Lakókocsi átmehet védőnői környezettanulmányon?
Szóval, a párommal kb 8 hónapja vettünk egy lakókocsit és egy telket.
Egyenlőre spórolunk, mert szeretnénk egy házat építeni a telekre. Viszont közben terhes lettem.
A lakókocsi teljesen fel lett újítva, plusz szigetelést és belülről teljes burkolatot kapott (gipszkarton, tapéta, új padló, álmennyezet) és egy teljes tető is lett rá, szerkezettel, palával, mindennel.
Maga a lakókocsi 2,2 m×5,8 m.
Van egy kis fürdőszoba zuhanyzóval, wc-vel.
Van egy konyharész és egy nagyobb rész lett a hálószoba. Szekrények is vannak bőven, hűtő, mikró, tv stb.
Villany, víz, fűtés, szennyvízelvezetés már ki van építve.
Teljesen tiszta, rendezett kis lakás, mintha csak egy pici garzon lenne.😊
Egy teraszrészt majd a közeljövőben szeretnénk még építeni, mivel az nincs annyira sok pénzbe, illetve a ház építése még odébb van.
Kérdésem az lenne, hogy környezettanulmányon lehet-e probléma mikor kijön a védőnő?
Elképzelhető, hogy nem hozhatom haza a babámat?😥
Huh, most egy picit azért megnyugodtam.
Köszönöm a válaszodat.
Azt nem tudod véletlen, hogy a nagyság lehet-e probléma?
Mivel úgy hallottam, hogy a 6 nm/fő-nek meg kellene lennie :/
Ez durván 12 nm. Három főnek...
Szerintem esélytelen.
Gondolom lakhatási engedély sincs rajta. Arról nem is beszélve, hogy az első fél évben csak el lennél, de utána a gyereknek is igénye van helyre, ahol mozoghat és játszhat.
Igen. Kb 12,5 nm.
Viszont a szobában ami ágy van az egy kisebb sarokülőnek összecsukható, és általában csak este van kinyitva mikor alszunk. Összecsukott állapotában jóval nagyobb hely van bent, illetve fali bútorok vannak, így a padló szinte teljes egészében szabad.
Az udvarunk hatalmas, ott is viszonylag sokat lennénk, illetve a teraszt is amiatt szeretnénk, hogy az valamilyen szinten bővítse a teret.
Azt, hogy esélytelen azt nem feltétlen mondanám, mert én is láttam olyat is, ahol nem volt ablak a házon, a vakolat lepotyogva és kis matracokon aludtak. Mégis hazavihették a picit...
Csak nyilván aggódok..
Hova jelented be a babát lakni? Mert lakókocsiba nem lehet.
Tuti, hogy nem engedik haza, de én nem is értem, ha nincsenek meg a feltételek, miért nem védekeztek.
A védőnővel mindenképp megbeszélem majd, remélem nem lesz gond.😕
Számomra csak az az idegőrlő és dühítő, hogy nekünk itt kell idegeskedni, mikor mindenünk megvan, teljesen lakható, fel van újítva, míg vannak családok ahol 8-an laknak 15 nm-en, meg se víz, se fürdő, rakat tartozás stb de ezekkel nem foglalkoznak, csakmert éppen cigányok.
Akkor ha azokkal nem foglalkoznak akkor sok igényes, rendezett családnál miért van probléma pl a lakás nagysága miatt? Az akkor miért olyan nagy gond, és az miért nem, amikor 2nm nem jut 1 főre!?😞😠
Van itt egy épület a telken, van lakcímünk is ide stb.
Csak az az épület olyan állapotban van, hogy ott nem akartunk maradni.
Ezért vettük a lakókocsit és újítottuk fel.
Még így is jobban kijövünk mintha azt a régi épületet újítottuk volna.
A házra pedig már gyűjtünk, hogy elkezdjünk építkezni.
Áram, víz és fűtési lehetőség. Ha ez van, akkor igazából nincs mibe belekötni. Putriba is vihetik, pedig azért ott víz sincs bent mindig, maximum kútról.
Ha van neki helye aludni, megvannak a szükséges dolgai, akkor csak azért nem fogják evenni. Aki nem hiszi, azt szívesen végigvezetem ott, ahonnan hozzánk az ovisok járnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!