Hány fok az ideális a baba éjszakai alvásához szerintetek? 24 fokban mit adjak rá?
Azt mondjak, hogy 20 fok, de en fazom, szoval 22 van :D
Babat kell figyelni, hogy mennyire izzad.
Kisfiam most egy 1,5 tog-os halozsakban alszik, alatta rugdalozo van. Neki ez igy pont jo.
Tarkojat kell ellenorizni, ha hideg, akkor fazik. Ha izzad, akkor persze melege van.
24 fokban pizsi felső, 1.5 togos, ujjatlan tipegő hálózsák. Már nagyobb, így nálunk a 22 az ideális, egy hosszú pizsivel.
Takarót nem szereti.
23 fok van, 10 hónapos, vékony rugiban és vékony hálózsákban alszik.
Nem mindegy a baba kora, újszülöttként ugyanilyen hőmérsékleten volt rajta egy body is és vastagabb hálózsákja volt.
Igen 5-ös, de ha 24 fok van a házban bukóra nyitott ablakkal, akkor kapcsoljak klímát, vagy mi? Bőven nem fűtünk még, és így is ilyen meleg van.
Igaz az én lányom nagyobb, de ő sem szereti, ha túl van öltöztetve. Pizsifelső+ alsó és egy póló/trikó van rajta. Takaró nem kell neki. Nálunk is 24 fok van.
A kisfiam februári, télen hosszú body, hosszú nadrág, vagy rugdalozó volt rajta egy atléta bodyval, plusz takaró, ablak bukón egész éjszaka. 18-19 fok. Sosem volt semmi baja, jókat aludt.
Most 20 hónapos, kapott egy tipegő hálózsákot mert folyton kitakarózik.
20 fokban, pláne annál kevesebben aludjon az, akinek hat anyja van. Nekem akárhányan mantrázhatják, hogy mennyire egészséges, akkor is fázik minden olyan részem, ami a takaró alól kilóg, legyen az akár csak a fülem vagy az orrom.
Amúgy se értettem ezt soha, hogy "18-19 fok az ideális", aha, aztán csóri baba meg 3 réteg ruhában + bundás hálózsákban van altatva. Hát akkor inkább legyen 23 vagy akár 24 fok, és aludjon lengébben, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!