Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Szerintetek az alábbi dolgok...

Szerintetek az alábbi dolgok elegendők egy újszülöttnek? Kiegészítenétek a listámat?

Figyelt kérdés

Még nem vagyok terhes, csak próbálkozunk, de már fejben elkezdtem egy listát arról összeállítani, hogy mit kellene majd megvennünk :)

babaágy, rácsvédő, fejvédő, ágynemű, textil pelus, gumis lepedő, babakocsi, hordozó, kenguru, babakád, törölköző, sok-sok ruha (56-os és 62-es méretben gondoltam), cumi és cumisüveg (ha muszáj esetleg), lázmérő .

krémeket , fürdetőt majd gyógyszertárit szeretnék

játékot egyenlőre csak valami zenélő körforgót gondoltam, plüssöket, meg esetleg csörgőt. Mit érdemes még megvenni?

Mit érdemes még beszerezni mire megérkezik a baba?

Köszi minden segítséget :)

2014. ápr. 18. 14:30
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
én a vásárlást csak 20-25.hét után kezdeném el de ennek személyes oka van.plüss fölösleges,nyálas lesz,beleragad minden kosz.ehelyett nem szőrös játékokat vehetsz,bár az elején még úgy is aludni fog.orrszi porszi kell még,és körömvágós készlet a babának külön
2014. ápr. 18. 14:36
 2/21 anonim ***** válasza:
pelenka, popsitörlő, plüss szerintem is felesleges és nekem az ágynemű sem jött be, jó drágán megvettem és nem használtam, mert nekem túl merev volt, párnácskát külön is lehet venni, és sokkal jobbak a jó kis pihe-puha plédek.
2014. ápr. 18. 14:40
 3/21 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :) A vásárlást én sem tervezem még ,csak szoktam nézelődni és fejben már listát állítottam hogy miket kell majd venni, mikre figyeljek.
2014. ápr. 18. 14:49
 4/21 anonim ***** válasza:
59%

tervezni már lehet, megvenni ráértek, fontos szempontok hogy pl babakocsi beférjen az autóba, ha van, könnyen emelhető legyen, ágyneműből praktikus ha van egy-két gumi lepedő is (nem gumis, gumi!!) és fontos a ruháknál milyen időben érkezik a baba.

Néhány kiegészítés, de a neten is találsz listákat:

- babakocsi-hordozó-és autósülés -ezek 3in1-ben kaphatók általában

- babakádba lehet kapni ergonomikus betétet és akkor nem kell tartani a babát a vízben (opcionális)

- babának kesztyű hogy a körmével ne sértse a bőrét

- körömvágó olló (mi sima felnőtt ollóval vágtuk, de abból volt neki külön)

- cumisüveghez jól jön egy steriliziáló készülék, ami jóval gazdaságosabb és gyorsabb mint ecetes vízben kifőzögetni

- ha szoptatsz, akkor jó a mellszívó, fejéshez de ezt ráér megvenni az első héten ha már látod van e annyi tejed egyáltalán

- orrszívó

- baba mérleg (bérelhető is de jó ha van)

- bébicsősz (ami nem ugyanaz mint a légzésfigyelő) a légzésfigyelő felesleges szerintem, de a bébicsősz jó, ha pl kertes házban laktok kiviheted és jelez ha ébren van a babó

- fürdéshez vegyél babaolajat is, ha bekened fürdés előtt a babát vele, nem szárad ki annyira a bőre

- naptej ha nyáron hozod haza a korházból

- játékkal óvatosan, elég ha az elején van 3-4 olyan játéka ami zörög zenél, érdekes anyagból van (a szeme legyen hímzett és ne gomb) úgyis mindenkitől kapsz majd ajándékba játékot - ez a ruhákra is vonatkozik

- szoptató párna - sokkal kényelmesebb hidd el

- pólya

- lábzsák - enyém nyári lesz, ebben viszem majd ki és akkor elég a rugdalózó alá nem kell neki nadrág kabát ilyesmi

- gyógyszertári krémek mellett legyen alkohol (fertőtleníteni), vatta, esetleg baba mosópor, fülpálca (fogsor tisztítása míg nincsenek fogak - tiszta vízzel)

