Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Hány fok az ideális a baba...

Hány fok az ideális a baba éjszakai alvásához szerintetek? 24 fokban mit adjak rá?

Figyelt kérdés
okt. 14. 15:38
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
13. vagyok, én gyerekként minden télen rosszul voltam a melegtől, 23-24 fokban engem az ájulás kerülget bent… a gyerekeim is hasonló hőháztartásúak, jelenleg 19,5 fok van a nappaliban, mindketten vékony leggingsben és rövidujjú pólóban vannak. Nem fáznak, nem betegek. 😊
okt. 15. 14:34
 22/38 anonim ***** válasza:
8%
Már ne is haragudj átok,de akik itt azt írják,hogy normálisan felöltözve fáznak 21-22 fokban,azokkal valami baj van.Nyilván nem atlétábanmeg rövidnaciban kell lenni têlen.Nyáron ettől hidegebbre hűtitek a lakást,és nyáriruhában vagytok.Aki mondjuk egy melegítő alsó-felsőben fázik ilyen időben,az beteg,vagy csak fekszik.Éjszaka pedig a belélegzett levegő hőmérséklete nem mindegy,pláne,hogy full száraz is egy 24 fokos szoba levegője.Be lehet,be is kell takarózni nyilván 20 fokban,és nem fogsz fázni.De persze ti tudjátok.Ha viszont az a szerencsétlen gyerek nem egy afrikai árva,és baromi rosszul van a melegben, akkor sem tud szólni.Akármennyire vagytok is ellene,igenis hozzá lehet szokni a hőmérséklethez.Arról már nem is kezdek el beszélni akkor,hogy ez mekkora pazarlás,ez benneteket nem érdekel úgysem.Van rá pénzemmel el van intézve.Ahogy általában az ivóvíz pazarlás is le van általában sz@rva,van pénzem fél órát engedni a forró ízét a zuhany alatt,megtehetem.Csak majd az unokád nem biztos,hogy megteheti.Na mindegy ez már erősen eltért a témától,ne haragudjatok!Tényleg bocsi.
okt. 15. 17:41
 23/38 anonim ***** válasza:
79%

Hú utolsó, nyugi :D 22-23 fokban szerintem már a legtöbbünk elvan. Itt erről a 20 fok alatti dologról volt szó, azt írtuk többen is, hogy nem lehet megszokni. És amúgy betaláltál, mert én is nagyon sokat foglalkozok a környezetvédelemmel, mióta a lányom megszületett, azóta különösen. Mindenki zuhanyzik nálunk 5 perc alatt, még a 3 éves lányom is, csak néha hétvégén engedünk neki egy kád vizet. Nyáron csak akkor kapcsolunk klímát, ha már 30 fok van a lakásban, és 27 foknál sose állítjuk lejjebb, redőnyöket használunk, éjjel szellőztetünk, itt vidéken le szokott hűlni a levegő. Hőszigetelt házba költöztünk, most van nálunk 24 fok fűtés nélkül, tavaly is csak november végén kapcsoltuk be. Igyekszem csomagolás nélkül vásárolni, hetente piacra járok, helyi néniktől-bácsiktól veszem a zöldséget, gyümölcsöt. Igyekszünk idénygyümölcsöket venni, (téli narancs-mandarinon kívül) nem veszek télen spanyol epret és marokkói málnát. Minden termék származási helyét megnézem, és azt veszem, ami közelebbről jön, a magyart előnyben részesítem. Pálmaolajos dolgot nem veszek, inkább megveszem a 3x annyiba kerülő kekszet, 2x olyan drága margarint. Kozmetikumaim közül is sokat lecseréltem. A háztarási szereket, szivacsot a Körforrás oldalról szoktam rendelni. Nagyon kevés húst eszünk, marhát egyáltalán nem, én már tejtermékeket is alig fogyasztok. Nyáron fagyasztok több kiló idénygyümölcsöt télire, jövőre megpróbálok el is rakni befőttet. A kertben most akarjuk a komposztot kialakítani. Szelektíven gyűjtöm a szemetet, amit lehet. Nem járunk drága külföldi utakra, én 5 éve nem is ültem repülőn, és nem is fogok a közeljövőben. Amin javítanunk kéne, az az autóhasználat, most egy új autóra gyűjtünk, én szeretném, ha plug-in hibrid lenne legalább.

