Pelenka kukát lehet helyettesíteni síma kukával is?
4. babám van, én most vettem először, Vinted-ről piti összegért. Jól zárja tényleg a szagokat, így megérte megvenni.
(Nagyon sok a szemetünk, ha a pelenkát, alátéteket is a nagy kukába dobálnám, napi 2x vihetnénk ki a szemetet. Így ez egyszerűbb.)
Nekünk nincs pelenkakukánk, a sima kukába viszont nem dobnám, mert irtó büdös lenne, pedig fedeles. Mondjuk mi kertesben lakunk, fðl perc kiszaladni a kukáig a kakás pelenkával.
Nem is ürítjük a szemetet naponta, kétnaponta, mert nincs annyi, szóval napokig tuti nem hagynám benne.
Nekünk volt két ikeás semmi extra, fehér, kisebb méretű szelektív kukánk. Amikor megszületett a gyerekünk, az egyiket befogtuk a gyerekszobába kukának. Szeretem, mert fel lehet nyitni a tetejét és nem kell közben semmin taposni, hogy úgy maradjon, nekem ez egy fontos szempont így két gyerek után. :D Nem túl nagy, max 2 naponta ki kell vinni, így nem büdösödik eszméletlenül be és ez a két nap nekem vállalható tűréshatár. :D
A hozzátáplálós (jó büdi) kakis pelusokat már külön zacskózzuk és kiléptünk vele a nagy kukába.
Nekünk ez így bevált. A második gyereknél a második kukát is befogtuk a másik gyerekszobába. :D
Ilyen formán nekem totál felesleges beruházás igazából, de valaki meg csak erre esküszik. Nálam kiveri a biztit, hogy a pisis pelusokat is külön zacskózza némely típus. Totál felesleges és ígyis brutál hulladékmennyiséget termelünk az eldobható pelusokkal, rosszul lennék, ha még egy-kettesével zacskóznám is őket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!