3 gyermekes szülők! Mindegyik gyermeknek tudtok/tudtatok saját szobát biztosítani?
Van saját szobám 7 éves korom óta. Full antiszoc vagyok, néha falhoz vágnék embereket a koliban, idegesít a létük, aludni nem tudok, ha motyorásznak vagy valami. Akiknek közös szobájuk volt a visításban is elalszanak, nincs ilyen problémájuk.
ez csak most egy előny volt a közös szobára, megtanul másokkal együtt élni, működni
Jelenleg a két nagyobb van egy közös nagy szobában (ők ikrek), a kicsinek van külön szobája.
Ha nagyobbak lesznek, felmehetnek a tetőtérbe, ahol van két szoba, és még egyet ki tudunk alakítani, mert fent is van egy nagy előtér.
Szerintem osszátok meg a nagyobbik gyerekszobát, ha költözni nem akartok, és a gyerekek ezt igénylik.
Mi is nagy családot tervezünk, most vagyok félidős a harmadikkal, van egy 4 éves fiú és egy 2 éves lány. Egy szobában alszunk mind a négyen, plusz van egy "lakókonyhánk", ahol az élet zajlik, ha épp nem vagyunk kint az udvaron. Van a házban még egy félszoba, ami elvileg gyerekszoba lenne, de a játék-, és gyerekruha tároláson kívül nem használjuk (azaz de, most az ablakpárkány tele van palántákkal :)) - most még egyáltalán nem akarnak külön menni, nem igénylik a saját helyet, hanem nappal az együtt töltött idő, a közös munka, este lefekvéskor/éjjel/ébredéskor az összebújás a lényeg.
Tervezünk hozzáépíteni egy nappalit, ez a következő 2 évben jó lenne ha megvalósulna.
Magyarán, nálunk hosszú távon sem lesz mindenkinek elvonulós kuckója, saját szobája. A jelenlegi alvószoba lesz majd terv szerint a gyerekeké, ott hárman elférnek, a félszoba meg a mi hálónk.
Szerintem ez tökre attól függ, milyen a család életvitele. Mármint, az is, mennyire fogják a gyerekek igényelni/hiányolni a saját szobát. Én bízom benne, hogy nekünk ez így majd megfelel akkor is ha nagyok lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!