Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Ti milyen ruhában viszitek...

Ti milyen ruhában viszitek óviba a gyereket?

Figyelt kérdés
Kicsit elbizonytalanodtam, mert férjem mostanában megjegyzéseket tesz, ha kicsit használtabb ruhában viszem a gyereket nem rongyosba, félre ne értsetek, csak látszik rajtuk a használat. Igen, általában használt ruhákat veszek, mert az sokkal olcsóbb, mint az új, azért azt nem tehetjük meg, hogy mind új ruha legyen, amiben jár, mert ugye azért sok kell óviba. A "legdurvább" hiba, hogy a nadrág meg van foltozva a térdén, de ez nem jellemző, mondjuk 5 nadrágból 1-nél fordul elő.
2015. szept. 17. 10:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én sem viszem a gyerekemet olyan ruhába be az oviba ami megvan foltozva ,vagy szakadt .én is veszek használtat is de nem csomagot hanem darabra ,és személyesen mert akkor élöben megnézem milyen .
2015. szept. 18. 21:32
 12/13 anonim ***** válasza:

Én is vittem használtba, de foltozottba nem azért. Én is vettem ruhacsomagokat neten, de aztán szelektáltam mi lesz itthoni, mi ovis.

Vettem neki néha újakat is, egyet kettőt. Voltak neki nagyon szépek is, de azok orvoshoz, vagy ha tényleg olyan eseményre mentünk netán, vagy óvodai fényképezkedés, ünnep stb.

Amúgy úgy gondolom, hogy nem kell azoknak a gyerekeknek új ruha. Hiszen minek. Úgy is csúsznak másznak, homokoznak össze-vissza koszolják, porolják. Az ember szive meg megszakad hogy a szép új nadrág. Valamint az a tapasztalatom, hogy egy használt jobban birja a strapát. Jobb minőségü. Még talán a folt is jobban kijött némelyikből.

Amúgy azt nem tartom hülyeségnek, hogy van nekik az oviba ott egy kinti, hogy ha kimennek akkor azt veszik fel és az akár lehet picit rosszabb. Ha bemennek ezt leveszik, mert igy nem a poros ruciba mennek be a terembe. De ez főleg nacinál és felsőnél van. De ezt a hidegebb időben úgy is lehet hogy ráhúzzák a bentire a kintit, és a kinti pulcsit vékony kabátot a benti pulcsira. Aztán mikor bemennek csak lekapják. Akkor nem kell annyi macera. Én itthon gyakran csináltam a gyerekemmel. Praktikus. Még a nagynénémtől láttam gyerekkoromban. De bevált.

A lényeg a gyereknek amúgy meg hogy kényelmes legyen. ez a legfontosabb. KÖnnyen le és fel húzható legyen, és egyszerü. A gyereknek nem kell hogy nagyon divatos, vagy ilyen olyan lógós akármis legyen. Az csak akadályozza. Egy kényelmes melegitő együttesnél nincs jobb. Amit könnyü fel le vennie gyorsan. Vagy egy kényelmes naci egy kényelmes pulcsival, pólóval.

Amúgy olvastam már fórumokban, meg itt is, hogy van olyan ovi is aki kifejezetten kér jól leharcolt de még nem szakadt ruhát hogy ki az udvarra abba menjenek. Mert azzal nincs gond, ha foltos lesz, ha kiszakad stb. Akkor nem kell állandóan szólni hogy ne szaladozzon mert elesik koszos lesz stb. hanem kiélheti magát a kisgyerek és boldog gyerek lehet. Nem a ruhájával kell foglalkozzon hanem a szaladozással, játékkal stb.-vel.

Amúgy még az jutott eszembe, hogy igazából ha te úgy gondolod hogy nem gáz a ruhája a kicsinek akkor ne is merüljön fel benned kérdés. Lényeg hogy jól érezze magát benne. Meg hát kinek kinek a pénztárcája határoz meg sok mindent. Bár láttam én már olyat, illetve beszéltem olyan anyukával, aki habár megtehette nem adott rá szépet, mert minek. Hogy aztán állandóan a ruhájára kelljen vigyázni? Inkább játszon és élvezze hogy gyerek. Na én az ilyen szülőt nagyon becsülöm. Mert neki a gyerek számit!!

Úgyhogy ne aggódj, nem hinném, hogy olyan ruhába hordod ami nagyon gáz. Ha meg úgy érzed még is, max akkor a foltozottat térdénél ne add rá, csak otthonra.

Meg nézz meg más gyerekeket és ha nem lóg ki a csapatból akkor nem lesz semmi gond belőle.

Egyébként meg ha erre van pénzed akkor teljesen mindegy ki mit gondol, te ezt tudod megvenni és senkinek semmi köze hozzá. tiszta legyen és kész.

2015. szept. 20. 19:19
 13/13 A kérdező kommentje:
Ahogy írtam, nem gáz rongyos ruhába viszem, valamiért így jött le a többségnek, de erről szó sincs. :))) Köszönöm mindenkinek a választ
2015. szept. 23. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!