Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Mi a véleményetek a leesésgátl...

Mi a véleményetek a leesésgátlós ágyról?

Figyelt kérdés

Kislányunk 4 hónapos múlt és jelenleg a mi szobánkban alszik. Általában fekve etetem és így cicin alszik el. Van neki babaöböl, de sokszor van hogy felébred, mikor át szeretnénk tenni és arra gondoltam, ha veszünk olyan ágyat amin van leesésgátló, akkor tudnám ott etetni és ha elaludt csak kisurrannék mellőle. Ezzel pedig az átköltözés is meglenne a saját szobájába.

Ezt néztem, mert ez körbe van rácsozva.

[link]

Mit gondoltok? Vagy kicsi még ilyen ágyhoz? Hasznos lehet? Ha nem, akkor valami más javaslat? 😊

Előre is köszönöm a válaszokat! 😊

nov. 5. 10:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezért felesleges ekkora beruházást csinálni. Elég egy falhoz tolt matrac, vagy egy normális (filléres) ágy leesésgátlóval, ha ez a terv, de utóbbihoz szerintem még pici. A lányom 2,5 éves, még a kiságyában alszik (140-es, a leesésgátló az ágy feléig ér be), de ott is lazán leesett már kétszer. Neki nem kottyan meg, ott van a matrac mellette, amin tespedünk, amíg el nem alszik, de azért egy ilyen picire még veszélyes lenne.

Én matracon altattam és ha elaludt, átemeltem az ágyába. Ha megébredt rá, akkor hagytam kicsit ficánkolni, majd ha nem "altatta el magát", akkor kivettem és újra. 2-3. alkalommal elájult annyira mélyen, hogy már nem ébredt fel. Elég gyorsan ment így mindkét gyerkőcnél a saját szobába/ágyba szokás.

nov. 5. 12:05
 2/5 anonim ***** válasza:
0%

Én alacsonynak látom a rácsot.

És a rács színe borzalmas. Mint egy kutyakennel.

nov. 5. 12:05
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és ha tanul felülni, felállni, derék fölé érő rács javasolt, mert ha feláll, simán átbukik rajta.
nov. 5. 12:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Inkább csak egy sima matrac a fal mellé egy leesésgátló panellel, vagy húrkába tekert vastag takaróval a lepedő alá. Mindkettő megakadályozza, hogy leguruljon a matracról, de ha elkezd kúszni vagy mászni akkor szabadon lemászhat az "ágyáról"

S amikor feláll, meg kapaszkodik, akkor sem esik le meg ki sehonnan.

Mi a kisfiam 11 hónapos korában cseréltük le a rácsos ágyát egy sima ifjúsági ágyra, mert nagyon nem szerette a kiságyat.

nov. 5. 12:53
 5/5 anonim ***** válasza:

140x 200-as padloagyon alszik a kisfiam 6 honapos kora ota, leesesgatlo nincs.

Az elejen sokaig mellette kellett aludni, azert lett ekkora agya, nekem igy volt kenyelmes, nem akartam nyomorogni egy pici helyen.

Legurult rola parszor, nem mondom, de mivel alacsony az agy, igy nem volt gond es az agy melle tettem takarokat is, igy nem a foldre erkezett.

Mar 1,5 eves es egyedul alszik rajta, nekunk nagyon bevalt.

Bar ez is biztos baba es gyerekfuggo. O peldaul olyan tipus, hogy ejszaka is ha felkel, nem indul el “kalandozni”, hanem megvarja, amig bemegyunk hozza.

Mert ugye hatranya az lehet, ha felebred es “maszkal” a szobaban esetleg az ejszaka kozepen majd. De nalunk nem volt ilyen.

nov. 5. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!