Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Vállalnátok még egy gyereket,...

Vállalnátok még egy gyereket, ha egy 10m2-es szobában laknának ketten? Nincs lehetőség költözni.

Figyelt kérdés
2021. szept. 6. 17:25
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén? Nem. Én úgy nőttem fel, hogy nem volt saját szobám. A nővéremmel osztoztunk rajta, igaz az nagyobb volt, mint a kérdésben leírt. Mégis sok konfliktusunk volt, pedig egyneműek vagyunk. Pl két íróasztal nem fért be, csak egy, így felváltva tudtunk csak tanulni, vagy az egyikünk kuporgott az ágyán. Vita volt az is, hogy ki mikor fekszik le "oltsd már le a villanyt" " de még olvasok" és társai. Szörnyű volt. Nem szúrnék ki a saját gyerekemmel így.
2021. szept. 7. 01:18
 22/33 anonim ***** válasza:
92%
Biztos hogy nem, ennyi hely max nyomorogni elég
2021. szept. 7. 06:16
 23/33 A kérdező kommentje:
Egyébként amikor megvettük (kemény 2 és fél millióért) az 1400 nm-es telken lévő 72 nmes alapterületű házat, még úgy volt a terv, hogy majd bővítjük, de aztán ahogy évek alatt felújítottuk, rájöttünk, hogy mennyi pénzt is jelent ez... Így inkább letettünk róla. Szerencsére én egyáltalán nem ragaszkodom a több gyerekhez, nagyon sok oka van.
2021. szept. 7. 06:36
 24/33 anonim ***** válasza:
14%
Itt sokan írják mennyire sz@r volt hogy a tesójukkal voltak 1 szobába, de akkor tőlük kérdezem én hogy azt kívánják inkább meg se születtek volna? Mert a kérdező erre kiváncsi. Különben aki meg koleszos lesz középiskolás korára annak kb hasonló szobában kell elviselnie 2 másik embert. Elviselik ők is. Szerintem emiatt nem kellene elvetni a gyerektervezést.
2021. szept. 7. 07:15
 25/33 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem a gyerekvállalást nem a szobák száma határozza meg, hanem hogy a szülő szeretne-e (még) gyereket, és azt szeretetben fel tudja-e nevelni.

Ha igen, akkor vállalja be, mert nem a m2 dönti el, hogy boldog gyerekkora/élete lesz-e, hanem a szerető, befogadó család, környezet.

Hiába a palota, a gazdagság, ha a szereket "vagyonnal szeretik"...

2021. szept. 7. 09:01
 26/33 anonim ***** válasza:
87%

28!

Jaja. Aztán ha éhes a gyerek, majd egy ölelést kap vacsora helyett. Elvégre a szeretet a lényeg.

2021. szept. 7. 10:39
 27/33 anonim ***** válasza:
95%

"Ha igen, akkor vállalja be, mert nem a m2 dönti el, hogy boldog gyerekkora/élete lesz-e"

De, ez igazából nagyon sok mindent befolyásol. Én közös szobában nőttem fel a húgommal, és gyűlöltem, mert annyira eltérő személyiségek voltunk, hogy egyszerűen nem fértünk meg a közös térben, én meg nagyon hiányoltam kamaszként a privát tér hiányát.

Állandóan veszekedtünk és ordibáltunk egymással, mert ő tévézni akart, én meg nem tudtam tévé mellett tanulni vagy aludni, turkált és kutakodott a cuccaim között, bámult, ha csináltam valamit, ha egyszer-kétszer átjött esetleg egy barátnőm, nem akart kimenni a szobából. Ja, fiú persze nem jöhetett fel, mert akkor nem lett volna hol lennie/aludnia - ez oké 14 évesen, de 20 évesen???

Nagyon rossz volt mindig a kapcsolatunk, ma már nem is beszélünk. Nekem meg az volt az első dolgom, hogy leléptem érettségi után és küszködtem, hogy megéljek valahogy suli mellett.

2021. szept. 7. 11:49
 28/33 anonim ***** válasza:
56%
27es ok de akkor az anyjáék szobájában legyen hiszen ők akarták..ne a gyobbat szivasság csak mert nem tudtak parancsolni a lábuk közének
2021. szept. 7. 15:22
 29/33 anonim ***** válasza:
41%

Most azt mondod nem költöztök, de azért ha vállaltok egy gyereket akkor egyből kamatmentes lenne a babaváró kölcsön, meg tudsz felvenni 2 gyerekes csok-ot, és ezért az illetéket se kell kifizetned, sőt ha új ingatlant vesztek az áfát is visszaigényelheted, szóval nem feltétlen lenne egy anyagi csőd.

De ha nem költöztök, akkor is amíg kicsik szerintem rendben van a 2 gyerek 1 szobába, majd akkor kell keepni amikor a nagyobbik elkezd kamaszodni

2021. szept. 8. 06:58
 30/33 Csomor Zoltán válasza:
46%
Azt gondolom, ha egy ilyen döntest nem tudsz meghozni magadtol miutan paroddal megbeszeltetek es ezen az idiota oldalon a többi idiotatol varod a döntest, akkor inkabb ne vállald több utod vilagra hozasat, igy is eleg idiota van a vilagon.
2021. szept. 11. 09:06
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!