Anyukák, őszintén! Nektek nem volt ciki használt dolgokat adni a babára?
Február végén születik a babánk, de már minden megvan neki. Baromi hosszú volt a babadolgok listája, még az eladó is meglepődött, mikor látta.
Babaruhánk is rengeteg van, amiket újonnan vettem, vagy rendeltem külföldről.
Viszont tegnap voltam egy barátnőm születésnapján és ott mondta az egyikük, hogy nagyon sok babaruhája van,majd valamikor elhozza őket (van egy másfél éves és egy három éves kisfia). Erre a többiek is mondták, hogy nekik is zsákokban állnak otthon, mert semmit nem dobtak ki és mind új, hibátlanok. Szóval négyen, akiknek fiaik vannak, mondták, hogy elhoznak mindent, aztán majd itthon kiválogatom, mi az, ami kell. Előre látom, hogy egy szoba tuti tele lesz babaruhával, mert mindannyian olyanok, mint én. Mindent megvettek, ami édes, divatos és stílusos még akkor is, ha sosem adták rá a babára később.
De most jutott eszembe, hogy nem gáz, ha néha olyan is lesz rajta, amit nem mi vettünk?
Mert nem olyan helyről vannak, hogy félnem kéne, vajon mivel érintkeztek a ruhák, de akkor is...
Ti ráadnátok így?
Hogy különböztessem meg, hogy melyik a miénk, melyiket kitől kaptuk?
Szerintem nem én vagyok a te embered... A 2 fiamnak csak elvétve voltak (vannak) új holmijai. Nem vagyok hajlandó 3-4e Ft-ot kadni egy tenyérnyu anyagért, amit 2 hét alatt kinő! És pont, mivel mas babája is 2 hét alatt kinőtte, újszerű állapotban lehet megvenni. A nagyobb fiamra, aki már azért kb egy évszakig hord egy-egy méretet, már szívesebben veszek új ruhát, de a holmjai nagy része még így is másodkézből van.
Hogy hasznos választ is adjak a kérdésedre: úgy tudod megkülönböztetni a kölcsönruhákat, hogy a címkéjüket megjelölöd, pl egy név kezdőbetűvel, vagy csillag szívecske karika stb.
Rengeteg használt cuccunk volt a lányommal, mivel 5 kicsi volt előtte a családban (unokatestvérek, és a legkisebb 1 éves volt, mikor a lányom szültem.)
Soha nem éreztem cikinek.
Az, hogy melyik kitől van, nálunk azért nem volt kérdés, mert úgy volt, hogy 1ben kaptuk meg az összes cuccot, és mikor kinőtte, egyben is adtam vissza annak, akitől én kaptam.
Miért lenne ez ciki? legalább ők is látnák, hogy nem ment kárba az,amit ők vettek.
A babaruhák már csak ilyenek, mennek egyik szülőről a másikra.
Ha külön polcra pakolod vagy másik szekrénybe, akkor meg tudod különböztetni, vagy egyszerűen nem adod a gyerekre, mert már annyi ruhát vettél neki.
Dehogy ciki!!! Mi adtunk/adunk rá használt ruhát, a nővérem gyerekéről maradtakat és a legjobb barátnőmről maradtakat is. Sőt, kapaszkodj meg, van kb. 5 kis ing, amit én hordtam pici koromban, és anyuék megőrizték, azokat is ráadjuk:)
Egyébként az egyik férfi kollégám tanácsára azt csináltuk, hogy lefotóztuk és mappákba rendeztük a cuccokat, így nagyjából tudjuk, kitől mit kaptunk. És nem a végén adjuk vissza egyben az összeset, hanem amint kinőtte, folyamatosan. Így könnyebb megjegyezni. Egy másik kollégám a feleségével excelben vezették a cuccokat.:)
Persze, vettünk sok újat is, mert terhességem alatt szerettünk a férjemmel ilyesmit vásárolni a leendő kicsinknek. Én turkálóba nem szeretek járni, mert rosszul vagyok attól a helytől, ami a közelünkben van, tömött és furcsa szagok vannak, de én a hentesnél is rosszul vagyok a szagoktól, így nem vagyok mérvadó.:)) (Háda a Bajcsyn)
Egyébként C&A, H&M-ben annyira jó akciók vannak babacuccokra, hogy nem éri meg ezeket kihagyni:)
Ha rengeteg ruhát vettél, akkor annak is örülni fogsz, ha az általad beszerzetteket egyszer-kétszer rá tudod adni a gyerekre, mielőtt kinövi.
Így lehet értelme nincs elfogadni a felajánlottakat.
Egyébként azon, hogy ciki, nem ciki csak a tinik pörögnek. Annak aki gyereket vállal, "illene" érettebben gondolkodnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!