Szerintetek az alábbi dolgok elegendők egy újszülöttnek? Kiegészítenétek a listámat?
Még nem vagyok terhes, csak próbálkozunk, de már fejben elkezdtem egy listát arról összeállítani, hogy mit kellene majd megvennünk :)
babaágy, rácsvédő, fejvédő, ágynemű, textil pelus, gumis lepedő, babakocsi, hordozó, kenguru, babakád, törölköző, sok-sok ruha (56-os és 62-es méretben gondoltam), cumi és cumisüveg (ha muszáj esetleg), lázmérő .
krémeket , fürdetőt majd gyógyszertárit szeretnék
játékot egyenlőre csak valami zenélő körforgót gondoltam, plüssöket, meg esetleg csörgőt. Mit érdemes még megvenni?
Mit érdemes még beszerezni mire megérkezik a baba?
Köszi minden segítséget :)
Matrac a kiságyba, vékonyabb és vastagabb babaplédek, pelenkázófeltét, pelenkák, kapucnis fürdőlepedők, kifogó, hálózsák, esetleg légzésfigyelő és babaőr, a kozmetikumokból én nem ajánlanám a gyógyszertáriakat (tele vannak minden sz@rral amiért még én se kenném magamra nemhogy a babám érzékeny bőrére), a kenguru nem jó újszülött kortól, ha hordozni szeretnéd a gyereket akkor inkább hordozókendőt javaslok, ruhákból jobban jársz, ha inkább 68-72 es méretig vásároltok előre (a babával sokkal nehezebb vásárolni, mint előtte nélküle). A későbbiekben esetleg pihenőszék, játszószőnyeg, etetőszék, járóka.
Egyébként még baromira ráérsz az összeírással, én félidős vagyok de még semmit nem vettünk meg a gyereknek, és még így is ráérünk.
Most leírom én is, szerintem mi kell. :)
Alvás: kiságy (nekünk pelenkázós kombi ágy van),rácsvédő, télen hálózsák, nyáron vékony kis polár takaró, a feje alá praktikus, és bőven elég egy textilpelus, gumi lepedő.
Nekünk légzésfigyelőnk, és bébiőrünk van egyben, szerintem ez praktikusabb, főleg ha izgulós vagy.
Fürdés: kiskád, vízhőmérő (míg bele nem jössz), 2 kifogó ( ez olyan, mint a textilpelus, csak nagyobb), steril vatta, biztonsági fültisztító, hajkefe (koszmó ellen aranyat ér), körömolló, babafürdető, babaolaj, esetleg testápoló, ezeket az orvos is felírja, lázmérő, orrszívó.
Pelenkázás: pelenkázó lap, pelenka, popsikrém, popsitörlő, szemetes a pelenkáknak
Köldökápolás: alkohol, fertőtlenítő hintőpor (vagy betadine oldat), ezeket az orvos írja fel, továbbá fültisztító pálcika, esetleg steril gézlap.
Öltözködés: évszaknak megfelelően- body, rugdalózó, kis pulcsi, kesztyű (karmolás ellen), zokni (télen harisnya), overál télen, vastag v. vékony sapi, nyáron napozó.
Külön szennyes-tartó.
Etetés: babamérleg, szerintem egyenlőre egy cumisüveg bőven elég, haa nem tudsz szoptatni, majd veszel még. Mellszívó (akkor is sokat segít, ha nagyon be van keményedve a melled, megelőzi, hogy begyulladjon), éhhez praktikus egy sterilizáló készülék, tejtároló poharak (később a hozzátáplálásnál is használhatod), szoptatós melltartó, hozzá betét, szoptatós párna (nagyon kényelmes), textil pelusok (minimum 10 db), 1 kiskanál a vitaminokhoz. Etetőszék, előke, kanalak bőven ráérnek.
Utazás: babakocsi (nagyon jó a 3:1-ben, de a saját igényeidnek, környezetednek megfelelőt válassz), hordozó, ha sima kocsit választottál. A kenguru nem kifejezetten egészséges, inkább a rugalmas kendővel próbálkozz az elején, de ha módod van próbáld ki előbb, mert az én gyerekeim például utálták a hordozást. Télen a babakocsiba bundazsák. Esetleg pelenkázó táska. Nyáron naptej.
Orvos írja: lázcsillapító kúp, Vigantol (D.vitamin), Konakion (K-vitamin), fürdetőkrém, olaj, hintőpor.
Játékok: felesleges egy halommal venni, én egy-két darabot vettem, ami megtetszett.
Pihenőszék, játszószőnyeg, ágyforgó igény szerint, de nem tartom fontosnak.
Dióhéjban ennyi.:) Egy 3 gyerekes anyuka.
köszönöm neked is utolsó :) rengeteg hasznos tanáccsal láttatok el.
Még lenne egy kérdésem. Nagyon tetszik a baldachin, de sok negatívumot hallottam róla. Vélemények? Volt valakinek? Tényleg veszélyes lehet?
Szia! Csak ket dolog van, ami nekem eszembe jut. Az egyik, hogy nalunk a gyerekorvos leszedeti a baldachint.
En kedden szultem, es sok-sok ruhat vettem. Most majd nezegethetem oket, mert akkora lett a gyerekem, hogy nem jo ra a fele :-D
én is csak kiegészíteném már az elméleti felkészüléssel
1. Tanfolyam - tanulni újraélesztést és egyebeket (ha a légzésfigyelő jelezne, tenni is kellene valamit..20 sec levegő nem vétel után jelez csak, a mentők percek múlva érnek csak ki, nem árt tudni hogyan kell élesztgetni, stabilizálni) vagy akár ha félrenyel, vagy nappal nem kap levegőt, van olyan betegség, pl krupp (vagy ilyesmi) ezt sokan keverik talán az asztmával, ismereteim hiányosak, csak nagyjából írom
2. Könyvek - tanulni babaápolást, masszázst, babatípusokról, szoptatásról, etetésről, rendszer-, életritmus kialakításáról, fáradtság jeleiről, altatásról, melyik sírás mit jelent/het, fejlődésről, stb
ajánlom a A suttogó c könyvet nagyon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!