- lefejt tejnek tároló edény vagy fagyasztó zacsi

- egy kis kefe amivel a kis szájú, mély cumis üvegeket is ki tudod mosni

- partedli (előke - műanyag vízhatlan és textil is)

- etetőszék

- játszószőnyeg

- külön szennyes kosár sem árt a régiben úgysem fogtok elférni + pisis gyerekruhákat nem biztos hogy jó keverni a férjed ingeivel

- később az etetéshez kis etető kanálka meg tányér

- később bili és szűkítő a wchez

2014. ápr. 18. 14:50
 5/21 A kérdező kommentje:
utolsó nagyon köszönöm ,sok hasznos dolgot írtál :)
2014. ápr. 18. 14:52
 6/21 anonim ***** válasza:
szerintem alábzsák alá is alá kell öltöztetni, bár nem okoskodni akarok és nem is tudom milyen lábzsákod van, de én úgyanúgy öltöztettem őket és rájuk tettem a lábzsákot.
2014. ápr. 18. 14:53
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

én is csak 26-27 hetesen kezdtem vásárolni, akkor derült ki a neme is egyébként. De ennek nálam is személyes oka van: először volt egy vetélésem, utána meg sok-sok évet vártunk a babára. de ez az én "hülyeségem" :)

játékokat ne vegyetek, mindenkitől azt fogtok kapni ajándékba, ezer meg egy lesz. plusz a plüss nagyon gyűjti a port. meg az elején tényleg nem játszik, nem nyúl semmi után, nem is nagyon nézelődik, ha szerencséd van, csak eszik-alszik :) ha sírós, akkor úgyis ölben lenne.

körömvágó szettet én is vennék, ugyan nekünk kisollónk volt, de babacsipesszel sokkal könnyebb levágni a körmét.

sok-sok ruha nem kell, kérdés, hogy mekkora magassággal és súllyal fog születni, lehet, hogy eleve nem kell az 56-os. szerintem elég egy pár darab mindenből, és ha kell, valaki el tud menni venni (nem beszélve arról, hogy mi azt is kaptunk egy rakatot ajándékba, és olyan gyorsan nőtt a baba, és annyi ruhája volt, hogy van egy csomó, ami soha nem volt rajta)

én a pihenőszéket is meggondolnám, a fiam nagyon hasfájós volt az első két hónapban, semmit nem aludt, a kiságyban üvöltött :) akkor volt pár nyugodt perce szegénykémnek, ha ringatta a pihenőszék. És így el tudtam menni legalább fürödni, ha egyedül voltam.

De másnak például egyáltalán nem jött be, nekem áldás volt.

- babakesztyű a körme miatt

- gumislepedő inkább, mint gumis (a pisi-kaki miatt)

- babakocsi van 3 az egyben, ahhoz van hordozó

- én merész voltam, vettem mellszívót, de volt tejem, és akkor ahhoz jó ha van tároló edény, vagy zacsi, amiben elteszed a tejet.

- először mindent úgy sterilizáltam, hogy kifőztem egy vadiúj fazékban, később inkább a sterilizáló folyadékkal

- légzésfigyelő (nekünk kétszer besípolt, soha nem tudom meg, hogy hiba volt, vagy nem, de inkább örültem, hogy van)

de ha jön a baba, a védőnő (ha normális) ad majd listát és segít :)

2014. ápr. 18. 14:57
 8/21 anonim ***** válasza:
6-os, én úgy gondolom hogy augusztusban a lábzsák alá egy hosszú ujjú rugi bőven elegendő, de majd kiderül, nyilván függ attól mennyire lesz meleg, nem akarom azt sem hogy hőgutát kapjon. De majd kikérem azért a védőnőm véleményét is.
2014. ápr. 18. 14:59
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha rám hallgatsz a sok sok ruhát elfelejted.Hidd el nem kell sok.Én is sok sok ruhával készűltem,aztán a felére nem került sor mert addigra kinőtte.Ha előről kezdhetném nem vennék sok ruhát.
2014. ápr. 18. 15:01
 10/21 anonim ***** válasza:
Így értem a lábzsákot, de augusztusban nem kell rá szerintem, felöltözteted az idő szerint és betakarod, de ez csak az én véleményem a lábzsákot inkább majd akkor használnám, amikor már hideg van.
2014. ápr. 18. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!