Miket kell venni a babának?
Milyen "eszközöket" kell előre megvenni a babának? Nem teljesen tiszta, hogy mi az ami tényleg kell és mi az ami fölös (pl. pihenőszék, mellszívó, babamérleg, kenguru stb.) Ti miket vettetek?
Meg előre hány szoptatós melltartót, hálóinget érdemes beszerezni?
Meg még az nem tiszta, hogy hallom, hogy babakozmetikumokat ír majd fel a családorvos szülés után. Van olyan amit mégis előre kell megvennem, mert kell a kórházba?
A válaszokat előre is köszönöm! (33hkm)
"hordozási tanácsadók véleménye eltér az ülni tudás kérdéséről, nem mindegyik szerint előfeltétel."
Valóban. A hordozási tanácsadók konzervatív fele még több feltételhez köti, konkrétan csak totyogástól ajánlják a csatost. Derékpántba csatlakoztathatót engedik csak ülno tudástól, mert az nem terhel vissza.
A "csak ruha és pelenka" sajnos nem egészen úgy van.
Kórházba van lista, kérd el a védőnőtől, azokat kell beszerezni, ami azon van.
Ha autóztok, meg kell venni az autós hordozót, és ha akartok majd babakocsit használni, akkor árban megéri olyan babakocsit venni, amihez eleve van hordozó.
Ki kell találni, hogyan fogjátok fürdetni, és ahhoz beszerezni a kiskádat, állványt, nem tudom, ami kell. Igen, a gyerekorvos fog felírni dolgokat. A kórházba biztos kell vinni popsikrémet, törlőt, pelenát, textilpelenkát, a többi kórháza válogatja.
Nem mindenki használja a szoptatós hálóinget, de van, aki igen, ez nem kötelező.
Az alvásához meg kell venni a bútort, ha nem egy ágyban alszotok: kiságy+matrac, vagy pedig babaöböl.
Gondold át, hol és hogyan fogsz pelenkázni. Nem kötelező pelenkázót vásárolni, de mi a legolcsóbb ikeásat megvesszük, mert egy helyen szeretném tudni a pelenkázás kellékeit. Kicsi lakásban lakunk, nem akarom, hogy elöntsön minket a pelenkázócucc. Amúgy is hajlamosak vagyunk a kupira... De ez egyéni. Lehet a kanapén, földön stb. is pelenkázni.
Szerintem ennyi, minden mást tényleg a gyakorlat fog megmutatni. Amit én még mindenképp beszereztem, az a hordozókendő. Használtan.
"A kórházba biztos kell vinni popsikrémet, törlőt, pelenát, textilpelenkát, a többi kórháza válogatja."
Nálunk pl: csak törlő kellett. Lista se volt. Sima állami kórház.
Pelenkát, ruhát adtak. Popsikrémet egyik gyereknél se használtunk.
Én ezeket vettem a második babának.
- pelenka, popsitörlő, popsikrém, tusfürdő, testápoló.
- rugdalózó, body, zokni, nadrág, pulcsi, kabát, rongypelus.
-babakocsi,hordozó, 2 kiságy, pihenőszék, cumisüveg, mellszívó.
Meg persze a kórházba egy csomó cucc kellett.
Szia!
Látom sokan írtak már, s elég eltérő válaszok is érkeztek, de azért leírom, hogy mi miket vettünk. Szerintem tök egyéni, hogy kinek mire van szüksége. Van olyan, ami valakinek nagy segítség, de másnak felesleges.
Felszerelés:
Kiságy: kókuszmatrac, 2 db rácsvédő, 3 db lepedő, 5 db textil pelenka, 3 garnitúra ágynemű (elején felesleges volt), 3 db pléd (2 vékony, 1 vastagabb), 2 db hálózsák (nem nagyon használtuk)
Babakocsi, babahordozó (autóba beköthető), 5 textilpelenka, 2 pléd
Pelenkázó szekrény-pelenkázó lappal (eleinte kihasználtuk, aztán ott pelenkáztam, ahol értem:D)
Kisszekrény a babaruháknak.
Babamérleget és légzésfigyelőt kölcsönöztünk, de nem használtuk végül, az utóbbinál nagyon eltérőek a vélemények.
