Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Mi az amiből használtat adtok...

Mi az amiből használtat adtok a babátoknak, gyereketeknek? Ha adtok miért anyagi, vagy feleslegesnek tartsátok?

Figyelt kérdés
használt ruha ,cipő,játék,rágóka,babakocsi ,cumisüveg ,bútor...stb ...
2016. márc. 10. 13:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ezt naponta többen megkérdezik...

Szóval, szerinted egy pár hónapos gyerek (aki még nem is keni össze magát, nem szakítja szét a ruháját)tönkre tesz egy ruhát, amit kb. 2-3-szor hordott? Ha valakinek van egy rakat fölösleges pénze pl. tipegőkre, akkor vegyen újat, amúgy tökéletesen megfelel a használt is.

Mi megtehetnénk, hogy újat veszünk mindenből, de minek??? Inkább elnyaraljuk azt a pénzt, amit megspórolunk.

Egyedül cipőt nem szabad 3 éves korig használtat adni a gyerekre,ortopédiai okokból. Meg nyilván játszócumiból új kell de az üveg cumisüveget pl. ki lehet sterilizálni. A kórházakban is a ruhák, amit a gyerekre adnak, ezer évesek. nem szépek, de tiszták.

2016. márc. 10. 16:09
 12/19 anonim ***** válasza:

Eddig még nem vettem neki semmit használtan. Most szombaton lesz bababörze, megnézem azért, hogy lesz-e valami érdemes, de eddig úgy találtam, hogy a turis se szebb, se jobb, se (sokkal) olcsóbb, így nem járatom feleslegesen a lábam, nem visz sírba a különbözet, minőségi pamutot veszek, de nem méregdrágát.

Kislányunk simán "elhasználta" egyébként már pár hónaposan is a ruháit, nincs értelme se eltenni, se elajándékozni a többségét.

Refluxos. Naponta több szettet bukott össze annyira, hogy muszáj volt újra és újra átöltöztetni, plusz rengeteg kaki- pisibaleset volt az elején, non-stop mostam, foltot tisztítottam, ami nem használ az anyagnak akkor sem, ha öko-bio-izé mosószert rak rá az ember. Jó sok ruhája volt, mégse volt olyan, ami egyszer-kétszer került csak rá.

(Kórházban olyan agyonhipózott, szakadt ruhát adtak rá, hogy jaj... látszik az ha sok-sok gyerek hordja).

Van egyébként használtja, örökölt is és a nagyik hoztak turkáltat is.

Bútorait a kiságy kivételével tőlünk örökölte, hibátlan fenyőgarnitúra került hozzá.

Etetőszéket kaptunk.

Cumiból, rágókából sose adnék használtat neki.

Legót már vettem (kérésre) használtan (keresztfiam vadásztam egy rég kifutott modellt, amire vágyott), azon tényleg nem látszik a kor. Ahogy a 32 éves Fischer Price játékon se, amit a lányunk az apjától örökölt.

Könyv az, amit simán veszek antikváriumból.

Cipőt soha nem adnék rá használtat.

Babakocsiból nem zavart volna a használt, de nem találtam olyat olyan árban, amilyet akartam, így vettünk.

2016. márc. 10. 16:32
 13/19 anonim ***** válasza:

kaptunk egy csomó babaruhát a barátainktól, azokat szívesen használtuk használtan is.:) nem anyagiak miatt, vagy mert felesleges az új, hanem mert ideadták, szívesen adták és nekünk meg kellettek..:)

a többiből nem ajánlottak, így vettünk újat.

2016. márc. 10. 16:45
 14/19 anonim ***** válasza:
Semmiből.
2016. márc. 10. 17:21
 15/19 anonim ***** válasza:

Én most várom a babát, terveim:

Ruha: sokat fogunk kapni, nyilván veszek újat is, de semmi bajom a használttal sem, ha újszerű. Face csoportokban, turiban esetleg, de csakis hibátlant fogok megvenni. Turiba kilósba járok, szövetkabátok szoktak lennipicikéknek 1-200ft-ért (490 kilója ahova megyek), illetve a fészes csopikban is olcsón adják

Cipő: maximum kis kocsicipőt veszek majd, de mikor már járni tanul benne, mindenképp új

Rágóka: új

Játék: csak újszerűt veszek használtan, illetve ha kapunk, többi új lesz

Babakocsi: ha találok használtban amilyet szeretnék, akkor megveszem, de csak ha szép állapotú

Cumisüveg: magát üveget bnőmtől kapunk, azt használnám, de mástól nem veszek. Cumi részét csak újat

Bútor: ha szép állapotú, semmi gondom a használttal, valószínű azt veszek majd

2016. márc. 11. 13:57
 16/19 anonim ***** válasza:

15 vagyok, lemaradt:

vehetnék újat is

2016. márc. 11. 14:12
 17/19 anonim ***** válasza:
Volt turis és új is neki picinek ,manapság inkább új mert ugyan annyiba kerül vagy olcsobb is mint turis ,cipője új.
2016. márc. 11. 18:34
 18/19 anonim ***** válasza:
Cipő,játék, bútor új. Ruhából sok használtat vettem, kilós turiban olyanokra vadászok, amik még címkések, vagy nem látszik rajtuk a használat nyoma. Nagy része szerintem nem is használt, hanem outletekből megmaradt áru, arra, hogy összekenje, arra tökéletes. :)
2016. márc. 21. 10:44
 19/19 anonim ***** válasza:

Használt ruhát sokszor vettem. Játékból is volt/van 1-2 használt. Nálunk a lányom az első gyerek a nagyobb családban, nem örököltünk semmit, így a fentieken túl szinte mindenből újat vettünk (készülve arra is, hogy terveztünk még gyereket). Ja még vettünk egy esernyőre csukható 2. babakocsit használtan - jobban szerettem mint az 1. számú babakocsit. :-)

Azóta szült hugom is, szinte mindent használtak ők is, most kapjuk vissza a dolgokat, mert jön a következő baba nálunk.

Amiből mindenki újat kap, az a cumi, cumisüveg, orrszívó...illetve cipő is kell új, mert a nagyon széthordottakat nem kapják a következők.

2016. márc. 23. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!