Szerintetek az alábbi dolgok elegendők egy újszülöttnek? Kiegészítenétek a listámat?
Még nem vagyok terhes, csak próbálkozunk, de már fejben elkezdtem egy listát arról összeállítani, hogy mit kellene majd megvennünk :)
babaágy, rácsvédő, fejvédő, ágynemű, textil pelus, gumis lepedő, babakocsi, hordozó, kenguru, babakád, törölköző, sok-sok ruha (56-os és 62-es méretben gondoltam), cumi és cumisüveg (ha muszáj esetleg), lázmérő .
krémeket , fürdetőt majd gyógyszertárit szeretnék
játékot egyenlőre csak valami zenélő körforgót gondoltam, plüssöket, meg esetleg csörgőt. Mit érdemes még megvenni?
Mit érdemes még beszerezni mire megérkezik a baba?
Köszi minden segítséget :)
Szerintem bőven ráérsz amikor már terhes leszel ezeken gondolkodni :) Sőt nem is igazán jó, hogy már ezeken agyalsz, mert hidd el minél inkább foglalkoztat annál nehezebben fog összejönni a baba.
Amúgy jól összefoglaltad és azóta már sokan ki is egészítették.
Amit talán nem írt senki, hogy nemcsak a babának kellenek cuccok, hanem neked is! :)
Pocakodra krém (dm-est használtam nem lettem csíkos) ,Szoptatós melltartó, melltartóbetét,bimbókenőcs, tena super kb 10db a többi lehet már tena extra. Nekem bejött a tena bugyi 3db-os.
Ágyrácsvédőt jobban jársz ha magad varrsz, amiket árulnak semmit nem ér, ugyanúgy koppant a fiam feje a rácson, csak volt egy dekoratív védő ami semmit nem ért....
Párna nem kell, így az ágyneműt sem ajánlom. Takarónak a pihe puha babapolár anyag vagy a wellsoft takaró tökéletes, persze fögg milyen meleg, hideg van, a paplan túl merev, kimászik alóla. Esetleg hálózsákot érdemes még venni, mi nem használtuk amúgy, de többektől hallom milyen jó. Takaróból is több kell, hogy legyen az ágyba meg kinti sétának is.
Ruhákból nem kell sok hamar kinövi az enyém 3 hét alatt túl is lett az 56-os méreten, de ha teheted inkább valóban jobb még akár 68-74 körülig is vásárolni pár darabot.
Karmolás elleni kiskesztyű helyett jobban jársz kis zoknival. A kesztyű pillanatok alatt lejött de a zokni maradt :) a kis kezén.
Körömvágó ollóból lekerekített végű legyen, de jobb a csipeszes verzió, nekem azzal könnyebb vágnom és azzal sem szúrom meg az ujjacskákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!