Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Hogyan érdemes egy félszobát...

Hogyan érdemes egy félszobát berendezni egy kisbabának? Milyen helytakarékos megoldások léteznek?

Figyelt kérdés
Sajnos egy 50 nm-es panelben élünk, ahol egy plusz két félszoba van, a kisebb félszoba a miénk, a nagyobb lesz babaszoba, illetve a "nagy" szoba biztosít majd játékteret a kis lurkónak. Mivel ilyen kis térbe fogjuk bezsúfolni így át szeretném gondolni hogy mi az ami jól jön és befér értelmes keretek között. Mi arra gondoltunk, hogy esetleg a pelenkázó lehetne kiságyra rakható merev lapos, így egy helyett két tároló fér majd el (vagy egy és egy polcos szekrény amibe mehetnek majd a játékai, könyvei). De kicsit tanácstalan vagyok hogy pontosan mire lesz mindenképpen szüksége, amit praktikusan el kellene helyeznünk. (tudom miért nincs nagyobb házunk stb...ez egy nagyon jó környéken lévő lakás, rengeteg játszótér van nagyon közel, jó a közlekedés és a sulik is értelmesek, nah mi ezért szeretünk pont itt lakni :) )

2024. aug. 6. 14:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A kiságyra rakható pelenkázó lap nagyon jó, helytakarékos megoldás. Azon kívül egy szekrény kell a ruháinak. Játszani nem ott fog úgysem, hanem a nappaliban, konyhában, ahol épp te vagy.

A babaszobát nem érdemes túlgondolni, olyan rövid időre kellenek ezek a dolgok, bútorok. 1-2 év és úgyis túladsz mindenen

2024. aug. 6. 14:40
 2/11 anonim ***** válasza:

Nekünk alig 8nm ráadásul tetőtéri.

Kiságy, egy pelenkázó mellette aminek polcos az alja, és egy nagy komód. A ruhához konmari hajtogatás használok, fiókba jó, és helytakarékos.

És egy szoptatós fotel.

Babaszobába nem kell más.

2024. aug. 6. 14:51
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekruháknak elég egy komód.

Lehet komódra szerelhető pelenkázó feltétet is venni.

Arra is gondolj, hogy hol fogsz etetni.

Szoptatós fotelt vagy egy egyszerű ágyat amit a gyerek később esetleg használhat is be lehet rakni, hogy ne a nappaliba hurcolászd ki, ha éjjel felkel.

2024. aug. 6. 14:53
 4/11 anonim ***** válasza:
Nekünk komódra szerelhető pelenkázó volt. A komódot megtartottuk így későbbre is. Hány nm a félszobátok? A miénk kb 8, legfeljebb 9. Van benne egy 2x3 fiókos Malm (vagy ilyesmi neve van) ikea komód, abban vannak a kis ruhái. 140x70-es ágy, egy hintafotel, és kallax meg valami más polc (1x4 az egyik, 2x4 kocka a másik) elfektetve, egymásra rakva. Ezekben vannak a játékai, könyvei. Még ezen kívül van egy kis íróasztala, meg kiskonyhája, babaház. Ezek így meg is töltik a szobát, de középen még van a polcos résznél bőven helye játszani. Attól is függ, hogy mit érdemes betenni, hogy milyen a szoba alakja. Ha más nem fér el, akkor ágy, fotel, komód, játéktároló. Ha külön szobában altatjátok az elejétől, akkor a fotel erősen ajánlott.
2024. aug. 6. 15:05
 5/11 anonim ***** válasza:
58%
Kisagy, es komod. A nagy butorok mar eleve divatjamultak, teljesen felesleges. Par fiokba befer meg a 9 evesem ruhaja is, nemhogy egy ujszulotte.
2024. aug. 6. 15:06
 6/11 anonim ***** válasza:
79%

Nekem is kb.2x5m keskeny kis lyuk. Viszont baromi magas, galéria van, ott alszom én. Pelenkázóban nem is gondolkodtam. Vettem cuki pelenkázó lapot a kiságyra, meg zsebes tárolót. Megmentettem egy régi ronda fa szekrényt. Levettem az ajtajait és szépen lefestettem, az most játékos+ könyves polc. A ruhás szekrénye egyelőre egy filléres műanyag szekrény. Ráadásul nálunk az ajtó is hatalmas helyet foglal, nem olyan kis keskeny, mint a panelokban. Helyette majd tolóajtót akarok.

Legközelebb 3 éves korában tervezek változtatást, amikor már el tudja mondani, mit szeretne. Kap új szőnyeget, függönyt, rendes fa szekrényt, kis asztalt, széket stb. Utána meg 6 évesen, amikor suliba megy. Akkor megkapja az egész szobát galériástul. Én meg kiköltözöm a nappaliba. Oda is csináltatok galériát.

Szerintem, ha nem anyagi okok miatt, hanem funkcionalitása miatt ragaszkodtok a lakáshoz, akkor az a lényeg, hogy mindig csak a korának megfelelő cuccok legyenek bent(ez vonatkozik a játékokra is!) Igaz, hogy ez pár évente cserével jár, de mindig praktikus és pár tízezerből megvan, főleg, ha az előzőből el is tudsz adni valamit.

