Most akkor kokusz- vagy szivacsmatrac? (kieg lent)

Figyelt kérdés
Mert ertem en, hogy a kokusz szuperul szellozik, de ha egyszer gumilepedot rakok a lepedo ala, akkor mar ennyit a szellozesrol, nem? Vagy, kinek mi a velemenye?
2013. szept. 11. 11:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, így van. Ezért kérik a kókuszmatracra ráírva, hogy ne használja az ember gumilepedővel.
2013. szept. 11. 11:35
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem mindegy... gyerekeim sima matracon aludtak, iskolások ma már, semmi gerincproblémájuk nincsen. Nem CSAK ezen múlik. Egyébként igen, ha a kókuszra ráteszed a gumilepedőt onnantól tényleg tök mindegy.
2013. szept. 11. 11:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Így van! Nem is értem azokat, akik gumilepedőt tesznek rá! Hiszen a lényegét, a szellőzést "ölik meg" vele! Nekünk kókusz van, imádja a fiam és mi is. Gyorsan tisztítható, gyorsan szárad, én csak ajánlani tudom!
2013. szept. 11. 11:54
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem amíg pici a baba, addig jó a kókusz, mert ilyenkor még nem nagyon vannak bepisilős balesetek, hiszen ott a pelus rajta, abból még - tapasztalatom szerint - annyi nem folyik ki, hogy gumilepedő kelljen alá.

A gond akkor kezdődik, mikor a szobatisztaságot "gyakorolja", és becsúszik néhány baleset.

Szóval mi mikor a rácsos ágyat lecseréltük, akkor az új ágyában már csak sima szivacs van, de kicsi csecsemőnek szerintem talán egészségesebb a kókusz, legalábbis ergonómikusabb mint a sima szivacs, de azt nem tudom, hogy mennyivel "ártalmasabb" a szivacs. Tulajdonképpen sokan felnőttek már szivacs matraccal is, szóval olyat vegyél, ami neked szimpatikusabb.

2013. szept. 11. 12:28
 5/8 anonim ***** válasza:
Amit mi vettünk, annak a fele szivacs, fele kókusz, tehát egyik fele puhább, másik keményebb. Gumilepedőt nem szeretnék alá tenni. Az eladó szerint sok baba nem szereti a kókuszt, mert keménynek találja, és ezért nem szeret a kiságyba feküdni. Tapasztalatom még nincs, mert még nem született meg a babánk. Mindenesetre ha így lesz, megfordítom, és kipróbálom úgy.
2013. szept. 11. 12:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekünk kókusz volt a rácsos kiságyban is és latex kókusz réteges a nagyobb (160-as) ágyban is, amit most használ.

A pisis balesetek megelőzését tényleg csak a leszokás alatt kell megtenni, csecsemőknek vagy 1 éveseknek nem kell alátenni semmit.

Amikor mi a szoba- és ágytisztaság útján voltunk, akkor én tettem a matrac fölé és a gumis lepedő alá egy felül frottír, alul meg olyan zacskószerű nejlonos kizárólag csak a derék-csípő magasságban helyet foglaló harántlepedő-szerűt.

Talán 2* volt bepisilés, azt felfogta, a matrac nem ázott meg.

Az szerintem nagyon fontos, hogy nem szabad, nem célszerű az egész matracot betakarni valami gumis anyaggal (bár elméletileg lefelé szellőzik a rácsokon át, de akkor is) és én minden nap a reggeli ébredéstől a délutáni alvásig szellőztettem ebben az 1-2 hónapban a matracot a biztonság kedvéért.

Ez a frottír harántlepedő nem direkt gumis hátoldalú, hanem tényleg ilyen nejlonzacskós, mosógépben mosható, a frottír felülete vasalható is, mégis szétterült rajta a pisi, nem áztatta tovább az ágyat.

A kókuszmatrac szerintem sokkal egészségesebb, de alapvető, hogy időnként szellőztetni és forgatni kell- de ez ajánlatos a legtöbb egyéb matracnál is.

Szép napot:

2013. szept. 11. 14:29
 7/8 anonim ***** válasza:
mi szivacsot vettünk , én megfogtam a kókúszt és olyan rossz volt hozzányúlni is én nem rakom a gyerekem arra. hát kinek mi
2013. szept. 11. 14:55
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, mentek a kezek! ;-)
2013. szept. 13. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!