Mennyit költötök havi átlagban baba/gyerek ruhára?
Én is csodálkozom, hogy kisbabákra ennyit költötök, amikor 1-2 hónap múlva úgyis kinő mindent.
Nem vagyunk rászorulva, hogy számolgassuk a pénzt, de én feleslegesnek érzem, hogy ennyit kiadjak. Egy-egy méretváltásnél szoktam úgy 20 ezret költeni. Ebben van új is, használt is. Nekem ez elégnek bizonyult úgy, hogy minden nap mást adok rá.
Most ősszel megy bölcsibe, valószínűleg idén kicsivel több ruhát veszek neki, de nem viszem túlzásba.
Mondjuk én alapból nem vagyok nagyon öltözködős, úgyhogy megértem, ha más az :)
Kedves 20-as, pont így indultam én is mikor még pociban volt :) aztán bukós baba lett, időm meg alig lett, így nem megy olyan gyorsan a mosás-vasalás, kell a sok ruha, meg el is csábulok sokszor. Én is szeretek turizni nagyon, de nem tudok ott mindent megvenni és az új cuccok megdobják a költést. Azért a babák nagy része nem nő havonta egy méretet! Én babám 3-4 hónapig hordta az 56-os és a 62-es ruhákat is.
Jó egészséget és sok boldogságot a pociban lévő babához!
A nagyobb teteleket szamolva kb 350 ezret koltok egy evben a 8 eves fiam ruhatarara.Tobbnyire evszakonkent vasarolok neki egyszerre. Ennyit a sajat ruhataramra is elkoltok.
A kicsi meg a pocakban van,de hasonlo osszeggel kalkulalok,mint a fiamnal.
Rendhagyo modon nalunk a ferjem kolt legtobbet ruhakra,tele van a szekrenye olyan ruhakkal amikrol meg a cimket sem vagta le,a cipokrol nem is beszelve.
20as vagyok :) hát nálunk sincs ruha hiány, boltban talán nem is vettem neki újat, a turiba havonta bementem 2-3x a turiba 1-2-3ezerért akár 5-10ruhát is tudtam neki venni. magunknak is ott vesszük, azaz venném ha nem lenne per pill minden szűk rám :) a férjem öltözködésileg a minőségre megy, az egyediségre...stb, tehát ha turiban talál egy ilyen felsőt akkor megveszi, de megvesz egy alsó 14ezerért is vagy egy cipőt 20ezerért, jó ez egy évben ritkán van, mert piszkosul ragaszkodik a ruháihoz amíg le nem szakad róla addig hordja :) én már "igénytelenebb" vagyok, nekem jó a turi, kínai, vatera...stb szeretem váltogatni a ruháimat. így hogy a baba miatt megyünk/mentünk turiba magunknak is vettük párat így volt hogy 2-3 hónapon keresztül olyan 10ezret költöttünk magunkra és a babára összesen ruhára. de én néha forgatom a szekrényem tartalmát, ami már nem kell x havonta kiszanálom, hogy hányszor is volt rajtam, és megy a netre eladásra és pár ezer forint visszajön belőle :)
de ha már nagyobb lesz a fiam, megy rendszeresen közösségbe akkor jobban figyelek majd a ruháira.
2-es vagyok.
Én havonta magamnak is vásárolok kb. 50-60 ezer forint értékben.
Mindig minden új,és márkás.Soha nem vásárolok turkálóból,és használt ruhát sem veszek senkinek se a családban.
Azért szerintem felesleges itt összehasonlítgatni a dolgokat,mert mindenki máshogy él,mást szokott meg.
Mi ezt!
Ez így van utolsó, ki mit szokott meg, mit igényel, mit engedhet meg magának. de az én családomban az is nagy dolognak számít ha havonta 10ezret költök magunkra ruha téren, vagy hogy van a férjemnek is meg nekem is kb 10ezer ft "szabad felhasználás". én személy szerint csak meglepődtem :)
20as voltam
Van egy 2 évesem, egy 4, és egy 7... :)
Szinte csak használt ruhát veszek nekik (kivéve cipő és fehérnemű, ezeket soha nem vennék használtan)
Havonta így is elmegy egy jó 10-15 ezer Ft erre.
Van pár gyönyörű új ruhájuk, ha olyan helyre megyünk.
Azt viszont utálom, és sajnálom is szegény kisgyerekeket, mikor azt látom, hogy pl. egy játszótéren rászól az anyukája, hogy kisfiam/kislányom, ne menj a homokozóba, mert piszkos lesz a szép Next stb. ruhád... :(
Meglepően sokan a válaszadók közül sok-sok pénzt költenek ruhára, vajon játékokra is elmegy ugyanennyi? Nálunk arra megy el a legtöbb pénz... :D
Igen játékra és minden másra is elmegy ugyan ennyi.
Nem csak szép ruhája,de mindene megvan emellett,amit csak szeretne!
2-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!