Most akkor kokusz- vagy szivacsmatrac? (kieg lent)
Szerintem amíg pici a baba, addig jó a kókusz, mert ilyenkor még nem nagyon vannak bepisilős balesetek, hiszen ott a pelus rajta, abból még - tapasztalatom szerint - annyi nem folyik ki, hogy gumilepedő kelljen alá.
A gond akkor kezdődik, mikor a szobatisztaságot "gyakorolja", és becsúszik néhány baleset.
Szóval mi mikor a rácsos ágyat lecseréltük, akkor az új ágyában már csak sima szivacs van, de kicsi csecsemőnek szerintem talán egészségesebb a kókusz, legalábbis ergonómikusabb mint a sima szivacs, de azt nem tudom, hogy mennyivel "ártalmasabb" a szivacs. Tulajdonképpen sokan felnőttek már szivacs matraccal is, szóval olyat vegyél, ami neked szimpatikusabb.
Nekünk kókusz volt a rácsos kiságyban is és latex kókusz réteges a nagyobb (160-as) ágyban is, amit most használ.
A pisis balesetek megelőzését tényleg csak a leszokás alatt kell megtenni, csecsemőknek vagy 1 éveseknek nem kell alátenni semmit.
Amikor mi a szoba- és ágytisztaság útján voltunk, akkor én tettem a matrac fölé és a gumis lepedő alá egy felül frottír, alul meg olyan zacskószerű nejlonos kizárólag csak a derék-csípő magasságban helyet foglaló harántlepedő-szerűt.
Talán 2* volt bepisilés, azt felfogta, a matrac nem ázott meg.
Az szerintem nagyon fontos, hogy nem szabad, nem célszerű az egész matracot betakarni valami gumis anyaggal (bár elméletileg lefelé szellőzik a rácsokon át, de akkor is) és én minden nap a reggeli ébredéstől a délutáni alvásig szellőztettem ebben az 1-2 hónapban a matracot a biztonság kedvéért.
Ez a frottír harántlepedő nem direkt gumis hátoldalú, hanem tényleg ilyen nejlonzacskós, mosógépben mosható, a frottír felülete vasalható is, mégis szétterült rajta a pisi, nem áztatta tovább az ágyat.
A kókuszmatrac szerintem sokkal egészségesebb, de alapvető, hogy időnként szellőztetni és forgatni kell- de ez ajánlatos a legtöbb egyéb matracnál is.
Szép napot:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!