Ne láss bele többet szerintem ebbe a fázásba, mint ami. Nem komfortos 20 fok alatt nappal a lakásban, de szerintem még éjjel se. Ennyi.

okt. 16. 07:52
 24/38 anonim ***** válasza:
43%
Nem is a nappalról volt szó,hanem az éjszakaról.Alváshoz pont elég a 20 fok.De ti tudjátok!
okt. 16. 12:04
 25/38 anonim ***** válasza:

Nekünk nem komfort hidegben aludni. A takarót lerúgja, mert 20 fok alatt is megizzad alatta és ott a baj.

Inkább legyen 22-23, ahhoz nem kell takaró, és izzadni se fog.

okt. 16. 16:39
 26/38 petbalogh ***** válasza:
20%
22 fok felett az összes gyerekhőmérő már piros! Azaz veszélyes szint! 18-19 lenne az ideàlis alvási hőmérséklet. Nyilván ez télen van így. A melegben való altatás eredménye a rengeteg kruppos gyerek. Kizárólag emiatt kerülnek korházba szerencsétlen gyerekek mert a szüleik azt hiszik 25 fokban kell altatni őket. Persze panelban mi sem tudtuk lejjebbvinni csak 21 fok körmyékére de ez elég volt hogy megússzuk a kruppot.
okt. 20. 23:25
 27/38 anonim ***** válasza:
66%

#22! Én nem haragszom, de attól még hülyeségeket írsz. Sose lesz egészséges az, amitől az ember rosszul érzi magát. Én 21-22fokban megfagyok. A gyerekem hasonlóan fagyos. Gyerekként nálunk is hideg volt. Nem tudom, hány fok, de én mindig fáztam. Meg sötét, mert a villanyon is spóroltak🙄 Azóta is kerülöm a hideget és sötétet, rosszul vagyok tőlük.

Éjszakára még nem fűtök. Nappal 24fok van a gyereknél. Eddig vékony body+vékony hálózsákban aludt. Én hosszú póló, vékonyabb paplan. Mivel fáztam, a gyerekről meg ugye nem tudhattam, hogy fázik-e, a bodyt plüss rugira cseréltem. Azóta van, hogy fel se kell magától a reggeli etetésre, utána meg simán visszaalszik. Előtte csak vergődött.(Hajnalra már lehűl a lakás 22fokra.) A tarkója egyébként mindkét esetben meleg volt. De ez is hülyeség, hogy 20 fok alatt egészséges. Meg nézzük a tarkóját. Ok.És ha nézem és 20fokban jégcsapok lógnak róla, hagyjam, hagy fázzon?🤦🏽‍♀️

És nem, én nem állítok semmit nyáron, mivel nincs is klímám. Nyáron végig 31-33 fok volt a lakásban. Most kicsit melegem volt, mert sose ment lejjebb, meg mondjuk minden órás terhes voltam. De 30foknál már teljesen jó nekem, nincs melegem. A gyerekem 36-37fokból jött ki a 40fokos nyárba. A kórházban 26fok volt, itthon ugye 30+. Kétlem, hogy most fok hőgutat kapni a 24fokban😂

A környezetszennyezésről meg annyit, nagy a gyanúm, hogy inkább ti nyomjátok nyáron a klímát, akik 21 fokban már meg akartok halni. Szerinted az nem energia pazarlás?

okt. 21. 01:36
 28/38 anonim ***** válasza:

Ezzel küzdök én is állandóan.

19-20 fok körül már fázik egy pizsiben, takaró esélytelen, mert 10perc után lerúgja magáról, a több rétegben kényelmetlen neki, forgolódik, rúgdos, 23-24 fokban meg nem alszik, folyik róla a víz.

Tényleg, mintha nem létezne megoldás..

okt. 21. 09:40
 29/38 anonim ***** válasza:
22%
26-ossal értek egyet, pontosan ugyanezt mondom én is.Nem nappali 19-20 fokról volt szó,hanem északa alváshoz.És nem,nem mi írjuk a hülyeséget,hanem ti.Nem egészséges 25 fokban aludni.25 fokban pizsamában konkrétan izzad az ember ha betakarózik.A gyerek is.Leizzadva kitakarózva fázik meg.
okt. 21. 11:43
 30/38 anonim ***** válasza:
0%

#28! Miért ne lenne? 21-22 fok vagy 19-20+hálózsák.

#29! De ti írjátok a hülyeséget, mert te akarod megmondani, hogy az én gyerekem mikor izzad, nekem meg tök mindegy, hogy te hány fokban alszol😁Hagy tudjam már jobban, hogy mi hány fokot szeretünk.

A kórházban szülés után tilos volt 25 fok alá venni a klímát. Jó tudni, hogy ott direkt meg akarják ölni az újszülötteket.😉

okt. 21. 11:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!