Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » A védőnő kötelezhet arra hogy...

A védőnő kötelezhet arra hogy a kutyáimat távolitsam el?

Figyelt kérdés
Volt nálunk a baba hazaérkezése előtt és nem tetszett neki hogy 3 kis termetű kutya van lakásban nálunk. Mondtam hogy a baba szobábol ki vannak tiltva a kutyák illetve folyamatosan takarítunk is meg nyilván nem kutyázunk ha a babát fogjuk meg ilyenek. Aztán telefonba kérdezte a védőnő hogy meddig lesznek itt a kutyák meg hogy ki ragaszkodik ennyire hozzájuk. Mondtam hogy mindenki mert ők is családtagok. Hallottam a hangján hogy nem tetszik neki. Kötelezhet arra hogy szabaduljak meg a kutyáktól illetve bejelentheti ezt valahol? Nem szeretnék problémát ebből de a kutyáimtól se szeretnék megválni, pláne hogy csak ideiglenesen lakunk lakásba, szeretnénk családi házba költözni.

2020. okt. 10. 10:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
87%

Nem kötelezhet.

Nekem 2db 100% benti cicám van és egy ki be járós (őt örököltük) 1x merne kötekedni, hamar ajtón kívűl találná magát. 🤭

2020. okt. 10. 17:23
 12/20 anonim ***** válasza:
92%
Nekem a védőnő meg akarta magyarázni, hogy az öt éves böszmelusta mopszom egy kölyök harcikutya.
2020. okt. 11. 10:08
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Kölyök harci kutya hat ezen visítok. 😂😂😂😂
2020. okt. 11. 10:44
 14/20 anonim ***** válasza:
7%
Gondolom,nem kötelezhet. Csak ajánlhat. A benti kutyatartásnak még akkor is lehet hátránya kicsi baba mellett,ha nem mennek be a babaszobába a kutyák. A kutya hordozhat bármilyen rovart,férget,állandóan hullik a szőre...stb. alapvetően a kutya a kertbe udvarba való állat. Nem egyenrangú az emberrel. Manapság elcsúszott picit ez a kutyaimàdat.
2020. okt. 11. 22:28
 15/20 anonim ***** válasza:
88%
14 egy normális szülő (pl en) ezt teszi: mikor 8 hónapos terhes voltam, elvittem egy teljes kivizsgálásra a kutyáimat. Ki is derült, hogy az egyiknek van egy bacija, ami nagyon ritkán, de extrém esetben fertozhet embert is. Hopp kapott is rá antibiotikumot. Mint ahogy a gyerek születése előtt frissen lenyirattuk őket és kaptak fereghajtot is. Ezen kívül az év 365 napján parazita mentesítő nyakorvvel és csepekkel vannak kezelve. A barátnőm 2 éves kislánya sokkal veszélyesebb dolgokat hordoz a babamra nézve, mint 15 kutya együttvéve. És ezt nem a kislány ellen mondom, csak pusztán tény, hogy mig a kutyáknak minimális emberre veszélyes betegsége van, egy kétéves ember gyereknek meg kb minden bacija és vírusa fertőző más emberekre nézve.
2020. okt. 11. 22:35
 16/20 anonim ***** válasza:
84%
Ja és az, hogy hullik a szőre, pont az, ami hozzaszoktatja a babát az allergénhez. Emiatt lesz kevéssé hajlamos az allergiára.
2020. okt. 11. 22:37
 17/20 anonim ***** válasza:
91%
Én visszakérdeznék, hogy tessék mondani a cigánytelepen is ilyen szőrzzálhasogató?
2020. okt. 11. 22:49
 18/20 anonim ***** válasza:
83%
Marhaság. Én is kutyus mellett születtem/nőttem fel, most az én picúrom is egy tündéri kutyus fogja őrizni(amúgy is nagy gyerek barát :D), szóval biztos nem hagynám, hogy beleszóljon ebbe.
2020. okt. 12. 00:10
 19/20 anonim ***** válasza:
86%

14#

Aki lakásban tart állatot hidd rendszeresen féregtelenití bolhátlanítja. Szemben azzal aki kint tartja. Na ott előbb találsz olyan gazdit aki ezeket nem rendszeresen végzi el. Sőt gyanítom az állat többször is van fürdetve mint egy kinti.

Egy gyereknek javára vállik több szempontból is állattal együtt felnönie. Nem csak pszichológiailag de immunilag is.

2020. okt. 12. 06:17
 20/20 A kérdező kommentje:
A kutyák egyébként minden oltásukat megkapták, évente amugyis viszem őket kivizsgálásra mindig hogy nincs e semmi bajuk, rendszeresen féregtelenítve vannak illetve 2-3 hetente fürdetve is. Na meg pár hónapon belül családi házba szeretnénk költözni és ott mar kint lesznek a kutyák így pár hónap miatt nem szeretnék megválni tőlük. Nem lenne szívem csak úgy ott hagyni őket bárhol nagyon hozzánk vannak szokva
2020. okt. 12. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!