Egy szobában 3 gyerek?
Karácsonykor születik a 3. gyerekünk. Nagy házunk van, de a 6 évesünk már most mondogatja, hogy szeretne a kistesóival egy szobában lenni még. Mi is így gondoltuk, mert picik. Karácsonyra fogunk a felújított házunkba költözni, jelenleg anyukámnál vagyunk 1 szobában a felújítás miatt. Gondolkoztam, hogy egy szobát megcsinálunk csak alvásra, egy másikat pedig játszószobának. A 6 évesnek gondoltam még arra, hogy egy 3. szobát az apróbb játékoknak (pl. Lego). 5 szoba van az emeleten, 1 nekünk lent. Az emeleti szobából 1 dolgozószoba lesz. Marad 2 nagy szoba és 2 kisebb szoba. Nálatok hogy van 3 gyereknél? Esetleg tudtok olyan ruhásszekrényt ajánlani, ami 3 egyenlő részre van osztva?
Gyerekek karácsonykor: 6 éves fiú (még ovis lesz következő tanévben), 2 éves lány és egy újszülött
A pici biztos nem tud rögtön velük lenni, de hamar elmegy az idő.
Én ugyan megengedném, hogy egyelöre maradjon a közös szobában, de egy második gyerekszobát feltétlen kialakítanék, mert egy, esetleg két év múlva már biztos külön akarna a nagy menni (föleg, ha iskolába kezd járni).
A maradék szobákat úgy rendezném, hogy néhány év múlva 3 külön gyerekszoba lehessen, egyébként problémás lesz.
Egyelöre olyan szekrényt vennék, amiknek polcokra külön lehet tenni a gyerekek ruháit, ha külön mennek, akkor úgyis mindegyiknek kell egy-egy szekrény (meg egyég bútor is)
Szia, simán megoldható.
Nálunk is 1 szobában alszanak a gyerekek, eleinte amíg újszülött volt és gyakran ébredt, babaöbölben aludt az ágyunk mellett. Most 5 hónapos, pár hete a fiúkkal alszik. Van egy emeletes ágy a fiúknak (5,2 évesek) és babaágy a lányunknak. Fiúknak van 1 nagy szekrény, lánynak 1 kisebb. A babaágy mellett van pelenkázó és ennyi a szoba. Szóval oda csak aludni járnak.
Emellett van hatalmas játszószobájuk, ott játszanak, olvasnak, stb. Meg persze nappaliban is elvannak. Mi így élünk a földszinten, emeleten van +3 szoba, egyelőre nem költözünk fel, majd ha nagyobbak lesznek és igénylik.
A baratnomnel 3 van, 9-7-6 evesek, es meg szeretnek egyutt lenni, 3 emeletes emeletes agyuk van.
A baratnom most latja, hogy lassan eljon a kulon szoba ideje.
Ruhasszekreny - a nagy batar szekrenysorok mar reg divatjamultak, szinten ennel a baratnomnel 3 db IKEA komod van, van legalabb 10 fiok benne, kozep magas de vekony ( falhoz rogzitve egyertelmuen ), nekik nagyon bevalt. A par kabatnak meg van akasztos az eloszobaban.
Az en fiamnak is csak egy komod van. Herotom van az oskovulet gyerek butoroktol.
itt nem az az eset áll fenn, hogy igényelnék a külön szobát, de nincs. Ahogy sok ember bevállalja.
Én simán engedném a 3at egybe. de ahogy fentebb is írták, a nagynak alakítanék ki egy sajátot is, ha el szeretne vonulni esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!