Mikor kezdtétek el a baba szobát csinalgatni?
Szerintem még bőven ráérsz mindennel. Elfoglaltságnak tök jó a tervezgetés, ötletgyűjtés, meg a lista összeállítása, hogy mit honnan szeretnél beszerezni, de szerintem teljesen felesleges hónapokig kerülgetni a babaholmikat (hacsak ezáltal nem pont rendezettebb lesz a lakás/szoba - nem tudom, milyen állapotok uralkodnak éppen nálatok :D). A holmik nagy részére csak hónapokkal a baba születése után lesz egyáltalán szükség, még akkor is ráérsz csomó mindent beszerezni, de a babaágynak sem kell, mondjuk, 5-6 hónapig porosodnia feltétlenül a lakásban. Nyilván a festést érdemes megcsinálni, hogy ne nagy pocakkal kelljen, úgy kicsit nehezebb, attól a lakás is jobban fog kinézni, de azért ne kapkodd el. Jó babavárást!
Én most vagyok 28 hetes a második babámmal, de még vagy 2 hónapig tuti nem állok neki összekészíteni a pelenkákat/ágyat/babaholmikat. Ha ne adj' Isten, korábban érkezne a pici, a legszükségesebbeket a férjem is el tudja intézni/be tudja szerezni addig, amíg a kórházban vagyunk. Dekorálni meg akár a szülés után is lehet (jó, azért vannak extrém sokemberes babák, persze, de a legtöbb pici mellett van valamennyi idő).
A 2.trimeszterben ideàlis, utàna egyre nehezebb, illetve kórházba is kerülhetsz.
Jönnek az ünnepek is, a tumultussal mindenhol.
Meg talán karantén.
Szóval most lenne jó
Nálunk is ennyi munka van a szobával, gyakorlatilag a nulláról indul. Én 17 hetes vagyok, hamarosan jön a festő, aztan parkettázunk. Utána kezdem rendelni a bútorokat, majd az egyéb holmikat. Szeretnénk ha karácsonyra készen lenne az egész.
Szerintem nem korai elkezdened, főleg ha ennyi munka van vele. Ha egyedi bútorokat akarsz annak is van gyártási ideje, jobb esetben időre elkészül. De ott is lehet csúszás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!