Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Miket kell venni a babának?

Miket kell venni a babának?

Figyelt kérdés

Milyen "eszközöket" kell előre megvenni a babának? Nem teljesen tiszta, hogy mi az ami tényleg kell és mi az ami fölös (pl. pihenőszék, mellszívó, babamérleg, kenguru stb.) Ti miket vettetek?

Meg előre hány szoptatós melltartót, hálóinget érdemes beszerezni?

Meg még az nem tiszta, hogy hallom, hogy babakozmetikumokat ír majd fel a családorvos szülés után. Van olyan amit mégis előre kell megvennem, mert kell a kórházba?

A válaszokat előre is köszönöm! (33hkm)

2020. aug. 23. 23:06
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
40%
Pelenka, néhány ruha, és egy ágy, ha nem melletted alszik. Az első fél évben ennyi. A többi a marketing része, amit vagy bekajálsz vagy nem. (Megjegyzem, a kenguru káros, ne vegyél akármilyen reklámot is látsz!)
2020. aug. 23. 23:09
 2/24 anonim ***** válasza:
60%

Kengurut ne is, de kendő vagy mei tai, vagy csatos nagyon nagyon jól jött nekünk. Kitudok takarítani, vagy ha elfárad a kezem, nagyon jó altatni benne, könnyebb tömegközlekedni, jókat alszik mióta használjuk. Magasan a legjobb vétel volt.

Ami hasznos volt még, az a pihenőszék, így tudunk pl. kajálni egyet, mert a mi babánk ölben szeret lenni vagy pihenőszékben.

Kiságy, ruhák, nekünk cumisüvegek, és tápszerkészítő volt még életmentő, de az ugye sokaknak nem kell, aki tud szoptatni.

Minden más nélkülözhető lenne nekünk.

Babakocsit alig használjuk, a feleslegesen vett mózest már elpasszoltam, a kádba való párna is buta ötlet volt.

Amit mi még eleinte kihasználtunk, az a babafészek volt, nekünk bejött.

2020. aug. 23. 23:19
 3/24 anonim ***** válasza:
85%

Ruhán, pelenkán kívül semmit nem kell, a többi "csak" megkönnyítheti az életed. Kinek ez, kinek az.

Pihenőszékünk egyik gyerekkel sem volt. Nagyon rövid ideig jó. Volt helyette adamo. Egyik gyerek imádta, 2,5 éves koráig napi használatban volt. Másik gyerek piciként nem szerette, de 1 éves kora környékétől ő is sokszor belekérte magát.

Kenguru káros. Helyette rugalmas kendő, szövött kendő vagy karikás mehet újszülöttnek. Később kb. 2-3 hónapos kortól baby tai, még később min. ülni tudástól csatos hordozó. Bérelni kezdetben okosabb, ezt se minden gyerek szereti. Első utálta a kendőt kicsiként, 1,5 évesen viszont jól elvolt csatosban szükség esetén. A kicsi pedig szerette mind, nagyon jól is jött.

Mellszívó - nem kell mindenkinek fejni. Előre nem tudhatod. Nekem kellett szaporításra.

Babamérleg szintén nem mindenkinek kell, csak betegség, gyarapodási gond esetén. Nekünk kellett reflux miatt.

2020. aug. 23. 23:29
 4/24 anonim ***** válasza:
59%

Semmit a babaruhákon, cumisüvegen, pelenkán, krémeken (amit a doki felírt)+hordozó,kiságy és egy álomszép spanyol pléd- nem vettünk. Nem volt szoptatós szék-nem is igényeltem,tökéletesen megfelelt a fotel, vagy az ágy, ha olyanom volt, nem dobtam el a fejem, de arra törekedtem, hogy mindenből, ami nem volt sok minőség legyen. Nem volt babakocsi, nem volt etető szék-ezek csak később lettek.És mindent saját magunk vettünk, senkitől nem kaptunk.

Nem volt cumis üvegmelegítő és ilyen ostobaságok.

2020. aug. 23. 23:39
 5/24 anonim ***** válasza:
73%

bocsi, a kis kád lemaradt.. hálóinged, fehérneműd gondolom van, ezt nem kell kihangsúlyozni..

Neked amire figyelned kell, hogy őszi babád lesz tehát egy 62-es overalt azt szerezz be, mert hideg is lehet..meg kis sapkát.