2024. aug. 6. 15:23
 7/11 anonim ***** válasza:
55%

Ja, igen. Egy ronda fotelt én is megtartottam szoptatósnak. Nem valami kényelmes, de legalább nem alszom el gyerekkel a kezemben.

2024. aug. 6. 15:25
 8/11 anonim ***** válasza:
54%

Lehet en vagyok a bena, de azert egy kis komodba nekem nem fert bele a baba osszes ruhanemuje.

Halozsakok, overal, takarok, lepedok, torulkozok, stb. Ilyenek is kellenek es habar mindenbol csak 2 darab van nekunk (kiveve lepedo, abbol tobb, mert nagyon bukos baba volt anno es kellett), de sok helyet foglal. Akkor a babakocsi cuccai: esovedo, szunyoghalo, bundazsak, kezmelegito, pohartarto. Ezeket se tudom kulon hol tarolni, ha epp nem kell, pici az eloszoba, de gondolni kell ilyesmikre is.

Igy ezeket mi a gardrobszekrenyunkben tartjuk amugy, a kisfiamnak meg van egy ikeas komodja, tetejen pelenkazolappal. Ebben vannak a napi hasznalatban levo ruhai es a pelenkazashoz/testapolashoz cuccok. Ollo, orrszivo, kremek, ezekre gondolok meg.

De amugy a legfontosabb az alvast atgondolni, a ruhakon kivul. A jatek meg konyvtarolas raer, most egyelore max egy kontrasztoskonyv meg csorgo kell neki honapokig, aztan csokolom. Idovel majd kialakul az is, hogy hol es milyen modon tarolnad a jatekait.

Az alvas a fontos. Ha sokszor fog kelni, nem lesz erod allandoan maszkalni hozza, ki-be rakosgatni a kisagybol, ez tuti. Plusz ha fekve szoptatnal ejszaka, mert lehet nem lesz erod felulni, arra is kell hely. Nalunk vegul egy regi kinyithatos kanape kerult be a szobajaba es azon aludtam es szoptattam, baba mellettem obolben volt.

Kesobb vegul aludt illetve a mai napig alszik a kisagyban is, de csak 6 honapos koratol kezdve, addig annyiszor kelt, hogy szamomra eselytelen volt abban altatni es allandoan ki-be pakolaszni.

Persze adja isten, hogy szerencsed legyen es aludjon a babad ejszaka! Ez lenne a legjobb. De legyen b terv arra is, ha nem :D

2024. aug. 6. 15:38
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Hátizé. A fiam 3 hónapos, mi még nem gondolkodunk azon, hogy majd a könyveit hol fogjuk tárolni. Nekünk van egy babaöböl, gurulós, így ott van, ahol épp szükség van rá, éjjel a franciaágy mellett. A hálószoba ajtaja mellett van egy 3 fiókos komód, ennek a tetején a merev aljú, párnázott pelenkázó, így éjjel ha muszáj átcsomagolni akkor csak kilépek a hálóból és már csinálom is. Az alsó 2 fiók jó mély, ezekbe vettem Ikeás tárolókat és ott vannak a ruhái és a tetrapelenkák, a legfelső fiók pedig sekélyebb, ott van minden, ami pelenkázáshoz kell(het) + amit tipikusan ott, a bébit stabilan, biztonságosan fektetve használunk, pl. fürdés után (pl. Octanisept míg volt köldökcsonkja, orrszívó, D vitamin, fültisztító pálcika, hajkefe stb.). Mellette van egy kisebb fiókos szekrényke, ott vannak a nagyobb, ritkábban használt darabok, gumis lepedő és alátét, fürdőköpeny, kis pléd, ilyesmi. És slussz! :D A fürdőben a nagy kád szélén van a 2 db dolog, amit a fürdetéshez használunk (hőmérő és babafürdető krém), a kis fürdőköpenye felakasztva, fürdőkesztyűből pedig van 4-5 darab, azt minden fürdés után megy a szennyesbe. Egy habtapija + játszószőnyege van, ezek laposak, szóval be vannak tolva az egyik könyvespolcunk mögé, amikor nem használjuk + van néhány játéka, ezeknek kell majd lassan valami Ikeás tárolódoboz, mert most ide-oda rakosgatjuk attól függően, hogy van épp a gyerek, de egyelőre ennyi. Sem a játékai, sem a ruhái nem indokolnak még jó ideig nagyobb/több szekrényt, max. egy-két ilyen Ikeás dobozt be lehet még szerezni, pl. majd ha átállunk mosipelusra. Majd a babaöböl helyett kelleni fog egy fix kiságy, de az is a hálóban marad.
2024. aug. 6. 21:27
 10/11 anonim ***** válasza:
9-es vagyok: mi mondjuk nem gondolkodtunk külön szobában, így pl. szoptatáshoz nem kellett külön bútor, éjjel fekve szoptatok a franciaágyban, nappal pedig a kanapén, míg kisebb volt fekve, félig fekve, aztán ahogy nőtt ülve, félig ülve, különböző párnákkal körbebástyázva, szoptatóspárnát használva, néha a dolgozószobában lévő fotelben.
2024. aug. 6. 21:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!