Anyukák! Veletek már éreztették, hogy mások vagytok, mert ti nem bababörzén vettetek ruhát, vagy új cipőt vettetek a gyereknek és nem használtat a facebookon?
Én pl cipőből soha nem vennék, veszek használtat, se magamnak, se a gyereknek. Ez nem flancolás, egész egyszerűen higiéniai, és ortopédiai okai vannak. Senki nem szeretne összeszedni egy jó kis lábgombát, és azt gondolom, hogy főleg a gyerekeknél nagyon fontos, hogy mindenki egyénileg, a saját lábának megfelelően tapos ki, használ egy cipőt, ami a másiknak nemhogy jó, de még káros is lehet.
Az új cipő kérdésre ez szerintem remek válasz lehet, amire nem nagyon lehet válaszolni :)
Én is mindenből újat veszek, de ezt nem kötöm mások orrára. Ha megdicsérik a gyerekek ruháját megköszönöm, és ennyi. Nem érdekel mások véleménye, mindenki úgy csinálja, ahogy jónak tartja.
Szerintem ha ilyen mértékben beleszólnak a dolgaitokba, azt te rontottad el, mert teret adtál nekik. Ne hagyd, hogy beleszóljanak a dolgaidba, ne magyarázkodj! Egy udvarias témaváltás, vagy egy "én máshogy gondolom" mondat bőven elég.
A legjobb barátnőmmel teljesen eltérően gondolkodunk például a ruhavásárlásról, a hozzátáplálásról, és még néhány dologról. Ő mindent használtan vesz. Örömmel szokta mesélni, mennyiért, és mit vásárolt. Én megdicsérem milyen ügyes, és ennyi, beszélünk másról.
Én mániákusan cserélgetem a babakocsikat, Ő nevet, hogy bolond vagyok, és nevetünk együtt, mert igaza van. Ehhez csak intelligencia kell, és nem esünk egymás torkának.
Ez a használt-új dolog elég relatív. Egy új ruha másnap már használt lesz, és több száz vagy ezer forinttal olcsóbb. Vannak a neten olyan ruhák amiket csak 1-2x hordtak, ez már használt.
Máskülönben a tehetősek nem szórják a pénzt, ezért tehetősek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!