Anyukák, őszintén! Nektek nem volt ciki használt dolgokat adni a babára?
Február végén születik a babánk, de már minden megvan neki. Baromi hosszú volt a babadolgok listája, még az eladó is meglepődött, mikor látta.
Babaruhánk is rengeteg van, amiket újonnan vettem, vagy rendeltem külföldről.
Viszont tegnap voltam egy barátnőm születésnapján és ott mondta az egyikük, hogy nagyon sok babaruhája van,majd valamikor elhozza őket (van egy másfél éves és egy három éves kisfia). Erre a többiek is mondták, hogy nekik is zsákokban állnak otthon, mert semmit nem dobtak ki és mind új, hibátlanok. Szóval négyen, akiknek fiaik vannak, mondták, hogy elhoznak mindent, aztán majd itthon kiválogatom, mi az, ami kell. Előre látom, hogy egy szoba tuti tele lesz babaruhával, mert mindannyian olyanok, mint én. Mindent megvettek, ami édes, divatos és stílusos még akkor is, ha sosem adták rá a babára később.
De most jutott eszembe, hogy nem gáz, ha néha olyan is lesz rajta, amit nem mi vettünk?
Mert nem olyan helyről vannak, hogy félnem kéne, vajon mivel érintkeztek a ruhák, de akkor is...
Ti ráadnátok így?
Hogy különböztessem meg, hogy melyik a miénk, melyiket kitől kaptuk?
Szerintem se ciki. Mi több karton babaruhát kaptunk. A lányom ruhái 95%-ban használt, másoktól kapott ruhák. Semmi bajuk. Ugyanolyan csinos benne mintha vadi újban lenne csak épp nem költöttem el többszázezret a ruhatárra.
A másik kérdésedre. Én azt csináltam azokkal a ruhákkal amit csak kölcsönbe kaptam, hogy írtam egy listát, hogy kiknek kell visszaadni, és minden nevet párosítottam egy színnel és a tőle kapott ruhák nyakába varrtam egy olyan színű keresztet.
Pl Julcsi - piros. A Julcsitól kapott ruhákban piros jelölés van varrva így ha kinövi a gyerek rögtön tudom, hogy Julcsi kupacához tegyem.
Időigényes az tény de így tuti nem keverednek össze.
Mi rengeteget örököltünk, még most is zsákszámra kapjuk a ruhát, pedig már 9 éves a lányom. Nyilván csak azt adják oda, ami jó állapotú. Van, amit átnőtt a gyerkőc, akitől örököltük, sose volt rajta.
Eleinte vásárlás-mániás voltam, akkor zavart, hogy ennyi cuccot kapunk és nem én válogathatom, de már ugyanolyan élmény felfedezni egy zsák tartalmát. :-) Amúgy meg kimosom úgyis, semmi jelentősége, hogy honnan származik.
Én is ugyanígy voltam, mint te. Egész terhességem alatt szorgosan gyűjtögettem a babaruhákat, a legtöbb külföldi oldal a mai napig a Könyvjelzők között van, plusz ugye az itthoni boltok kínálata is megvolt.
Aztán az összes kisbabás, kisgyerekes barátnőm az utolsó hónapban idehozta a babaruhákat... Nem túlzok, egy szobát tuti megtöltöttek a dobozok, zsákok. Egy szekrénybe be sem fértek, még a mi gardróbunkba is átpakoltam pár dolgot.
Nem volt ciki egyáltalán, pedig előtte még magamnak sem vettem semmit használtan. Igaz, netről, Hádából a mai napig nem vettem így semmit, csak a barátaink cuccait használjuk.
"Hogy különböztessem meg, hogy melyik a miénk, melyiket kitől kaptuk?"
16 év után is megmondom, melyik ruha kié, melyik az enyém. Pedig örökös körforgásban van a 10 zsák ruha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!