Adnátok kínai cipőt pár hónapja járó babára?
Anyósomtól most kaptuk meg a 6. (!) kínais cipőt, párszor volt rajta az egyik viszonylag normális.
Inkább abban az egy márkásabban jár amit én vettem, csak így anyós mindig piszkál, hogy ott az a sok csillivilli cipő..
Na de épp az, hogy flitteres, műanyag, furán kiképzett harántemelős, laza pántos...
Még ha értelmesebbnek tűnnének..
A férjem szerint is adjam rá, ne költsek 10 ezreket pár hónapig jó cipőkre ( bár ennyi árából kijött volna egy jó).
De akkor hol vegyek, ami egészséges és nem túl drága?
Nem adnám rá.
A 2 éves fiamnak egy cipője és egy szandija van most nyárra, ez bőven elég. Ezek ára 7-10 ezer között mozog (Elefáni és Bobbi shoes). De nem érdekel, nem fogom a lábát már most tönkre tenni.
Anyósnak meg meg kell mondani, hogy ne vegyen sok olcsó sz@rt, hanem inkább kettő minőségit.
Én pl. megmondtam anyósnak, anyámnak, mindenkinek, amikor a gyereknek már mindene meg volt, hogy ne vegyenek neki semmit, inkább gyűjtsék a pénzt, és amikor szólok, hogy szükség van valamire, akkor legalább van rá pénz.
Anyósnak ez a mániája, hetente jön egy szatyor ruhával, börze, kínai, kölcsönruha, pepco, sokat kinőtt úgy, hogy nem is volt rajta.
Ennek örülünk és köszönjük (bár sok funkciótlan, habos babos rózsaszín flitteres csoda érkezik).
De cipőt se kitaposott használtat, se nagyon gagyit nem akarok adni..
És nem érti meg, kajából is hozza a gyümölcsöt sose látott joghurtot meg a tejbevonó csokit, ha nem látom meg is eteti a gyerekkel.. :(
Pedig még csokit se akartam adni neki. :@
2 éves korig fejlodik ki a lábboltozat, addig mindenfele zavar esélyes hogy kialakul.ludtalp, x láb, o láb
Plane en is bután kinaissal kezdtem a gyereknek, ma nemgyozom venni ortopedus javaslatra a tizezres gyogycipoket..
Szoval ennyit a kinairol
Kínaiban is lehet kapni jót. Pont az ortopédusunk mutatta, hogy mit vadászott az unokájának. Kemény kérgű, hajlékony talpú, harántemelő nélküli cipőt.
Persze ehhez értő szemmel keresni.
Drágából se adnék rá olyat, amit nem javasolnak. Pl. : Siesta nem olcsó, de nem is felel meg a fenti követelménynek.
Nem adnám rá.
Igaz én még csak 19 vagyok,és nem vagyok anyuka,de nekem anyukám kiskoromban mindig normális cipőt vett,addig nem is volt gond a lábammal,aztán elkezdtem kínai cipőket hordani,és pár év alatt sikerült elérnem,hogy kezdett lúdtalpam kialakulni,az iskolaorvos nagyon csúnyán le is cseszett,hogy a rossz minőségű cipőkkel tönkreteszem a lábam.
Azóta megint jó minőségű cipőket hordok,és szerencsére kezd egy kicsit javulni a helyzet,de elég nehezen.
Nem ér annyit az a pár ezer forint szerintem,hogy utána fájjon a talpa,bokája,gerince...
Ráadásul még kicsi gyerekről van szó,ha nekem 15 éves koromtól 17 éves koromig szét tudta cseszni a lábam a kínai cipő,akkor el se tudom képzelni,hogy egy fejlődésben lévő kicsi gyerekkel mit tud csinálni.
Kínai... a deichmannos cipőet is ott gyártják. Manapság az nem kínai csak, amit méretre készíttetsz bőrösnél vagy a Salamanderben veszel pl. mert azt meg pl.Magyarországon szereltetik össze a németek :) ...
Engem nem az érdekel, milyen nemzetiségű munkás varrta össze, csak az, hogy kényelmes-e, normális-e, tetszik-e. Ha igen, teljesen mindegy hogy honnét és mennyibe került. Ha nem, akkor felőlem lehet 20.000-es szandál is, akkor sem fogom hordani/a gyerekre adni.
Pl. a Tamaris is ázsiában állítja elő a cipőit, holott az árból nem gondolná az ember. Pár éve meg is büntették őket, mert egy razzia alkalmával rátaláltak a kínai importra, holott azt állították ugye hogy Európában termelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!