2020. aug. 23. 23:42
 6/24 anonim ***** válasza:
70%
Hűha, de jó hogy nektek csak pár ruha kellett, pelenka, ágy... Én le leszek pontozva, de leírom miket vettem eddig... Kezdem a terhes cuccaimmal, mert a 15. héttől a kidomborodó méhem és puffadás miatt semmit nem tudtam begombolni, így vettem nyári, őszi kismama ruhákat, amik nem szorítanak. Cicik C méretűek lettek, bugyik szorítottak az S-esek, így melltartók, bugyik is kellettek... magamra kb 30 ezret költöttem el. Ebben van 4 szoptatós melltartó már és 2 kórházi hálóing. Magamnak kellett még:automata mellszívó, bimbókrém, szülés utáni betétek, eldobhatós bugyik, szoptatós tea. Babának:pelenka 1-2 méret, pelenkázó alátét, ruhák, krémek, fültisztító, baba olló, koszmó elleni kefe, bio baba fürdető, popsitörlők, cumi, cumisüveg, érintős termo lázmérő, gyógyszertári dolgok, babakád, kifogók, kiságy, matrac, kiságyba ágynemű, forgó-zenélő játék, Adamo hinta, babakocsi...És akkor már azt nem is számoltam, hogy gyerekszobába dekor dolgok pl szőnyeg, függöny, képkeret, fotóalbum,kényelmes szoptatós fotel... Kb 350 ezret fogunk összesen költeni mindezt úgy, hogy használtan is vásárolunk, valamint bútort nem kell vennünk, mert van egy nagy ikeás komódunk, ami neki elég lesz 3 éves koráig...
2020. aug. 24. 01:42
 7/24 anonim ***** válasza:
78%

Amiket baba előtt vettünk:

Kiságy matraccal, matracvédő, huzat, babakocsi, utazó ágy (többször alszunk anyósomnál, aki 45 kmre lakik), pelenkázó komód (szuper a ruháknak), pelenkázó alátét, ruhák,popsitörlő, kiskád, törölköző,járóka (a legtöbb holmit használtan vettük)

Amiket a kórházba vittem neki:

Ruha (amiben hazavittük), pelenka, popsitörlő.

Amiket a hazamenetel után vettünk:

Baba fürdetőkrém, popsikrém (2 fajta), hintőpor, köldökápoláshoz cucc, tápszer. Ezekhez az orvos adott recepteket, amikor eljött látogatóba. + D-vitamin, meg még egy, de nem jut eszembe + lázra kúp.

Sorra vettük a pelenkákat, ruhákat, popsitörlőket. Babahajfésűt és lázmérőt is vettünk. Cumik és cumisüvegek.

Hasfájós volt, ezekre kerestünk segítséget: Espumisam csepp, Gripe Water, meg még valami...

Pár játékot is vettünk.

Bébiőr.

Pólya, én nem akartam, kaptunk, kislányom nagyon szerette.

Magamnak:

Otthonra Lidl-s szoptató melltartó. Bimbővédőkrém, szoptatós tea, Eü betétek.

Nem vagyok hálóinges, sima pizsim van, kórházba is azt vittem.

Amit be kellett szereznünk:

Mérleg, de ezt kölcsönöztük.

Nyugi, miután megszületik, akkor "apróságokat" ráértek vásárolni pl.: mellszívó - lehet nem is kell neked, tusfürdő babának - lehet nem fog tetszeni, amit az orvos felír, etetőszék - pár hónap múlva is ráér, babakarám.

Sajnos bizonyos kiegészítőkről nem tudjuk, hogy kell-e vagy fölösleges lesz. Pl.: pihenőszék nem jön be minden babának. A hordozásnál érdemes hurciklubot felkeresni, ahol lehet kölcsönözni is.

Ha úgy gondolod, hogy jól jöhet nektek, akkor nézz körül a piacon, mert hatalmas a választék. Szóval lesz olyan, ami neked mondjuk kelleni fog, de másnak pl az éppen fölösleges.

Nyugi, ha a főbb dolgokat beszerzitek (ágy, pelenkázó felszerelés, pár ruha, fürdetéshez holmik, babakocsi) a többi útközben is ráér.

Boldog babavárást!

2020. aug. 24. 03:05
 8/24 anonim ***** válasza:
86%

Legyen ruha és pelenka, minden mást ráérsz megvenni, amikor úgy érzed szükséges.

De ha pénz nem számít akkor vegyél meg mindent, aztán legfeljebb nem használod.

Nekem a csúcs felesleges kacat egyébként a popsi törlö melegítő volt. De rengeteg mindent próbálnak ilyenkor az emberre sózni. Egy részük tényleg jó, csak meg kell találnod ebből neked mi kell.

2020. aug. 24. 03:45
 9/24 anonim ***** válasza:
43%
A hordozási tanácsadók véleménye eltér az ülni tudás kérdéséről, nem mindegyik szerint előfeltétel.
2020. aug. 24. 04:58
 10/24 anonim ***** válasza:
49%
6-os, majd ha meglesz a gyerek, átértékeled. Eleve cumival, cumisüveggel ÉS szoptató fotellel egyszerre készülni baromság. Vagy szoptatsz, vagy üvegből etetsz. A cumi, üveg egyenes út ahhoz, hogy a szoptatás kudarcba fulladjon. Pont ezért ráér utólag megvenni ezeket, szükség szerint.
2020. aug. 24. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!