Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Akik fával fűtenek, milyen...

Akik fával fűtenek, milyen melegben alszik a baba?

Figyelt kérdés

így 30. hétben elértek engem is az álmatlan éjszakák, most éjjel például azon kattogtam, hogy hogy lesz az éjjeli hőmérséklet... vízteres kandallóval fűtünk, kb 21 fokig szoktunk mert tovább már számunkra nem kell, reggelre pedig most 17 fokig hűl le a levegő. Nekünk ez teljesen megfelel, hiszen aludni hűvösben sokkal jobb. Na most, ezzel csak az a baj, hogy a baba szobája a másik, mostani nappali lenne, ami messzebb is van a kandallótól, csak a radiátor adja a meleget, nos az a szoba hamarabb kihűl... Arra gondoltam hogy mivel úgyis sokat kell majd kelni, éjjel is begyújtok, de az megint fél óra koszosan álmosan. Viszont vannak elektromos kis konvektoraink, amiket mondjuk éjjel lehetne használni, de azt csak a mi szobánkban, mert a másik szoba kétszer akkora és kb semmit nem érne. ebben az esetben pedig a mi szobánkban lenne a kiságy, tehát a férjem se aludna semmit + melegünk is lenne.

hát hosszúra sikerült, de igazából arra lennék kíváncsi hogy mennyire sínyli meg a baba a 18 fokban alvást, tudom hogy az elején még melegebb kell neki, de később? lehet szoktatni a hűvösebbhez?

tudom régen sokan neveltek így gyereket, és akkor még csak sima kályha volt, és ők is túlélték.

2019. dec. 2. 08:27
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
hát megcserélni nagyon nem tudjuk mert szerintem a franciaágy ki se fér az ajtón :D jó lesz ez így, hajnalban amikor felkelek hozzá akkor megint begyújtok aztán kész, nem nagy kaland, bár nem csak annyi hogy rakok a tűzre mert itt azért jó nagy lángot kell csinálni hogy beinduljon a szivattyú... de ennyit megér nekem természetesen :) de én is hallottam hogy túl meleget sem szabad csinálni nekik, szerencsére egyikünk sem igényli a túlfűtést
2019. dec. 2. 11:09
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát én meghalnék 18 fokban. Nálunk mondjuk az átlagnál melegebb van, le sem írom mennyi, én nagyon fagyos vagyok, ráadásul két fiam úszik, itt nincs kupola, tehát egész télen -15 fokban is szabad ég alatt úsznak másfél órát. Azért nem esik nekik rosszul a 24-25 fok a házban este. De szokott ennél melegebb lenni. 3 gyerekem van, 1 napot nem hiányoztak idén még. Egyáltalán nem betegesek a melegtől. A hőérzet a fontos, ahol sír a baba 21 fokban, nyilván nem szabad többet. Egyéni ez. Én világ életemben fagyos voltam, míg testvérem a hideget szereti.

Én felkelek éjszaka tenni a kazánra, ha nagyon hűl, de ahhoz kint hidegnek kell lenni nagyon, mert a vályogház nem hűl le annyira könnyen.

2019. dec. 2. 11:26
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

8as vagyok, nem tudom miért pontoztok le. Egy szóval nem írtam, hogy fűtsön be a kérdező 25 fokra, de én a hajnali 17et kevésnek találom egy újszülöttre és a kérdező a mostról ír. ha minusz 10 lesz éjjel, akkor nem 17re fog lehűlni a gyerekszoba, hanem 15re fűtetlenül. Ezt kéne megérteni, és nem lepontozgatni.

Ilyen vízteres kályhánk van, ha dob a parázsra fát éjjel, nem lesz gatyaizzsztó meleg. Kb 19-20 fok lesz (ha lesz). Bár ez tényleg szivattyú függő.

2019. dec. 2. 12:06
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 16-17 fok van éjjel/hajnalban.

Amikor fűtünk, csak 19 fokig megy fel max a hőmérséklet! Teljesen jó így. Megszokta kezdettől fogva a gyerek.

2019. dec. 2. 12:09
 15/18 anonim ***** válasza:
82%

Az a gyerek fázik, aki ahhoz lett szoktatva, hogy nagy meleg van.

Ami Magyarországon tök nem érdemes, mert itt van hideg is meleg is.

De ősszel is mikor én még body+ kisnadrágban vittem ki a pár hónapos lányom meg egy vékony takaró októberben sokan már akkor overállban vitték ki a babát. Volt aki meg is állított, hogy nem fázik a gyerek?

Nem, nem fázott. Most sem fázik.

Most nappal 21 fok van bent, én háromnegyedes cicanaciban és pólóban vagyok, a baba is rövidujjú bodyban és harisnyában.

Én nem szoktatom a nagy meleghez,nem is igényli.

De remélem nem is lesz majd éjjel nappal beteg mert fúj is egy kis szél.

2019. dec. 2. 12:28
 16/18 anonim ***** válasza:
83%
Ez tök nagy hülyeség! Nálunk otthon sosem volt meleg , mégis én mindig is fáztam, tesóm sosem. A gyerekeim nem fázósak, képesek az uszodában egy szál gatyában minuszokban is kint szaladgálni. Nem fáznak!!! Pedig itthon 25 fok van sokszor. 16 fokban még rövidnadrágban volt suliban. Miről beszélsz???
2019. dec. 2. 12:50
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Tenyleg mindenkinel mas. Nalunk altalaban 25 fok körül van, egyszeruen fazunk, ha kevesebb. Ilyen 18-20 fokban én takaró alatt is szétfagyok. Éjjel nálunk 22 körül van, ha nagyon hideg van kint, akkor reggelre 19-20. Hát akkor mi már rohadtul fazunk.
2019. dec. 2. 12:58
 18/18 anonim ***** válasza:

Szerintem se függ össze a betegeskedéssel. Nálunk gyermekkoromban is mindig meleg volt, mert anyám és nővérem is fázós. Elvétve voltam csak beteg, az is inkább a hányós vírusok voltak.

Még szerintem a hőérzet függ a háztól is. Amíg panelban laktunk,este max 20 fokban aludtunk. De napközben is elég volt.

Most a kertes házban 21 fokra van állítva. Én sokszor fázom éjszaka. Napközben is jól tud esni begyújtani a kályhába mellé, hogy kicsit melegebb legyen. Továbbra se vagyunk betegesen. A gyerek kevésbé fázós. Ő pont jól érzi magát abban, amiben én fázom. De ha kicsit melegebb van, az se zavarja.

2019. dec. 2. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!