Július közepére várjuk kislányunkat, milyen ruhábol mennyit es milyen méretben érdemes neki venni?
Köszönöm szépen a válaszokat!
🙂
Nyári babánál is nagy kérdés, hogy nyáron nálatok lakásban mire lehet számítani. Plusz kell gondolni a hűvösebb napokra. Nekem a lányom júliusi, az első kb 2 hétben melegebben öltöztettem, aztán lassan alkalmazkodnak a babák a kinti hőmérséklethez. De most a július első fele úgyis hűvös volt, szóval ne úgy képzeld, hogy 2 réteget adtam rá 30 fokban, bent volt vagy 24. Rövid ujjú body-ból vettem többet (kb 8-10), volt pár hosszú ujjú body (4-5), talpas nadrág (4-5) és rugi (4-5) is, zokni (5). Meg napozó, de azokat se az első 2-3 hétben adtam rá, utána már igen. Napozó sem volt sok, vagy 4, amúgy csak kint volt rajta. Nagy melegben kb 28-29 fok volt bent nálunk, nem igazán kedveli a meleget a baba, egy szál pelenkában volt. 26-27 fokban egy body volt még rajta. Sétához korán reggel adtam hosszú nadrágot, ha hűvösebb reggel volt akkor hosszú ujjú pólót, vékony pulcsit, hogy nevezzük. Minden 56-os volt, végül picike lett, 48 centi, szóval én még apával vetettem 50-es ruhákat de szerintem előre felesleges, a legtöbb baba több 50 centinél (pl első babámnak vettem de rá meg már akkor kicsi volt...)
Ha már első baba, ő meg nagyon bukós volt, meg szeptember végi így nem szárad meg kint a ruha 2 óra alatt, szóval 10 feletti volt a darabszám mindenből.
Gyorsan kinőnek eleinte minden méretet, így ha sokat veszel, alig fogsz ráadni valamit párszor, viszont ha meg keveset veszel, sűrűn kell babaruhát mosni.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, hasznos volt!
🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!