Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Ekkora baj, ha néha fekete...

Ekkora baj, ha néha fekete ruha van a babán?

Figyelt kérdés

Tegnap sokadszorra szóltak meg azért, hogy hogyan öltöztetem a babámat.

6 hónapos kisfiam van és gyakran előfordul, hogy fekete body, póló van rajta. Emiatt már kaptam megjegyzéseket pl a védőnőnél.. (hozzáteszem, teljesen idegen emberektől..)

Eddig eszembe se jutott, hogy ez baj lehet, nekünk ez annyira természetes.. apuka és én is többségében fekete vagy sötét színű ruhákat viselünk.

Ti mit gondoltok erről? Baj, ha a gyerek is ilyen ruhákat visel?

Tegnap pl ilyen volt rajta.. [link]

De van jópár feliratos pólónk is.

2016. júl. 21. 13:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Szerintem nem gáz. az én lányomnak pl. van fekete nadrágja kettő is, mindenhez megy, elegáns eseményekre is, sajnos nemrég temetés miatt is rá kellett adnom. 2,5 éves. Nemrég viszont én is "rácsodálkoztam" egy kisfiúra, aki fekete hosszú ujjú bodyban volt az 1000 fokban a játszón.
2016. júl. 21. 16:03
 12/18 anonim ***** válasza:

Anno a tanárunk beszélt az öltözködes pszichologiájárol.

Es kb olyanokat mondott ha pl az egész osztály feketében vagy sötét cuccban lenne lehet nem tűnne fel neki de hogy frusztráltan kezdené érezni magát, az biztos.

Illetve szerinte ha rossz a kedve rossz napja van de felvesz egy üdítő szint, az mintha a kedvén is dobna. És javasolta is hogy pl másnaposan vagy állásinterjukra is világis szinek javasoltak mert kedvesebb, frisebb hatást kelt a viselőjéről.

Ennek függvényében nem is a feketébe öltöztetett baba maga hanem annak hatása az emberekre nagyon jol tükröződik/ igazolodik a kérdező által leírtalbol

2016. júl. 21. 17:12
 13/18 A kérdező kommentje:

Írtátok, hogy kínzás ilyen melegben feketét ráadni, nyilván a kánikulában nem ilyen van rajta, és a gyereket a tűző napra se vinném ki...

Köszönöm a válaszaitokat! :)

2016. júl. 21. 18:42
 14/18 anonim ***** válasza:

Két gyermekem van, nincs egyetlen fekete színű ruhadarabjuk sem. Pontosabban a 3 és fél éves nagyon pasis fiamnak van egy fekete farmerje, de az is az a fakó, koptatott hatású, inkább szürkébb színű farmer. Én nem adnék Rájuk feketét. Ha nagyobbak lesznek, és kérik, akkor természetesen nem fogom megtiltani. Egyébként nekem sincs fekete színű ruhám. Én imádom a színeket.

De sosem szólnék be más szülőnek, ha feketébe öltöztetné a gyermekét.

2016. júl. 21. 22:16
 15/18 anonim ***** válasza:
Én sem adnék feketét babára soha ,nem valo nekik,még 6 éves lányomra se adtam soha feketét.
2016. júl. 22. 17:47
 16/18 anonim ***** válasza:
Van akinek baj de nem kell vele foglalkozni. Úgy kell öltöztetni a babát ahogy nektek esik jól. Ugyanis most ő úgyse tud választani még, tehát ti rajtatok áll. Engem nem érdekel ki mit mond, csak akkor van baj ha én és a férjem nem értünk egyet - márpedig mi nagyon nem értünk egyet sajnos tehát nem tudom mi lesz igy és hogyan lesz igy a mi születendő babánkkal majd. Szerintem lehet szép a fekete is babán is, miért kéne mindig világos színekben pompáznia? Szerintem pont attól lesz színes ha nem teszünk kivételt fekete és fehér között. Ami jól esik legyen rajta. Én azt nem tudnám elképzelni hogy csak fekete vagy csak fehér.
2016. júl. 23. 20:20
 17/18 anonim ***** válasza:

Ez érdekes különben...Nekem most 3,5 hónapos a kisfiam,a nagyfiú 8 éves lesz hamarosan.Amikor az idősebb gyerkőc született,egész más volt a divat.Nem voltak például leggings-ek babák számára,fekete body-t sem láttam akkoriban.A melegítőnadrágok is egész más szabással készültek,inkább a szélesebb szárút láttam mindenhol.

Betáraztam plüss rugiból :) most pedig nem is használtuk.

Nekem egyébként tetszik ez a vonal!Egy világosabb nadrággal,más kiegészítővel jól néz ki a sötét body.Változik a divat,a babáknál is.Lehet,hogy pár év múltán furcsának találjuk majd a mostani ruhákat.

2016. júl. 29. 10:41
 18/18 anonim válasza:
0%
Testvérem is szokta sötétbe öltöztetni a kicsi babáját. nekem 1 évvel idősebb a gyerekem, SOHA nem adnék rá fekete ruhát. Az egy dolog, hogy ők rockerek , meg hogy ők is sötétben járnak, de egy kisbabát ne öltöztessünk már feketébe! Olyan sok gyönyörű színű ruha van. Én nagyon elcsodálkozom mindig még a saját korosztályomnál is (33 vagyok) ha a gyereket feketébe öltöztetik. Nem való, nem szép, nem illik. Sajnálom , ha nem ért ezzel valaki egyet, de ez a véleményem.
2018. jan. 26. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!