Mennyire öltöztetitek fel jobban a még csak babakocsis gyereket az önállóan járónál?
Nem pici csecsemőre gondolok még babakocsis alatt, hanem korban közelebbi gyerekekre.
Mondjuk egy 15 hónapost, aki még nem indult el és egy 2 év körülit, aki sétál?
A kérdés apropója, hogy kezdek szenilis lenni, és nem emlékszem hogy én is ennyire beöltöztettem a gyereket ~1 éve vagy sem. :)
Vagy tényleg ennyit jelent, hogy mozog, s ezért kevesebb ruha is elég?
8-10 fokban téli overálba + szőrmés bundazsákban tologatja errefelé a többség a nem járó 1-1,5 közöttieket.
Míg a kicsivel idósebbek (~2) melegítő/farmer, plusz vékonyabb pufidzsekiben sétálgatnak.
A téli overált erős túlzásnak érzem. Én bélelt nadrágot fogok adni 0 fok körül, míg tavaly lazán ráadtam az overált, 0-5 fokban télit adtam vagy bélelt nadrággal/pléddel, vagy harisnya+nasrág+pléd. A kabát alatt se csak a body volt. 5-10 fokban meg nadrág+pléd, felülre vastagabb pülcsi+átmeneti kabát. Ilyen 8-10 fokban szerintem a pléd volt inkább plusz.
Amúgy a 4 hósom body+zokni+nadrág+vékony pulcsi+plüss overál általában ezekben a napokban, meg a mózes lábzsákja, a pléd néha kell, néha nem. Úgyhogy én nagyon csecsemőre se adok még télit.
Az én nem járó fiam a legtöbbször 8-13 fokban harisnya-nadrág-cipő és body--vékonyabb pulcsi-pufi dzseki kombóban van. Plusz sapka sál.
Neki ez így kényelmes, de minden gyerek más. Ha rá adnám a kezeslábas téli overálját, abban is ellenne, de az azért elég vastag most. Főleg hogy a buszokon plázákban meg olyan hőség van, mintha mínusz miatt fűtenének. Majd ha már 10 fok alatt lesz, akkor egész overál, alatta pedig réteges öltözet.
nekem 14,5 hónapos a kicsim. ma pl rá overált adtam, alá harisnyát meg egy vékony pulcsit a bodyra.
a nagyra bélelt nadrág, zokni, póló, pulcsi és pufi dzseki.
A kicsit a babakocsiban betakarom.
egyébként általánosságban elmondom, hogy nagyjából ugyanúgy öltöznek (overált csak azért kapott ma mert homokozott), csak a kicsi kap egy takarót, az miatt, hogy ő ül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!