Hogyan érdemes egy félszobát berendezni egy kisbabának? Milyen helytakarékos megoldások léteznek?
A kiságyra rakható pelenkázó lap nagyon jó, helytakarékos megoldás. Azon kívül egy szekrény kell a ruháinak. Játszani nem ott fog úgysem, hanem a nappaliban, konyhában, ahol épp te vagy.
A babaszobát nem érdemes túlgondolni, olyan rövid időre kellenek ezek a dolgok, bútorok. 1-2 év és úgyis túladsz mindenen
Nekünk alig 8nm ráadásul tetőtéri.
Kiságy, egy pelenkázó mellette aminek polcos az alja, és egy nagy komód. A ruhához konmari hajtogatás használok, fiókba jó, és helytakarékos.
És egy szoptatós fotel.
Babaszobába nem kell más.
Gyerekruháknak elég egy komód.
Lehet komódra szerelhető pelenkázó feltétet is venni.
Arra is gondolj, hogy hol fogsz etetni.
Szoptatós fotelt vagy egy egyszerű ágyat amit a gyerek később esetleg használhat is be lehet rakni, hogy ne a nappaliba hurcolászd ki, ha éjjel felkel.
Nekem is kb.2x5m keskeny kis lyuk. Viszont baromi magas, galéria van, ott alszom én. Pelenkázóban nem is gondolkodtam. Vettem cuki pelenkázó lapot a kiságyra, meg zsebes tárolót. Megmentettem egy régi ronda fa szekrényt. Levettem az ajtajait és szépen lefestettem, az most játékos+ könyves polc. A ruhás szekrénye egyelőre egy filléres műanyag szekrény. Ráadásul nálunk az ajtó is hatalmas helyet foglal, nem olyan kis keskeny, mint a panelokban. Helyette majd tolóajtót akarok.
Legközelebb 3 éves korában tervezek változtatást, amikor már el tudja mondani, mit szeretne. Kap új szőnyeget, függönyt, rendes fa szekrényt, kis asztalt, széket stb. Utána meg 6 évesen, amikor suliba megy. Akkor megkapja az egész szobát galériástul. Én meg kiköltözöm a nappaliba. Oda is csináltatok galériát.
Szerintem, ha nem anyagi okok miatt, hanem funkcionalitása miatt ragaszkodtok a lakáshoz, akkor az a lényeg, hogy mindig csak a korának megfelelő cuccok legyenek bent(ez vonatkozik a játékokra is!) Igaz, hogy ez pár évente cserével jár, de mindig praktikus és pár tízezerből megvan, főleg, ha az előzőből el is tudsz adni valamit.
Ja, igen. Egy ronda fotelt én is megtartottam szoptatósnak. Nem valami kényelmes, de legalább nem alszom el gyerekkel a kezemben.
Lehet en vagyok a bena, de azert egy kis komodba nekem nem fert bele a baba osszes ruhanemuje.
Halozsakok, overal, takarok, lepedok, torulkozok, stb. Ilyenek is kellenek es habar mindenbol csak 2 darab van nekunk (kiveve lepedo, abbol tobb, mert nagyon bukos baba volt anno es kellett), de sok helyet foglal. Akkor a babakocsi cuccai: esovedo, szunyoghalo, bundazsak, kezmelegito, pohartarto. Ezeket se tudom kulon hol tarolni, ha epp nem kell, pici az eloszoba, de gondolni kell ilyesmikre is.
Igy ezeket mi a gardrobszekrenyunkben tartjuk amugy, a kisfiamnak meg van egy ikeas komodja, tetejen pelenkazolappal. Ebben vannak a napi hasznalatban levo ruhai es a pelenkazashoz/testapolashoz cuccok. Ollo, orrszivo, kremek, ezekre gondolok meg.
De amugy a legfontosabb az alvast atgondolni, a ruhakon kivul. A jatek meg konyvtarolas raer, most egyelore max egy kontrasztoskonyv meg csorgo kell neki honapokig, aztan csokolom. Idovel majd kialakul az is, hogy hol es milyen modon tarolnad a jatekait.
Az alvas a fontos. Ha sokszor fog kelni, nem lesz erod allandoan maszkalni hozza, ki-be rakosgatni a kisagybol, ez tuti. Plusz ha fekve szoptatnal ejszaka, mert lehet nem lesz erod felulni, arra is kell hely. Nalunk vegul egy regi kinyithatos kanape kerult be a szobajaba es azon aludtam es szoptattam, baba mellettem obolben volt.
Kesobb vegul aludt illetve a mai napig alszik a kisagyban is, de csak 6 honapos koratol kezdve, addig annyiszor kelt, hogy szamomra eselytelen volt abban altatni es allandoan ki-be pakolaszni.
Persze adja isten, hogy szerencsed legyen es aludjon a babad ejszaka! Ez lenne a legjobb. De legyen b terv arra is, ha nem :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!