Van, aki össze mossa a saját ruháját a csecsemőjével? Vagy teljesen külön mossátok? Hogy tartjátok helyesnek?
Figyelt kérdés
2018. ápr. 18. 01:25
11/20 anonim válasza:
Mivel nincs semmi fertőző betegségünk, meg egyikünknek sincs autószerelős, olajos, zsíros ruhája, miért ne lehetne együtt mosni? És amikor benned volt a gyerek?
12/20 anonim válasza:
Külön mosom a ruháit. Azokat nem válogatom szét, megy egyben a piros, kék, fehér, mondjuk soha nem fogott még be semmi semmit. Így össze tudok gyűjteni egy akkora adagot, hogy ne 2 db ruhával menjen a gép. Más okot nem tudnék arra, hogy miért mosnám a sajátjainkkal, azért írtam így.
Egyébként sem mosnám össze szívesen, mert én azért sokkal több koszos helyen járok, ahhoz képest az ő levetett ruhája is tiszta, így inkább összekoszolnám a saját ruháimmal az övéit, ha úgy vesszük.
13/20 anonim válasza:
Én 40 fokon, sensitive mosószerrel mosom mindannyiunk ruháit, és nem válogatom szét, bár nagyrészt így is külön vannak mosva, mivel szín szerint mosok, a férjem feketét hord munkába minden nap, a lányom pedig szinte csak rózsaszín ruhában van, így csak ritkán kerülnek össze a ruhák, de pl. az én fehér ruhámat az ő fehér harisnyáival meg szürke ruháival együtt mosom, vagy ha éppen a férjem piros pólóban volt hétvégén akkor azt is berakom a lányom pink cuccai közé. Én sem értettem soha ezt a külön mosást, egyrészt az a ruha rajtad van mikor a gyerek (és nem csak ruhája) a kezedben van, tehát érintkezik vele egyébként is, másrészt a ruhák ugyebár tisztulnak a mosás közben, így csak a tiszta érintkezik a tisztával.. A lányom most 15 hónapos, de az elejétől együtt mosom a ruhákat.
14/20 anonim válasza:
Én külön mosom a gyerekekét az első perctől (1-3,5 évesek) Kb. 1,5 hét alatt gyűlik nekik össze egy adag és abban annyi apróság van, hogy tele lesz a szárító a fehérneműjükkel. Ezek mellett nincs kedvem még a mi fehérneműinket is teregetni, zoknit párosítani stb. Ráadásul a lányokét egyben mosom, a miénket szétválogatom (fehér, sötét és színesek)
15/20 anonim válasza:
Egybe mosom és ráadásul rendes mosószerrel. Ha lett volna gond, akkor változtattam volna. Egyedül szülés előtt mostam külön ki a ruhákat, de ugye akkor egybe az egészet, és volt értelme hogy szeparálom, mert úgy megvolt az adag.
16/20 anonim válasza:
16 hónapos kora óta együtt mosom a mienkkel. A nagynak is kb ennyi ideig mostam külön.
Se munkásruha, se egyéb hasonló cuccaink nincsenek, amit külön kéne mosni.
17/20 anonim válasza:
Soha nem mostam külön egyik gyerekét sem, mindent sensitive mosószerrel és öblítővel mosok, szín szerint csoportosítok. Nincs munkás, olajos ruhánk.
18/20 anonim válasza:
Egybe mosom a miénkkel rendes mosoporral,sosem értettem miért kellene külön
19/20 anonim válasza:
Én külön mosom (4 hónapos) ruháit külön mosószeret. Babáknak érzékenyebek a bőrük es én hasznos dolognak tartom a baba mososzereket és különben is tisztán mosom ki a levetett ruhait miért raknám be a sajatunkhoz.
20/20 anonim válasza:
Kb. 1 éves koráig mostam külön a ruháit, azota a sajátunkkal. Viszont külön a fekete, fehér és színes. Nemsokára érkezik a kistesó, neki külön szennyeskosár lesz és szintén kb 1 éves koráig külön fogom mosni sensitiv mosóporral, öblítővel és más hőfokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!