Parologtato gyerekszobaba?
Sziasztok! 1,5 eves kisfiamnal 2 hete kezdtem parologtatot hasznalni illoolajjal (panarom) es meglepo modon hasznalt, sokkal gyorsabban alszik el, mint korabban.
De ejszakara nem merem bekapcsolva hagyni neki, mert a mi gepunk nagy es hangos, nem kisebb szobaba valo. Na meg van egy felelmem azert, hogy talan nem volna jo, ha menne egesz ejszaka, nem tudom.
Van aki hasznal egesz ejjelre parologtatot? Milyen tipusut?
Miért tartod szükségesnek, hogy egész éjszaka menjen a párologtató?
Segít az elalvásban, ez tök jó.
De szerintem nem egészséges, ha hosszú ideig lélegzi be a gyerek az illóolajas levegőt. Fejfájást okozhat, esetleg hozzászokhat és már nem lesz olyan hatásos.
Mi doterra olajat szoktunk párologtatni, de csak addig, amíg bejàrja a szobát az illat, utána kikapcsolom a diffúzort.
Mert sokat kel, hatha segitene :D
Amugy most jelenleg 4 csepp megy kb 4 liter vizbe, szoval ez azert eleg nagy higitas. De nyilvan ha kisebb gepet vennek, kevesebb illolaj is menne bele.
De nem tartom szuksegesnek, en magam se tudom, hogy mi lenne a jo. Az ember csak mindent megprobal ezen a ponton, ha mar regota alig alszik.
Ugye tudod, hogy borzaszto karos amit csinalsz ?
1,5 evesen mar mergezed a tudejet ? Miert ?
3 EV felett esetleg !!
( ha nem megy az angol, ott a fordito)
Safe use of aromatherapy
Use only the essential oils that have been studied and found to be safe and effective for use with children over the age of 3. These include lavender, peppermint, citrus, such as sweet orange or mandarin, and ginger.
Bocsi, de erre letezik valami tanulmany? Nekem a gyerekorvos ajanlotta, hogy probaljam meg es mint mondtam, nagy higitasban.
Akkor nem tudom most hol az igazsag 🥲
Csak erdekelne, hogy akkor hogy is van ez.
Hogyne letezne!
Az illolaj vegyszer, ergo mereg. Ezt lelegzi be a 1,5 picid, szerinted mennyire karositod vele a tudejet ? Rakd ki az ut szelere szivni a benzint, pont ugyanazt csinalod.
Babaknak eleve TILOS barmi is, majd kesobb kisgyereknel mehetnek az elobb felsorolt termeszetesek.
Jojo nyugi, mielott itt elszabadulnak az indulatok, elteszem, ennyi.
Nem baba mar, 1,5 eves es nem lenyeletettem vele, hanem 4 LITER vizbe tettem 4 cseppet. Asszem ennyitol nem fog senki megfulladni, hiszen egy nagy terben vagyunk egyutt, 40 negyzetmeteren ment napi 35-40 percet. Csak abban nem voltam biztos, hogy egy 15 negyzetmeteres szobaban es ejszaka mehet-e.
Kerdeztem, kaptam valaszt, koszi. ☺️
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!