Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Akinek minden babadolgot meg...

Akinek minden babadolgot meg kellett venni (tehát semmit nem kaptak kölcsön vagy ajándékba), az mit vásárolt meg előre?

Figyelt kérdés

A családban első baba, és a baráti körben is újszülött kisbabák vagy épp vele egyidős kismamák vannak, tehát nincs aki babakocsit vagy kisruhákat, esetleg mást kölcsönözni tudna. Nem is bánom, mert folyton azon agyalnék, hogy nehogy kárt tegyünk benne mire vissza kell adni. Ajándékba sem igazán esélyes hogy kapunk egy-két kisruhán kívül mást, tehát mindent amire szükségünk lesz be kell szereznünk (kiságytól babakocsin, ruháktól légzésfigyelőig stb).

Aki hasonló helyzetben volt, az megvett mindent amit a nagykönyv ír, vagy van esetleg ami kimaradt? (gondolok ilyenekre, hogy bébiőr stb.)

Kisruhákból milyen mennyiséget vásároltatok szülés előtt?

2016. aug. 27. 21:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

nekünk nem első gyerek volt, úgyhogy tudtuk, hogy kb. mire lesz szükségünk, így mindent megvettünk.

36. hétre kész volt minden: a szobája berendezve, ruhák kimosva.

Kb. 24. héttől kezdve havonta egyszer bementem Hádába babaruhát vadászni ill. Gap-ről rendeltem.

A 7. hónapban megvettük a babakocsit, a kiságyat ágyneművel, egy szoptatós fotelt, gyerekülést (hordozót), légzésfigyelőt, utazóágyat plusz matraccal, kiskádat.

Miután megszületett rájöttünk, hogy jobban alszik külön, így vettünk egy bébiőrt, majd egy kádállványt és egy újszülött supportot a kádjába.

2016. aug. 28. 09:23
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

A nagykönyvet átvitt értelemben írtam, tehát ide tartozik minden amit olvasol és hallassz a babakellékekről :)

Valóban ilyesmire voltam kíváncsi, hogy pl szoptatóspárna, baba-pihenőszék, sterilizátor stb. mennyire fontos a gyakorlatban, de látom eléggé megoszlanak a vélemények. Nekünk is kicsi a lakás, úgyhogy bébiőr nem lesz. A többin még nagyon kell gondolkodnom.

2016. aug. 28. 10:01
 13/16 anonim ***** válasza:

Sorold fel tételesen, és kapsz egy hosszú pro-kontra listát a válaszolóktól.

A légzésfigyelőt leszámítva a legtöbb a kényelmességedtől függ.

Pl.: sterilizálni kell. Ha tápszeres akkor napi rendszerességgel, ha anyatejes, akkor elvétve.

Hogy mivel oldod meg, az nyilvan függ attól hogy hányszor és mit kell (egy-két kanalat gyóhyszerbeadáshoz vagy garnitúra cumisüveget, játszócumikat, rágókákat, kifőzhető játékot...).

Olcsó, de időigényes megoldas a forralás.

Egyszeri költséges, de gyors a mikrós (5 perc) vagy különálló sterilizátor.

Drága és vegyszeres a sterilizáló folyadék használata (pl.: chicco).

Nekünk mikrós van és utólag vettük. Előbb a mellszívóhoz használtam, utána az üvegekhez, amikor tápszer kellett.

Pihenőszék szintén ilyen. Meg lehet lenni nélküle, de megkönnyítheti a dolgod. Nekünk adamo volt helyette. Helyhez kötött ugyan (állvánnyal is), de hosszabb ideig szolgál.

Játszószőnyeg - rövid ideig jó, onnantól hogy forog a pici, mi nem vettük sok hasznát, plusz ha újat kellene vennem, olyat vennék, ami hason is leköti a gyereket, nem csak a hátán kapálózva szórakoztatja.

2016. szept. 8. 08:16
 14/16 anonim ***** válasza:

Na, a sterilizator egy olyan dolog, amit nagyon feleslegesnek tartok.

A szoptatos párna nagyon hasznos volt az elso hetekben, hónapokban, most mar otthon jobbára fekve szoptatok, máshol meg vagy a táskát teszem alá vagy a karom, stb.

Pelenkat annyit vettem, hogy az elso hetre eleg legyen.

2016. szept. 8. 08:45
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekünk meg a szoptatóspárna volt totál felesleges. Eleinte csak fekve tudtam szoptatni, ülve sehogyse volt kényelmes párnával sem. Később meg nem kellett.
2016. szept. 8. 09:06
 16/16 anonim ***** válasza:

Mi sem kaptunk semmit, így több listát elolvastam és próbáltam a mi körülményeinket beleképzelni. Mi pl: vettünk pihenőszéket (használtan) és játszószőnyeget is, amik így a 2. gyerek után, jó döntés volt.

Ha pedig megszületik a baba, akkor a férjed el tud menni megvenni, ami még esetleg kell.

2016. okt. 11. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!