Lakókocsi átmehet védőnői környezettanulmányon?
Szóval, a párommal kb 8 hónapja vettünk egy lakókocsit és egy telket.
Egyenlőre spórolunk, mert szeretnénk egy házat építeni a telekre. Viszont közben terhes lettem.
A lakókocsi teljesen fel lett újítva, plusz szigetelést és belülről teljes burkolatot kapott (gipszkarton, tapéta, új padló, álmennyezet) és egy teljes tető is lett rá, szerkezettel, palával, mindennel.
Maga a lakókocsi 2,2 m×5,8 m.
Van egy kis fürdőszoba zuhanyzóval, wc-vel.
Van egy konyharész és egy nagyobb rész lett a hálószoba. Szekrények is vannak bőven, hűtő, mikró, tv stb.
Villany, víz, fűtés, szennyvízelvezetés már ki van építve.
Teljesen tiszta, rendezett kis lakás, mintha csak egy pici garzon lenne.😊
Egy teraszrészt majd a közeljövőben szeretnénk még építeni, mivel az nincs annyira sok pénzbe, illetve a ház építése még odébb van.
Kérdésem az lenne, hogy környezettanulmányon lehet-e probléma mikor kijön a védőnő?
Elképzelhető, hogy nem hozhatom haza a babámat?😥
Költözzetek a nagyihoz. Minden bántás nélkül, ha oda mehettek inkább az, mint 12 nm-en élni gyerekkel. Egymagam nem élnék ekkora helyen, ez már a börtöncella kategória.
Vicces leírva, hogy fürdőszoba, meg nagyobb rész mint háló. Az egész 12 nm lehetne jó esetben egy hàló vagy konyha.
Ez így egy vicc akkor is, ha a putrisok rosszabbul élnek. Te nem vagy az, akkor miért hozzájuk hasonlítod magad?
Esküszöm én se kötekedésből írok, de szerintem se lesz jó ez a babának.
Amúgy azt elhiszem, hogy az ismerősöd ilyen kevés pénzből ingatlant vett vidéken, mert az én unokatestvérem is így vett házat. Igaz, azért az felujítandó volt, mondjuk az is kijött 500-600 ezerből, nem volt sok munka vele.
Csak hát baromi messze van, az összes családtagja pesten él.
De a kérdésnél maradva: én nem vállalnék a helyedben a lakókocsiba gyermeket. Inkább menjetek a mamához, legalább a mama is örül és tud segíteni. Gondolom első baba lesz, hidd el kelleni fog a segítség.
A védőnő is is kifejezetten örül, ha a pár az első babánál nem egyedül van, minden barátnőm ezt mesélte nekem. A babának rengeteg holmi kell, kizárt hogy az összes holmi elfog férni abban a kis lakókocsiban. Amúgy nagy buli a lakókocsizás, mi rengeteget utaztunk vele, összevissza a világban. Erre tökéletes, szabadság feeling.
Viszont megörülnék ha benne kéne élnem. Mi egy 80nm panellakásban élünk, még nincs útban a babánk, de már újítjuk fel a gyerekszobát, ami 15nm. Most itt vagyok az üres szobában, és elképzelem hogy 3-ember lakik itt, és vannak berendezések, meg fürdő és wc-is?
Ja és az nem is 15 hanem 12nm. Nem mondom hogy ez lehetetlen, csak nem lesz jó nektek ott.
Szia
Először is köszönöm, hogy érdeklődsz.
Másodszor pedig...
Hát azóta az történt, hogy kiderült, hogy baj van.
Egyik este enyhe vérezgetésem volt, és kiderült, hogy nincs szívhang. Azóta már volt befejező műtétem, lelkileg elég instabil vagyok, de fizikailag már minden rendben.
Mikor beszéltem a védőnővel erről a lakókocsis dologról, mondta, hogy nagy probléma nem lehet (főleg hogy kívül-belül felújítottuk és mostanra igazából egy lakókocsi formájú miniház) ha minden van bent és tisztaság, rendezettség van. :)
Azóta már szépen haladunk az életünkkel és ha minden igaz, jövő nyáron költözünk is 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!