5-6 hónapos babát ilyen időben 13-20 fok között, hogy érdemes öltöztetni? Elvileg azt mondják, egy réteggel több kell rá mint amennyit az ember maga felvesz. De ez helytálló? Ti mit adtok rá ilyen időben?
igen, a plusz 1 réteg elég (tehát body fölé kb ugyanazt adtam rá, mint amit én húztam:
Body, vastagabb hosszúnadrág, póló, plucsi, kiskabát.
Ekkora gyerek még kap sapkát is.
Mivel még nem igazán mozog, csak fekszik, így természetesen takaró a babakocsiba, alá is.
azért a 13 fok az hűvös még ilyenkor délelőtt, a 20 pedig délután napon lesz 25+ is, tehát már meleg. Úgy öltöztesd, hogy ki tudd takarni és akkor is elég legyen a ruha, ha kell, le tudd venni a kiskabátot, de még úgy sem fázzon.
Nálunk a gyerek tarkója volt a viszonyítási pont. ha az hideg volt, akkor úgy ítéltem meg, hogy fázik. :D
Én fázós vagyok és ha magamhoz viszonyítom a plusz réteget, megsülne. A férjemhez se lehet, ő meg az, akin az elsők között látsz rövidnadrágot..
Mi 16 fokban voltunk lent ma délelőtt és babakocsiban ülő babáról hamar lekerült a mellény. Pulcsi maradt rajta de az se volt vastag. Napon érződött vagy 25 foknak az a 16 fok.. árnyékban meg annyi időt nem töltöttünk, hogy feltűnjön, hogy 20 sincs.. sapit viszont kapott, nyilván én azt már nem veszek fel, de még a 3 éves se tűri meg magán ilyen időben. Szél sehol nem volt. De pàrás idő igen, amitől még melegebbnek tűnik a hőmérséklet.
Köszi a segítséget mindenkinek:)
Mentek a zöld kezecskék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!