mert mindenki más is adta addig is, most meg gondolom eszedben sem lenne, mert a hülye kutatások bebizonyították, hogy mennyi későbbi bajjal függ össze.

A rácsvédő számlájára írt bölcsőhaláloknál miért nem hiszed el? Nem hasraütés-szerűen találták ám ki, hogy veszélyes. Amit meg a kérdező írt, hogy amerikai gyermekorvosok szövetsége az egy kb. 60 ezer orvosból álló szövetség, és ha 60 ezer orvos azt mondja, hogy előnye nincs, veszélye annál több (mert nem is csak egy módon veszélyes) akkor hadd legyen már legalább pár ember, aki inkább velük ért egyet és nem azokkal az anyukákkal, akiknek a gyerekének éppen nem lett baja tőle. Ha igaz is lenne, amit írsz, hogy el tudná törni a lábát, de nem tudja, mert nem tudna mozogni és egyszerűen csak sikítana, hogy szabadítsd ki, akkor is az a helyzet, hogy a törött lába helyre hozható, de a halála nem.

Amúgy itt is láttam már, hogy valaki írja, hogy olyan cuki a babája, aki háromhónaposan annyit mozog, hogy a rácsvédőbe fúrt arccal alszik. És még mosolygókat is küld hozzá. Számomra ez hihetetlen, és csak a jóistennek köszönheti, hogy egyik reggel nem mozdulatlanul talál rá. Ha nem talált még rá úgy azóta se...

Ja kérdező, ha teheted lapos rácsokat válassz, azért jobb, mint a hengeres, mert majd ha a baba valamilyen oknál fogva mégis beveri a fejét (pl. mikor áll és hátra esik, de a rácsvédő ettől sem védi meg, mert túl alacsonyan van, ha meg olyan magas, hogy igen, akkor végképp bedunsztoltad a gyereket és mákod van, hogy nem lett baja) akkor nagyobb felületen oszlik el az ütés, mint a hengeresnél, ami biztonságosabb. Azon kívül a végtagokat is nehezebb kidugni a rács formája miatt, bár hamar megtanulják, már amelyik dugdossa kezét-lábát, hogy nem jó és kerülik. Ugyanis a közhiedelemmel ellentétben nem teljesen életképtelenek ám a babák.

2015. márc. 23. 11:51
 10/20 anonim ***** válasza:
Ja nálunk olyan volt, hogy 3 oldalon rácsos volt, egy oldala meg tömör. Mi térbe állítottuk a kiságyat, mert elég nagy volt a szoba, csak az ágy feje volt a falnál. Ugyanebből a modellből, ami tetszett csak olyan volt még, aminek két vége tömör, én azért választottam az, hogy csak egy legyen, mert így valóban jobban belátni hozzá, ahogy írták korábban. Szerintem az fontos, hogy ráláss. Elég sokáig fog benne aludni, nem biztos, hogy mindig ugyanarról az oldalról néznéd, vagy ugyanúgy lesz az ágy. Minél több rácsos oldal, annál több helyről láthatsz rá.
2015. márc. 23. 11:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!