Mennyi idős volt a gyerek, amikor rácsos ágyról sima leesésgátlósra váltottatok? Miért pont akkor?
20 hónaposan,
Két rács ekkor mát rég ki volt véve és közlekedett ki-be
De ekkor jött egy mindenre felmászok korszaka és a rácsra is többször felmászott
Általában akkor váltottunk, amikor jött a tesó (többnyire másfél-2 évesen), de azt tapasztaltam, hogy az a gyerek, amelyik stabilan jár, simán tud már aludni normál ágyban is, fel-le mászik. A legkisebb lányom 12 hónaposan indult meg, most 13 és fél hónapos, és már lazán feljön a mi ágyunkba, és ha felébred, és játszani akar, lemászik gond nélkül. (Van rácsos ágya, de hajnalban kiveszem szopni, és sokszor mindketten belealszunk, ezért szokott nálunk ébredni.)
A leesésgátló csak egy ideig volt jó, akkor is inkább az én lelki békémnek, utána már zavarta őket a közlekedésben, és engem abban hogy rendesen hozzájuk tudjak bújni esténként a mesénél. Viszonylag hamar leesésgátló nélkül aludtak.
Különben a rácsos ágy egyetlen előnye, hogy egyfajta kaloda, ha a gyerek nem akar elaludni, akkor is ott lehet hagyni, nem fog kimászni. Persze nekem volt fiam, aki 11 hónaposan képes volt átemelni magát a rácson, de általában erre másfél éves korig a babák nem képesek. Utána viszont kifejezetten veszélyes, ha nincs kivehető rácsa, mert nagyot lehet belőle esni. A gyerek is elég hamar önálló lesz ahhoz, hogy sima ágyat kapjon.
21 hónapos és rácsos ágyban alszik. Alacsony, ezért a rács a nyakáig ér, kimászni nem tud belőle. Illetve hálózsákban alszik, ami a lábai mozgását valamelyest korlátozza.
Gondolkodom rajta, hogy cseréljünk-e ágyat. Külön szobában alszik, de a kilincset még nem éri fel. Tehát nem tudna kijönni a szobából, ha akarna. 82-83 cm körül leht a magassága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!