Tisztálkodás:
Kiskád-állvánnyal (elhagyható, főleg az állvány)
fürdőszivacs/kesztyű (kb. felesleges), textilpelenka
vízhőmérő, bébihajkefe, fültisztító
kapucnis fürdőlepedő, kiemelő 2-3 db
fürdetőkrém, popsikrém, babaolaj, babahintőpor+vatta+70%-os alkohol (köldökhöz használtuk), popsitörlő, pelenka
orrszívó porszívó (kellett és kell is), körömvágó olló, lázmérő
fogzásra ecsetelő (rágóka hatásosabb volt:D), lázcsillapító kúp, kamilla tea, vitaminok (ezt nem vittük túlzásba)
Etetés:
Én szoptattam, elég sokáig, de vettünk cumisüveget+termoszt, sterilizálót, tisztító kefét hozzá.. viszont nem kellett.
műanyag kanalak, tálak, tejtároló pohár, előkék, textilpelenka
Kiegészítők:
Zenélő körforgó kiságyra, szundikendő (mai napig szereti morzsolgatni alvásnál), éjjeli fény (pelenkázásnál jó volt, hogy nem kellett villanyt kapcsolni, de volt némi fény), babakocsin és a kiságy rácsán volt 1-1 játék/csörgő, bébiőr, cumi (végül oda sem adtuk).
Pihenőszék (aranyat ér:D), játszószőnyeg (szerettük, vittük is magunkkal sok helyre), habtapi (amikor kezdett kúszni jó volt)
Babafészek (sokan feleslegesnek tartják, mi használtuk sokat)
Szoptatós párna (arany találmány! terhesség alatt alvásra használtam:D)
Hordozó (kendő, később csatos - mivel sokat jártam gyalog, nekem hasznos volt).
Pelenkázótáska, pelenkaalátét (ez mindig volt nálam, eldobható és mosható verzió is)
Külön szemetes volt a pelenkáknak (nem vennék már), ill. a gyerekruhákat is külön mostuk, tároltuk
Utazóágy (nekünk hasznos volt, sokat mentünk erre-arra)
Babajátékkal nem készültünk, csak minimális számban... 1-2 csörgő, rágóka, tudtuk, hogy ajándékba mindenki ilyesmit hoz és így is lett.
Magamnak vettem: mellszívót, bimbóvédőt (nem kellett), szoptatós melltartó+betét, mellápoló krém, stria megelőzésre krém, tejgyűjtőzacskó, betét.
Ruha:
kissapka (2-3 db), kiskesztyű (2 db), nyálkendő (10 db:D nagyony jó találmány, de ezt később kezdtük használni, nem újszülött korban)
overál helyett csilag monellonk volt, ha nem ezt használtuk akkor bundazsák babakocsiba.
kocsikabátot és cipőt nem használtunk, csak megvettük.
hordozós kabátom volt, nagy segítség télen.
- Body, rugi (szerintem ezek örök darabok és a legpraktikusabbak az elején)
- Harisnyát és zoknit nem használtunk, nekünk nem jött be, inkább talpas nacikat.
- Volt már pár db leggings, napozó, rövidnaci - de ezek nem igazán voltak kihasználva.
Sűrűn mostunk, így nem volt olyan sok db ruhánk, elég gyorsan változtak a méretek is, mi 50-essel kezdtük.
"Első baba, így rengeteg minden kell, semmit sem öröklünk"
Nem kell rengeteg minden. De bármi megmagyarázható, hogy neked miért kell okvetlenül.
"Azt, hogy valakinek csak ágy, pár ruha és pelenka kell csak irigyelni tudom."
A kérdés arra vonatkozott, hogy mi az ami mindenképpen kell. Ami mindenkinek kell. Az elején ezt is meg is értették.
Gondolod, hogy aki csak ruhát és pelust írt, tényleg csak azt vett? Dehogy!
Csak belátja, hogy a többi kényelmi extra.
Mi is egy kisebb vagyont elköltöttünk, de tudom, hogy a 90 %-a nélkül is boldogultunk volna, csak nehezebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!