Hány fokon merjem kimosni?
3-4 héten belül várhatóan szülök, most mosnék ki egy adag babaruhát. Két darabon van nyomtatott (rávasalt) minta, a többi teljesen fehér, de az alapszín mindegyiknél fehér.
A cetli szerint 40 fokon kellene mosni.
Lesz bajuk, ha 90 fokon mosom ki? Mosószernél van jelentősége, hogy milyet használok (sima mosópor vagy kényes anyagokhoz folyékony), vagy csak az a lényeg, hogy alaposan öblítsem ki?
Az anyaguk 100% pamut.
Én Dreft Babyt használtam, öblítőt szerintem ne használj, az nagyon durva kemikáliákat tartalmazhat, még a hűdesensitive is kicsapja a legtöbb baba bőrét.
90 fokon eltekeredhet az anyag, összetöredezhet a matrica, szerintem érdemes betartani a kezelési utasítást.
Én dreft babyt vagy tomi baby gélt használok + fehér coccolinot, és 60 fokon mosok.
Utána gőzzel kivasalom.
A nyomott mintás ruhákat kifordítva mosom és vasalom, így tovább szép marad a matrica, nem kezd el repedezni.
A 90 fok nagyon sok, semmiképp ne használd, viszont 60 fokon nyugodtan moshatod azt is, ami pamut vagy lenvászon (a babára egyébként sem adunk mást)- általában a szín és a minta miatt teszik ráa 40C-os cimkét- színfogó kendőt esetleg használhatsz mosáskor.
Nekem a Frosh (békás) öko termékek jöttek be, azt bátran lehet használni, illetve később a kaki, tea, gyümölcs és egyéb foltokra nagyon bejött a mosószódás áztatás, illetve a mosószerhez is mindig adok egy kis adagolóval.
Ha az ecetszag zavarna (nem lesz "büdös" egyébként a ruha száradás után) jó minőségű illóolajat cseppethetsz az öblítőfakkba (pl. levendula).
Ami fontos: nyomott mintás, feliratos, rávarrt stb. mintájú ruhákat MINDIG KIFORDÍTVA moss és lehetőleg ne 1200-as fordulatszámon centrifugázz :)
(vasalni is úgyis kell, ne aggódj, hogy nem lesznek tiszták a kisruhák- a vasalás magas hőfokon fertőtlenít- a nyomott mintás dolgokat itt is a hátuljáról vasald)
Szerencsés szülést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!