Hogyan állítsam össze a gyerekeim ruhatárát?
Amikor a fiam kezdte az óvodát, vettem neki 6 nadrágot, 6 hosszú ujjú felsőt, 6 pólót, zoknikat, alsónadrágokat, ezeket csak az óvodában hordja. Amit kölcsönkaptunk, esetleg rokon gyerekek kinőtt ruhái, azokat itthon. Persze ezekben is van nagyon sok jó, azokat átválogattam, és külön teszem a jobbakat. Nyárra épp ma válogattam át a ruhákat, van annyi, ha nem mosnék három hétig, akkor is elég, annyit kaptunk.
Így majd megint augusztus körül vásárolok ovis dolgokat.
Szerintem ha most elindulsz 4 db nadrágot, 5 bodyt és 12 pólót vásárolni, akkor csinálsz hülyeséget.
1. a nyáron még nőhetnek annyit, hogy őszre pont nem lesz jó semmi, amit megvettél.
2. várd ki, hogy az oviba, bölcsibe pontosan mi is kell, mennyire koszolják a ruháikat, esetleg kell-e többször átöltöztetni őket ott. Ha ezeket kitapasztaltad, ennek függvényében vásárolj.
Én mindig csak azt veszek, amire épp szükség van. Most pl. látom már, hogy nincs elég rövidnadrágunk, kb. 3 db-ra lesz még szükségünk. Feleslegesen nem vásárolok, csak amire szükség van. De listám nincs, hogy pl, 8 póló, meg 5 nadrág kell a fiamnak. Ez teljesen változó és gyerekfüggő. Van akit 5x át kell öltöztetni egy nap és van akit egyszer sem. :)
3,5 éves kisfiú anyukája és 15hkm :)
A fiam senkitől se kap ruhákat, se a rokonságban, se az ismerősök között nincs kitől. Így mindent meg kell neki vennem.
Az össze-vissza azt jelenti, hogy ha találok valamit neki használtan, akkor megveszem, mert biztos jó lesz, vagy majd belenő... Egyre ritkább az ilyen persze, kevés jó minőségű használt ruhát kapni az ő méretében, inkább megveszem újonnan, olyan színben, hogy majd a kicsi lány is tudja esetleg használni. Sokszor viszont valamiből túl sok lesz, vagy nagyon nem passzolnak a színek. Azt viszont nem akarom, hogy mindene kék vagy barna legyen.
Mindegy, azt hiszem túl kocka vagyok és mindent rendszerezni akarok. Most egy ilyen káoszfelszámoló periódust élek meg.
Köszönöm annak, aki segíteni próbált! :-)
Én ezelőtt kb 6 hónapig csak vateráztam szinte,alig vásároltam boltban. Sok ruhacsomagot vettem és van,ami most jó belőle. Előre nem igazán vásároltam be,azt nem szeretem.
Viszont ugye fél éve már alig találok én is a lányomra jó ruhákat (104-es méret),mert vagy nagyon ósdi vagy nagyon drága a használt mivoltához képest.
Most rengeteg szép ruhája van,de mikor próbálom párosítani őket,nem megy. Sok olyan szoknyája van,amihez nem lehet akármilyen színű vagy fazonú felsőt adni. fiammal még szerencsés vagyok,bár neki se találok már ruhát,így neki is már boltban veszek és most csakis arra megyek,hogy a meglévő ruháihoz lehessen passzolni.
Gondolom fejből te is tudod,hogy milyen ruhái vannak és miből van kevés vagy sok.
Fiam 3 éves lesz ősszel és mivel most kezdett szobatiszta lenni,így pólóra is most van szükség,mert eddig csak body-t hordott.
Pl.:van vajszínű rövidgatyója és a boltban talált pólók közül találtam szürkét,kéket és sárgát,amik passzolnak hozzá,így megvettem,de ezek a pólók mennek kékhez is és azok árnyalataihoz.
Sokkal egyszerűbb a fiamnak ruhákat venni az biztos. Lányomnál viszont nehéz,mert nagyon sok színű,fazonú ruha,szoknya stb van,amik szintén cukik,de jól meg kell nézni,hogy fogja-e hordani,milyen színű,passzolható-e vagy sem.
Azt tudom mondani,hogy biztos nem fogod lecserélni egy az egyben az egész ruhatárát a gyerkőcnek,így az a szempont jó lehet,hogy végig gondolod,hogy mije van és ahhoz vásárolni. Jobb ötletem nincs.Ha kevés a gatyó,akkor a felsőit veszem célba,hogy mik mennek hozzá vagy fordítva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!