Szárítógépes anyukák, ti minden baba- és gyerekruhát bele mertek tenni a szárítóba, vagy mindig betartjátok a címke szerinti utasítást?
Én mindent beleteszek. (bár már nem baba, hanem 4 éves a fiam.)
Csak akkor vasalom, ha látom, hogy gyűrött, vagy nem tudom időben kiszedni. De legtöbbször nem kell vasalnom.
Mindent berakok, őszintén soha nem nézem a címkéket.
Vasalni nem is kell utána, kicsit se gyűri, van a végén egy fél órás vasalásmentesítő kímélő szárítás, nem tudom akkor mit csinál de tényleg nem gyűri össze a ruhákat, főleg nem a babaruhákat.
Lényeg nem szabad túltömni a gépet, de ez igaz mosógépre is, inkább többször mossál közepes mennyiségű ruhát, mint hogy túltömd és akkor szokott az lenni hogy gyűrődik a ruha meg nem illatos.
Köszönöm a válaszokat. Tegnap érkezett meg a gép, még nem próbáltam. :)
Még két kérdés: Van a gépen külön babaruha-program. Szerintetek érdemes mindig azt használnom (ez kímélőbb, de lassabb), vagy mehet más is? Nektek hány perc alatt szárít meg egy adagot?
Én csak azt nem rakom bele, ami nagyon szép ruha. Pl kislányomnak vannak tüllszoknyái, nyomott mintás vagy csipke díszített blúzok. Ezeket nem merem berakni. Az én szebb darabjaimat sem rakom bele.
A címkét soha nem nézem amúgy.
Én szinte mindent vasalok, nem feltétlen kellene, de nekem úgy tetszik minden, ha szépen ki van vasalva.
4-es, vannak persze olyan anyagok, amit nem szabad belerakni és mondjuk nem tudom, hogy a tüll hogyan reagálna a szárítóra, de pl. a szebb ruháitokat is simán berakhatjátok úgy, hogy kifordítod, és akkor nem éri akkora hatás a mintát, strasszkövet stb. Én így csinálom.
Kérdező, ha nem hagyod kihűlni a ruhát a szárítóban, akkor nem kell vasalni, finom puha lesz mind. A mi szárítónkon van külön babaruha meg mindenféle más program, de én mivel egyszerre többet mosok (nem két inget meg három bugyit), ezért vagy a MIX programot indítom el, vagy az alacsony fokon szárítást, és akkor az kímélőbb is a vastagabb anyagú ruhákhoz is.
Én mindent beteszek a bélelt hálózsákot kivéve, azzal egyszer megjártam, összeesett a töltet. Azóta kiterítve szárítom. Az én gépemen van kímélő opció, azon szoktam szárítani a babaruhákat.
Ha nem hagyom sokáig benne miután végzett nekem nem gyűri meg, puha és illatos lesz a ruha.
Ettől függetlenül én még vasalok, mert csak fél éves a baba de már van, hogy csak a body-kat. (Tudom, hogy nem lenne feltétlenül szükséges de én szeretek vasalni.)
Ja, a textilpelust sem teszem be a szárítóba, mert nagyon összeugrik és utána nehéz formára vasalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!