Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Ti mikor kezdtetek el ruhákat...

Ti mikor kezdtetek el ruhákat venni a babának?

Figyelt kérdés

Mi még nem próbálkozunk a babáért, de már szóba került sokszor, és nemrég elkezdtünk dolgokat venni a babának, hogy ha majd itt lesz, ne egyszerre kelljen sok pénzt kiadni.

Az az egyetlen baj, hogy nagyon kevés olyan ruha van, ami uniszex.

Ti is vettetek már ilyenkor ruhákat? Mit mást lehet még venni előre?

2014. febr. 17. 18:44
 1/10 anonim ***** válasza:
5 hónapos terhes voltam, mikor az első rugdalózót megvettem. Aztán kaptunk két zsák ruhácskát (szinte új volt mind, még olyan is volt, amin árcédula volt), így jó sokáig csak egy-egy ünnepi darabot vettem neki. Cipőt 1 éves korában vettem neki először, mikor járni kezdett (addig csak ilyen kis benti zoknipapucsai voltak).
2014. febr. 17. 18:50
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
16 hetesen kezdtem el ruhákat venni. Egyelőre ruhák vannak és egy mellszívó. Tök fölöslegesnek tartom már terhesség előtt elkezdeni a gyűjtögetést. Mi van, ha csak évek múlva jön össze a baba? Addig kerülgeted és tépelődsz felette?
2014. febr. 17. 18:50
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem, bőven elég, ha már várandós leszel. Egyrészt rossz ómen (én mondjuk nem vagyok babonás), másrészt nem tudhatod, téli/nyári baba lesz-e, tehát teljesen felesleges.

Szerintem legyetek türelmesebbek!

2014. febr. 17. 18:51
 4/10 anonim ***** válasza:
Kb. 30 hetes terhes voltam, amikor megvettük a ruhákat. A legelső dolog, az a babakocsi volt, mert azt láttunk olcsón, használtan olyat, amilyet szerettünk volna 16 hetesen. Ágyat, bútort kb. 27 hetesen vettük meg. Szerintem butaság ennyire előre vásárolni. Inkább tegyétek félre azt a pénzt, még kamatozna is. Így meg a ruhában áll. Egyébként szerintem rengeteg uniszex ruha van. A kisfiam ruhatára például kb. 80%-ban uniszex ruhákból áll össze. Hidd el egyébként a ruha a legolcsóbb tétel még, amikor babáról van szó.
2014. febr. 17. 18:52
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

En is csak 5-6honapos korom korul.parom nem is nezte jo szemmel.mert neki a volt felesegevel az elso babajuk elment.es amit vettek neki par dolgot utana dobtak is ki.ra sem birtak nezni.

en is be voltam zsongva de belattam h igaza van.persze barmkor barmi tortenhet.de jobb kesobb vasarolni.

2014. febr. 17. 18:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
18 hetes terhes voltam mikor kiderult h lanyunk lesz. Utana kezdtunk el vasarolgatni. Terhessegem elott feleslegesnek tartottam.
2014. febr. 17. 19:11
 7/10 anonim ***** válasza:
Mikor kiderült, hogy állapotos vagyok aznap vettem is gyors egy bodyt-páromnak így mondtam el a babát. :)
2014. febr. 17. 19:37
 8/10 anonim ***** válasza:

12 hetesen kb.

Ezután mindent apránként vettem meg.Nem állunk valami jól anyagilag,nem panaszkodunk,de így könnyebb volt.Én eleve sok fehér dolgot szerettem volna a babának,így nem volt gond :-) 16 hetesen vettük babakocsit,akkor már tudtuk,hogy fiú lesz.(semmi ruhát,semmi egyéb segítséget nem kapunk,nincs a családban másik baba és nem is volt az elmúlt jó 20 évben)

2014. febr. 17. 20:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Amikor a 8.honapban voltam mindent megvettunk egyszerre.Teljesen felesleges elkezdeni vasarolni,ha meg nem is probalkoztok,inkabb tedd felre a penzt,hogy megvedd amikor valoban szukseges.
2014. febr. 17. 21:14
 10/10 anonim ***** válasza:

A 29. héten. Most rendeltük meg a babakocsit is, de csak azért, mert hosszú a szállítási idő.

Egyszerűen nem éreztem azt, hogy kellene, most esett jól.

A 14. hétig bababoltba sem mentem be.

Teljesen feleslegesnek tartom, hogy valaki már jó előre bevásárol... ha ne adj isten valami baj lenne, én képtelen lennék ránézni a cuccokra.

2014. febr. 18. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!